2 ut - 2 in!

2010-05-31 @ 13:02:32 • Kommentarer (0)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

Det känns verkligen drygt att det är uppehåll, man har knappt något här inne och skriva, man försöker och försöker skriva ett bra inlägg men allt blir bara skit, eller ja för det mesta iallafall. Tänkte börja skriva lite som om de vore en dagbok här inne, skriva om vad som händer på min vardag och dylikt, endast för att hålla igång bloggandet nu under uppehållet samt ge er läsare lite mer att läsa.

Sitter iallafall nu på Svenska B lektion och har bara tar de lungt, jobbar såsmått med en uppgift. Satt och kollade på Sverige - Bosnien i Lördags och man blev väl inte direkt imponerad, tycker det är riktigt synd att man inte får se Daniel Larsson på plan. Visst vann Sverige med 4-2 men det var med mycket tur, Ola's mål var ett halvdant mål som tog på axeln in. Men en seger är alltid en seger.

Det var egentligen tänkt att Agon Mehmeti och Guillermo Molins skulle spela, men både två är skadade så de fick hoppa av, ytterligare två återbud har kommit och då får 2 Malmöiter chansen. Jiloan Hamad och Ivo Pekalski är de som får äran att representera Sverige i U21. Man kan inte göra mycket mer än att önska Jille och Ivo ett lycka till.

Här är matcherna som spelas:
4/6 Israel - Sverige kl 17.00 på Ness-Ziona Stadion, Tel Aviv
8/6 Sverige – Montenegro kl 19.15 på Örjans vall, Halmstad

Sommaruppehåll och fint väder..

2010-05-27 @ 14:47:20 • Kommentarer (0)PermalinkAllsvenskanTrackbacks ()

Visst är det skönt, om exakt 15 dagar är jag fri från skolan och då blir det massa jobb, endast för man ska ha råd att kunna åka på så många bortaresor som möjligt när det drar igång igen. Som det ser ut nu så blir det 2 jobb, ett jobb där jag ska träna småkillar/tjejer i innebandy och ett där jag förmodligen ska jobba på fritids.

Eftersom att vi får sommarlov så tar även allsvenskan lite uppehåll, fram tills den 17 Juli. Då omgång 15 drar igång, så vi har inte riktigt kommit halvvägs på säsongen, men vi kör på ändå. Det har varit en mycket konstig inledning på säsongen där vi har sätt de såkallade topplagen i botten. Efter 10 omgångar såg det ut såhär:



Inte kunde man tro att AIK,IFK & Kalmar skulle ligga i botten av tabellen, de flesta blev nog hyffsat chokade att det gick så dåligt. IFK som de flesta trodde skulle vinna serien får det mycket svårt nu om de ska vinna iår. Både Malmö och Helsingborg har spelat mycket bra och inlett säsongen på bästa möjliga sätt dock har Helsingborg varit lite starkare än Malmö, men tror det kommer ändras nu till andra delen av säsongen drar igång. Tabellen nu säger ganska mycket, Helsingborg på förste plats har 35 poäng medans Örebro på en tredje plats har 25, skiljer hela 10 poäng mellan 1-3 platsen och det är hyffsat mycket. Malmö ligger på en andre plats med 30 poäng och är fortfarande med i leken.

Tabellen efter 14 spelade omgångar.

Helsingborgs IF 35
Malmö FF 30
Örebro 25
Mjällby AIF 24
---
IF Elfsborg 23
Kalmar FF 19
IF Brommapojkarna 18
Halmstads BK 17
GAIS 17
Djurgården 16
Gefle IF FF 16
BK Häcken 16
IFK Göteborg 15
---
AIK 12
---
Åtvidabergs FF 12
Trelleborgs FF 12

---
Om vi då ska snacka Malmö FF så har jag blivit grymt imponerad från alla håll, alla spelare har spelat jävligt bra för det mesta och det känns som om det är ett annat lag vi ser iår, ett mer samspelt och lugnt lag. Vi har även producerat mycket mål, hela 29 mål, vilket är merän 2 i snitt per match. Sedan har vi bara släppt in 16 mål och jag tycker det är rimligt.

Malmö FF är känt som att skapa talanger och sedan sälja dem, det tycker iallafall jag. Men i sommar tror jag inte så många lämnar, max 3. Egentligen den ända som jag tror lämnar är Edward Ofere, har varit mycket snack om Molins men han har ju själv sagt att han vill vinna SM med Malmö FF innan han drar vidare, och tidigare i veckan har man kunnat läsa att Malmö FF har nobbat ett bud på Molins. Det gynnar faktiskt Malmö om Ofere lämnar i sommar för då får Malmö betalt. Sedan tror jag även RÅP kan lämna då han absolut inte får mycket speltid nuförtiden och det tror jag inte han gillar speciellt mycket. Daniel Larsson har också som de flesta vet varit framåt och utvecklats betydligt mer, han är säkert ganska efterfrågad och nu får han förmodligen starta i landskampen mot Bosnien på Lördag och för hans del vill jag minst att han stannar året ut för att nå toppen av sin utveckling.


Såhär ser kontrakten ut på några av spelarna:


Edard Ofere - 2010
Guillermo Molins - 2011
Agon Mehmethi - 2011
Jiloan Hamad - 2011
Ricardhino - 2011
Robert Åhman Persson - 2011
Daniel Larsson - 2012
Jimmy Durmaz - 2012
Wilton Figueiredo - 2012


---
Trotts uppehållet så har Malmö valt att lägga en liten tunering i sommar och har därmed bjudit in 3 lag, dock är det bara 2 som är säkrade. Elfsborg och Bröndby, Helsingborg tackade nej pga. att de har gett sina kvinnor lite ledighet. Vi kommer även att spela cupspel mot Mjällby borta och det kan bli en trevlig resa, speciellt nu när jag tror Malmö kommer köra över dem.

Kommer nog inte skriva lika mycket här inne nu under uppehållet, men såfort det kommer ut något nytt om Malmö eller viktiga saker i Allsvenskan så kommer det ett inlägg.



Allsvenskan Omgång 14

2010-05-27 @ 14:23:27 • Kommentarer (0)PermalinkAllsvenskanTrackbacks ()

Halmstads BK - Djurgården 2-0
Mjällby AIF - Malmö FF 4-2
IF Brommapojkarna - BK Häcken 2-1
GAIS - IF Elfsborg 0-2
Gefle IF FF - IFK Göteborg 0-0
Kalmar FF - Helsingborg 1-0
AIK - Åtvidabergs FF 4-1
Örebro - Trelleborgs FF 2-0

Allsvenskan Omgång 13

2010-05-27 @ 14:22:38 • Kommentarer (0)PermalinkAllsvenskanTrackbacks ()

IF Elfsborg - AIK 4-0
IFK Göteborg - örebro 0-0
Trelleborgs FF - GAIS 2-0
Åtvidabergs FF - Mjällby AIF 1-2
Djurgården - Gefle IF FF 1-1
Helsingborgs IF - Halmstads BK 2-1
BK Häcken - Kalmar FF 1-1
Malmö FF - IF Brommapojkarna 2-1

Malmö FF - Brommapojkarna

2010-05-25 @ 18:11:23 • Kommentarer (0)PermalinkMalmö FFTrackbacks ()

Trotts att matchen var sen och började 20.00 så begav man sig redan vid 17.00 för att dra till Mobilia samt käka lite och möta upp några kompisar. Det blev McDonlads och sedan att gå runt lite och kolla lite saker, hittade även ett par snygga skor man ska köpa sig till sommarträningen som drar igång om cirka en månad.

Vid 18.00 började man faktiskt vandra mot stadion och eftersom att man gick med två töser så tog det extra lång tid, men såsmåning om var man framme och man gick och fixade en biljett till en polare som skulle bli sen. Sedan gick vi in och bara tog det lungt, lite halvsjaskigt väder såg det ut att bli men såfort matchen drog igång så blev det fint väder och det gillar vi.

---
Protestaktionen blev lyckad, efter spelarpresentationen så satte sig alla ner och njöt av 15 minuters match samt Alexander Nilssons första mål i Allsvenskan. Det kom redan efter 6 minuter efter en hörna och lite turligt kom den på Alex knä och bollen hittade sig in över mållinjen. Ganska skönt att han också fick göra sitt mål, men efter det kändes det som om matchen dog ut, Malmö skapade ett par chanser och det gjorde även BP också. Och BP skapade en riktigt farlig chans med först ett skott som Johan Dahlin tog men släppte retur och returen tog en BP spelare hand om men Johan räddade med fötterna och ja vilken jävla målvakt Johan är.

Andre halvlek började lika dant och man fick vara med om lite heta känslor på plan, först när Jiloan Hamad blir nerdragen av en BP spelare och sedan i slutändan av matchen, men innan detta uppstår så gör faktiskt Alexander Nilsson sitt andre mål för kvällen, där han lyckas springa förbi sin försvarare och ta bollen, snygg insatts! I slutet får även BP ett mål, ett mycket snyggt sådant som görs av John Guidetti. Matchen slutar 2-1 och vi avslutar denna delen av säsongen med 5 poäng efter Helsingborg.

---
Något jag tycker man borde ta upp och man gör det ganska ofta är domarna, tycker faktiskt de sköter sig hyffsat bra i första halvlek, men sen i andre vet jag inte vad som händer med dem. Syftar mest på de 2 röda korten som delades ut. Man måste ha lite känsla, leva sig in i spelet.

Domaren gav först Brommapojkarnas, Pablo Piñones Arce ett rött kort för att ha gett en armbåge i huvudet på Kruys, det kan man diskutera till max, tycker bara det ska vara ett gult till både Pablo samt Kruys, då Kruys drar i han som fan. Visst nu gynnar det Malmö FF med ett rött kort men tycker ändå domaren måste ha lite mer känsla för spelet.

Sedan åker Wilton på ett rött kort, för vad? Jo han kastar bollen mot John Guidetti, visst ska man inte göra så men när John Guidetti uppträder som han gör och går och spelar tuff så förtjänar han det. Men ett RÖTT? Domarnivån i Sverige är verkligen urusel. Något måste verkligen ske.

Inför: Malmö FF - Brommapojkarna

2010-05-24 @ 11:22:13 • Kommentarer (0)PermalinkMalmö FFTrackbacks ()

Sitter nu i skolan och ser en hyffsat tradig Engelsk film, har inte kollat alls mycket och man är ju hyffsat trött, dagens gäster kommer från vår huvudstad, Stockholm. Innan jag kommer till matchen så måste jag dra upp ett par saker först. Söndagslistan kommer upp senare idag / natt för jag verkligen var trött igår och orkade inte skriva.

Man kan även läsa rubrikerna idag på fotbollskanalen där en av rubrikerna lyder " Med eller utan Barca - fotbollsfest för MFF " har bara slöläst lite och det handlar om att det är 3 lag som Malmö kommer att möta under VM-uppehållet. Bröndby och Elfsborg är klara och det fattas ett lag, om det blir Barca eller inte återstår att se. Men tror att marginalen är liten att det blir just Barca. Något som är klart iallafall är att Helsingborg har tackat nej och kommer med ursäkten "spelarnas semester".

---
Det har varit mycket snack på sistonde angående SEF (svensk elitfotboll) när de gick ut med hösten spelschema. Om jag inte har räknat helt fel så har vi 11 matcher på helgerna samt 5 matcher mitt i veckan. Jag kan tycka att det är kasst med helgmatcher då jag lite senare i sommar/höst har matcher på helger och det kan hända att man missar någon MFF match då. Men hade jag inte sportat så hade detta ju varit hur bra som helst då man kan åka iväg på helger och inte missa så mycket i skolan på vardagarna. Jag kommer lägga ut i veckan hur spelschemat ser ut.

---
Nu till dagens match, vi kan börja det hela med att Helsingborg vann senast och det krävs en vinst idag för Malmös del för att kunna hänga på hyffsat bra. Helsingborg som nu ligger på 8 poäng före än Malmö med en match mer spelad så känns det verkligen som om dom har det i sina egna händer, men vinner Malmö idag så är dom bara 5 poäng före och det hade varit betydligt lättare för Malmö.

Malmö som kommer från en seg vinst mot Syrianska i cupen hoppas jag verkligen visar framfötter idag, så som de har spelat de senaste matcherna är absolut inte bra, först mot Mjällby sen mot Syrianska, att det ska behöva ta 119 minuter innan man gör mål på ett Superettan lag är konstigt.

Vi kan iallafall redan konstatera att Agon Mehmeti ej kommer vara med idag och inkallad är Alex Nilsson, Dardan Rexhepi är fortfarande med i truppen och jag tror han kommer att starta från början. Molins är även lite osäker då han har haft känningar i låret men tror han har mod nog att starta iallafall.

Brommapojkarna som är ett mittenlag och ligger på en 7:e plats vet aldrig om hur de ska vara. För ena dagen kan de spela hur bra som helst medans en annan dag de kan vara hur dåliga som helst. De vann iallafall senast mot BK Häcken med 2-1 på hemmaplan.

Malmö FF kommer att ställa upp med en liknande elva:

J. Dahlin
U. Vinzents, P. Jansson, D. Andersson, J. Elanga
G. Molins, W. Figueiredo, I. Pekalski, J. Durmaz / J. Hamad
D. Rexhepi, D. Larsson.

Jag vill ju se att om något byte ska göras på mittfältet så ska Richardinho in där och det lär han göra, han tränade iallafall på mittfältet i veckan. Sedan har vi även tillgång till Miljan samt Rick Kruys så vi får se, det återstår att se hur Rolle tänker.


Eftersom att man aldrig vet hur Brommapojkarna spelar så kommer jag ge er 2 resultat vad jag tror matchen slutar.

Malmö FF - Brommapojkarna:
1-0

Malmö FF - Brommapojkarna:
3-1

Dos la-liga jugadores están entrenando con el Malmö FF

2010-05-21 @ 17:48:33 • Kommentarer (0)PermalinkMalmö FFTrackbacks ()

Det var under dagens träning två personer från Espanyol provtränade med Malmö FF. Den ena är mer tänkt som att bara träna nu när säsongen är slut i Spanien medans den andre är mer aktuell. De två som tränar med Malmö heter Ivan Diaz och är 31 år gammal, har spelat en del med Espanyols a-lag. Sedan den lite mer akutella är José Luis Reyes som är 21 år gammal och är forward, han uppges vara stor och stark.

Med skador på både Agon Mehmeti & Edward Ofere är detta helt rätt agerande. Vi behöver en stor & stark forward som kan vara högt uppe i luften och skarva vidare bollen till Daniel Larsson, ungefär som Ofere gjorde.

Här har det varit tyst på senaste...

2010-05-20 @ 20:08:10 • Kommentarer (1)PermalinkBloggenTrackbacks ()

... jo det har ju faktiskt det, senast var det från cupen. Men iallafall vi fick Mjällby borta i cupen igen, räkna runt den 4 Juli, kanske vi har vinden på vår sida denna gången? Trotts spöket på Strandvallen. Vi får iallafall se hur det blir med det och jag återkommer med exakt datum samt tid när det är bestämt, upp ska vi iallafall, men vart ska man spela? Eller hinner gräsmattan bli klar?

---
Har legat och kollat på hockey idag och Sverige vann sin match mot Danmark med 4-2, strax börjar Kanada mot Ryssland och hoppas det blir en bra match. Sverige har överraskat stort under detta VM och haft ett bra och stabilt lag.

---
Zlatan affären? Vad händer med den? Vissa säger att han är till salu och man har tillochmed fått ut en prissumma som ligger på omkring 480 miljoner kronor, men sedan skriver man även att Barcas president säger att han inte är till salu. Känns ganska osäkert om man vill ha han kvar eller inte, Villa har ju trotts allt skrivit på nu också.

---
Hammarby har stora problem, kan konkursförklaras när som och det är verkligen inte roligt, tycker Hammarby är en klubb som bör spela i Allsvenskan då dem spelar så pass bra fotboll ibland och är riktigt roliga att möta. Hammarby behöver ha in cirka 9-10 miljoner inom ett halvår. Blir det en Malmö Redhawks variant nu, låsa upp deras kontrakt? De spelare som vill gå, går de med hjärta stannar!

---
Kan förövrigt säga att man var uppe tidigt, 04.15 blev man väckt av att det brann i garaget cirka 5 meter ifrån mitt hus och man hade ju fönstrerna öppna och mitt rum blev ganska rökigt eftersom att det blåste just åt detta hållet också.

Manifestation mot oregelbundna matchtider

2010-05-20 @ 19:54:13 • Kommentarer (0)PermalinkManifestationerTrackbacks ()

I samband med Malmö FF:s möte mot Brommapojkarna måndagen den 24:e maj kommer MFF Support, Supras Malmö och Rex Scania gemensamt genomföra en manifestation mot oregelbundna matchtider. Syftet bakom manifestationen är att belysa problemen med TV-bolagens ökade inflytande över det allsvenska spelschemat. Som en konsekvens av detta sprids spelomgångar över veckodagarna och avsparkstiderna varierar kraftigt. Därtill flyttas ofta speldagar och avsparkstider tätt inpå matcherna för att bättre passa in i tv-tablåerna.

Säsongen 2002 när allsvenskan för första gången sedan 1968 uppnådde ett gemensamt publiksnitt på över 10 000 åskådare dominerades spelprogrammet av matchstarter kl. 17.00 och 19.00 med endast få undantag. Som en jämförelse kan man konstatera att i spelschemat för 2010 går det att enbart i de fem första omgångarna hitta sju olika avsparkstider. För oss supportrar som vill se fotboll på plats är detta ett stort problem och möjligheterna att planera och anpassa sin fritid efter det allsvenska spelschemat begränsas mer och mer för varje år som går. För Malmö FF och övriga klubbar sjunker publiksiffrorna och publikintäkterna minskar.

Vi är av åsikten att så pass varierande matchdagar och avsparkstider inte är bra för svensk fotboll i längden. Vill man på sikt bibehålla ett stort intresse för allsvenskan så måste spelschemat alltid anpassas efter den besökande konsumenten i första hand genom att lägga matcher på tider som möjliggör närvaro för så många hemma- och bortasupportrar som möjligt. Vi vill ha kontinuitet i spelschemat med matcher på samma veckodagar och med samma avsparkstider spelomgång efter spelomgång.

Manifestationen är en del av den europeiska supporterorganisationen Football Supporters Europe internationella kampanj ”Our Game – Our Time”. Vi deltar genom att manifestera värdet av ett aktivt läktarstöd! Därför vill vi uppmana hela MFF-familjen att sätta sig ner i tystnad under matchens första 15 minuter. Därefter stöttar vi laget till fullo med sång och visuella medel precis som vanligt.

På ståplatstorget kommer det att finnas ett litet informationsbord före matchen dit alla är välkomna att ställa frågor och tycka till om ovanstående.

MFF Support
Supras Malmö
Rex Scania

---
Saxat från Supras blogg & jag tänker sitta ner under matchens 15 första minuter, gör du också det!

119 minuter tog det, Dardan Rexhapi blev matchhjälte. Tobias Grahn under syn!

2010-05-18 @ 22:23:52 • Kommentarer (1)PermalinkSvenska CupenTrackbacks ()

Det blev en stor spänning i denna match, trodde absolut inte Syrianska skulle bjuda upp till så mycket men det gjorde dem. Jag orkade inte dra mig nånstans idag så låg bara hemma i sängen och tog det lungt med lite cola och chips, skönt det också. Måste verkligen säga att planens hjälte idag förutom Dardan var Syrianskas målvakt, Miller. Han som räddade Syrianska från en massa mål, visst är det hans jobb men när Malmö kom förbi hyffsat enkelt var han det stora hindret.

Malmö ägde väl ungefär 70% av matchen och skapade tydligt flest målchanser, allt för många för att inte göra något mål kan man tycka. Daniel Larsson och Jiloan Hamad fick väl bäst chanser fast tog inte nytta på dem, och det var ju ett par bra chanser där det ska vara mål. Tycker speciellt att Hamad får ganska bra yta på sin kant och han tar vara på chansen ett par gånger, dock utan resultat. Hade hällre sätt Jimmy Durmaz på den kanten eftersom att jag tycker han ligger minst 1,2 nivåer bättre till än Hamad.

I den 78 spelminuten byts dock Hamad ut och in kommer Joseph Elanga, Richardinho går upp på Hamads plats och sen blir han nästan helt osynlig, max 2-3 anfall där han kommer till ordentligt. Måste säga att under hela matchens gång hörde man Syrianskas klack hyffsat bra, dom förde liv och hade sig. Stor eloge då jag absolut inte trodde dem hade så pass bra klack. Det var väl cirka en 30 Malmöiter på plats och dem hörde man inte speciellt mycket utav, men stor eloge till er också om det nu är så att ni körde upp.
Vi fick även en massa hörnor, 14 styck om jag inte räknade helt fel och vi skapade några chanser, dock inte speciellt farliga. Måste även säga att Wilton drar på sig ett mycket onödigt gult kort då han snackar sig till det.

Matchen går iallafall till förläggning och med 1,5 minut kvar så kliver debutaten Dardan Rexhapi fram, får en perfekt boll av Elanga nere vid straffområdet, vänder om sin försvarare och placerar den snyggt till höger om målvakten. Att han bara är så stark och kommer runt sin försvarare är bra, men sedan att han får till ett så pass bra avslut är ännu bättre.

Nu gäller 3 poäng hemma mot Brommapojkarna innan uppehållet!

---
Mjällby var somsagt nere och mötte Limhamn-Bunkeflo idag och enligt säkra källor så hade Tobias Grahn med sig supporterpoliser på begäran av SvFF in på plan när de presenterade spelare. Tobias Grahn spelade heller inte matchen utan satt på bänken och vad stod bredvid avbytarbåset? Jo två vakter. Vart han än gick så följde dessa två herrar i gula väster med han. Dock så kunde han skriva autografer och så efter matchen, men dessa två herrar stod bredvid.

Ganska ironiskt då det tydligen hade kommit ut en hotbild där Malmö FF supportrar skulle plocka han här nere i Malmö, vad bloggen erfarar så hände inget speciellt förutom att en "smällare" smällde.


Förövrigt blev LB07 - Mjällby AIF 0-1 och jag kan även tänka mig att vi får Mjällby i nästa omgång av Svenska Cupen, återstår att se.

Noterbart är även att nästa omgång för Svenska Cupen är den 27 Juni.

Inför: Syrianska FC - Malmö FF *SC*

2010-05-18 @ 10:21:33 • Kommentarer (0)PermalinkSvenska CupenTrackbacks ()

Då sitter man i skolan igen och har ett rent helvete, men man överlever nätt och jämnt. Vaknade hyffsat tidigt imorse och kunde inte somna om igen så blev att sätta sig och surfa runt bl.a. Sydsvenskan och Youtube.

Hittade Zlatans alla mål på Youtube och vid nämre eftertanke så gjorde Zlatan en jävla massa denna säsongen. Får man chansen att ha Zlatan i sitt lag så bör man ha han kvar, visst finns där andra fotbollsstjärnor som också producerar men Zlatan är en klass för sig själv.

---
Det är iallafall dags för den 3:e omgången av Svenska Cupen och idag drar Malmö till Södertälje och möter Syrianska FC och Peter Ijeh. Syrianska ligger på en 5:e plats i Superettan och har gjort 11 mål på 7 matcher samt släppt in 11. Malmö som senast kommer från en seg förlust mot Mjällby hoppas jag har återhämtat sig och glömt den matchen, för det har jag försökt göra iallafall.

Malmö kommer förmodligen ställa upp med samma startelva som började mot Mjällby.

J. Dahlin
U. Vinzents, P. Jansson, D. Andersson, J. Elanga
G. Molins, W. Figueiredo, I. Pekalski, J. Durmaz
A. Mehmeti, D. Larsson.

Syrianska FC - Malmö FF:
1-3

Matchen sänds på Tv4 sport med start 18.55!

---

Nä, lite lunch på detta hade inte suttit fel!

Två Malmöiter med i U21-truppen

2010-05-18 @ 05:00:13 • Kommentarer (0)PermalinkLandslagTrackbacks ()

Svenske U21 landslaget drar igång i början av Juni och där ser vi två Malmöiter med. Agon Mehmeti och som tidigare Guillermo Molins. Mycket roligt att Agon får chansen och jag tror han kan vara till stor nytta om han nu får speltid. Kollar vi på laget i helhet så är det mycket bra killar som är uttagna och har producerat mycket.


Peter Abrahamsson, Örgryte
Kristoffer Nordfeldt, IF Brommapojkarna
Viktor Noring, Trelleborgs FF
Michael Almebäck, Örebro
Niklas Backman, AIK
Pierre Bengtsson, FC Nordsjælland
Joel Ekstrand, Helsingborgs IF
Marcus Nilsson, Helsingborgs IF
Martin Olsson, Blackburn Rovers FC
Emir Bajrami, IF Elfsborg
Albin Ekdal, AC Siena
Sebastian Eriksson, IFK Göteborg
Andreas Landgren, Udinese Calcio
Johan Larsson, IF Elfsborg
Guillermo Molins, Malmö FF
Johan Mårtensson, GAIS
Daniel Nordmark, IF Elfsborg
Denni Avdic, IF Elfsborg
Erton Fejzullahu NEC Nijmegen
Rasmus Jönsson, Helsingborgs IF
Agon Mehmeti, Malmö FF

Daniel Larsson uttagen i landslaget

2010-05-17 @ 15:57:37 • Kommentarer (0)PermalinkLandslagTrackbacks ()

Erik Hamrén släppte idag den 23-manna truppen till landskamperna mot Bosnien och Vitryssland. Med fann vi inte Zlatan som tidigare har varit osäker kring landslaget, dock så var Daniel Larsson med och jag tycker verkligen han förtjänar det. En sån snabb och skicklig spelare ska vara i landslaget.

Stort grattis till Daniel och önskar dig all lycka!

Söndagslistan V.19

2010-05-16 @ 22:28:15 • Kommentarer (0)PermalinkSöndagslistanTrackbacks ()

Denna veckan har varit skön och även efterlängtad. En 4 dagars lång helg tackar man absolut inte nej till, och man känner sig jävligt utvilad faktiskt, länge sedan man kände såhär. Och helgen kunde ju inte slutas på ett bättre sätt om man bortser från förlusten igår.

TOPPEN:

1. TACK KALMAR FF
Ja man får väl tacka Kalmar FF idag. Efter den bedrövliga förlusten igår mot Mjällby där VINDEN absolut inte blåste åt vårt håll så hade Helsingborg idag läget att dra ifrån ännu mer. Innan matchen var de redan 5 poäng före Malmö som ligger på 2:e plats. Men idag gästades Kalmar av just Helsingborg och vann med 1-0, vilket betyder att Helsingborg fortfarande är framför med 5 poäng och inte 6 eller 8. Tack åter igen!

2. JOSEPH ELANGA
Tycker det är helt rätt att Joseph får lira, eftersom att jag gillar han som fan så tycker jag att det är helt rätt att han får spela. Visst är Richardinho också en jävligt bra spelare men gillar Joseph mer.

3. SVERIGE SLOG KANADA I ISHOCKEYN
Har spenderat denna Söndagskväll med två polare där vi först kollade på Kalmar - Helsingborg och zappade från och till Barcamatchen. Kalmar som tidigare nämnt vann matchen med 1-0, Barca vann sin match och tog hem ligaguldet igen. Efter matcherna blev det direkt att slå över till Sverige - Kanada där jag själv trodde att Kanada skulle vinna, men så blev inte fallet utan Sverige vann med 3-1. Skönt att dem slog Kanada, och det var längesen man såg Kanada spela såhär kasst.

BOTTEN:

1. VAD HÄNDE MOT MJÄLLBY?
Har faktiskt gått och tänkt på denna frågan hela dagen, vad hände igår? Gick vi in och underskatta Mjällby? Var det vindens fel? Har faktiskt inte kommit på det än, hoppas någon där ute kan säga vad som hände igår för jag vet verkligen inte. Visst jag kan bara döma efter det jag såg och det var 45 minuter, men jag måste säga: Det var de sämsta 45 minuterna denna säsong.

2.
VEM ÄR VÅR TOBIAS GRAHN?
Jag tycker verkligen Malmö skulle behöva en som Tobias Grahn, kan vara framme på motståndarna och få dem ur fokus. Menar vem har vi som är den kaxige typen? Typ Molins, Wilton eller Durmaz? En av dem borde få en sådan roll att försöka få lite spelare ur fokus. För som Tobias gjorde mot Malmö igår funkade verkligen.

3. NÄR KOMMER DET FINA VÄDRET?
Fyfan vad jag vill att det fina vädret ska komma till oss nu, orkar inte med dagar med kyla och rusk, blir bara så lack. Läste igår att i Haparanda hade dem 25+ och hur skönt är inte det? Solen, säg nu till att komma fram!

En bedrövlig förlust, drar Helsingborg iväg nu?

2010-05-15 @ 23:08:34 • Kommentarer (0)PermalinkAllsvenskanTrackbacks ()

Precis hemkommen från en underbar kväll med avslutning med laget på Let's Go. Det blev vinst för mig och mina två lagkamrater på 3-kampen där vi vann 2/3 grenar. Har aldrig varit på Let's Go tidigare så detta var något nytt för mig och jag måste säga att hela konceptet är så jäkla coolt. Vi skjöt först lite med en pistol, typ samma mening som med skidskytte. Givetvis vann mitt lag där eftersom att jag var med ju, sedan blev de disco minigolf och det var bannemej roligt och på 9x2 hål slutade man på 41 slag. Så cirka 2,2 slag / hål och det var fullt godkänt.

Efter det så drog vi igång direkt med bowling och med en seg start från lagets del så kom vi endast på en 2:e plats vilket gjorde oss till kvällens champs.

---
Det gick dock sämre för Malmös del uppe i Sölvesborg & Strandvallen. En tung förlust med 4-2 och visst gick mitt resultat in, dock på fel sida. Såg endast första halvlek och vad man såg då var ju inget att hänga i granen precis. Malmö kom inte till ordentligt alls. Efter 30 minuters spel hade man inte fått till ett avslut på mål, varför? Var det planens fel? Var det vindens fel?

Nej tycker absolut inte vi ska skylla på planen, tycker vi spelar ett sånt patetiskt spel och underskattar Mjällby till 100%. Trodde alla hade förstått att Mjällby är ett lag att räkna med och att det inte går och bara ställa skorna. Av den första halvleken jag såg så tycker jag absolut Mjällby förtjänar vinsten, dock vet jag inte hur allt gick till i 2:e halvlek. Visst gör vinden ett jävla dåligt jobb mot oss i första halvlek och jag tycker verkligen den är på Mjällbys sida.

Var är våran Tobias Grahn? Alla lag behöver faktiskt en sån som han, springer och håller på med motståndarna och idag lyckas han verkligen. Wilton och Jimmy Durmaz blir verkligen skit sura på han under första halvlek.

Matchen slutar iallafall 4-2 till Mjällbys fördel och spöket som spökar på Strandvallen är kvar. Välkommna till Malmö Stadion i höst så ska ni få pisk.

Får man höra av sin f.d mentor på Måndag att Mjällby vann? Ja för det får man verkligen!
---
Kan Kalmar plocka poäng mot Helsingborg imorgon? Det hade ju varit en skänk från ovan om Kalmar totalt hade kört över Helsingborg imorgon, perfekt innan uppehållet och allt. Vi får se hur det går, men vi kan ju alltid hoppas på Kalmar!

Inför: Mjällby AIF - Malmö FF

2010-05-14 @ 17:21:54 • Kommentarer (0)PermalinkMalmö FFTrackbacks ()

Som jag tidigare skrev i veckan så var det osäkert om det blev spel på Strandvallen, kan nu ge ett lugnande besked om att det blir spel på Strandvallen imorgon. Det är fasen att man missar denna matchen, blir bara så besviken på mig själv men det är smällar man får ta. Kan dock hoppas på att ni som ska upp får ett underbart väder med solsken.

Hoppas även innerligt att Malmö vinner då min f.d mentor är Mjällbyare och eftersom dem vann över oss i cupen förra säsongen så fick man höra ett eller annat. Så nu hade det ju absolut inte varit dumt att få hålla på lite tillbaka. Har även fått tillgång till en bild med Mjällbys fana på, den bär han med stolthet i skolan och det retar upp en lite sisådär.


Mjällby som har överraskat stort i år ligger på en 5:e plats och har ett par vassa spelare, speciellt en Mr. Ekenberg som gör allt för att få vara med imorgon, då han har varit skadad sen tidigare. Noterbart är även att Mjällby bara har vunnit en match på 6 omgångar. Dock så vann dem föregående med 2-0 mot Elfsborg som vi tappade mot. Mjällby snittar ett mål / match hemma och imorgon tror jag faktiskt att dem gör två.

Malmö då, Malmö som imponerade senast mot Åtvidaberg och bjöd på mycket fin fotboll och mycket läckra mål har en bättre statistik,  Även fast Mjällby är nykomlingar och har spelat bra så ska Malmö absolut inte gå ut och bara tro dem kan ställa skorna på planen, utan det kommer krävas ett bra spel som föregående matcher och en kämpar insatts. Malmö som har gjort 11 mål på bortaplan hittils har inte haft problem alls med att pumpa in mål, senast mot Åtvidaberg gjorde man 3 och imorgon kommer blir det 4 mål.

Noterbart från träningen idag var att Daniel Andersson fick gå av mot slutet med ett lindat knä, dock så gav Rolle lugnande besked efter och sa att det var lungt. Men om det nu skulle visa sig imorgon att det inte är lungt så tycker jag att Miljan ska få chansen och spela där, då han har spelat där innan med U21 och skött det bra.


(Foto: Alexandra Flodin)
Rolle har valt att ta med en 18-manna trupp upp imorgon och vi kan även se att Dardan Rexhepi är med i truppen, efter att ha spelat bra med U21 truppen och även gjort 2 mål i veckan så förstår jag varför han är med.

Laget imorgon kommer se ut såhär:

J. Dahlin
U. Vinzents, P. Jansson, D. Andersson, J. Elanga
G. Molins, W. Figueiredo, I. Pekalski, J. Durmaz
A. Mehmeti, D. Larsson.

På bänken finner vi: Dusan Melicharek, Richardinho, Miljan Mutavdzic, Robert Åhman Persson, Jiloan Hamad, Rick Kruys, Dardan Rexhepi.

Mjällby AIF - Malmö FF:
2-4

Mjällby matchen kan flyttas!

2010-05-12 @ 20:27:08 • Kommentarer (0)PermalinkAllsvenskanTrackbacks ()

Satt och slösurfa runt lite på fotbollskanalen och läser rubriken ute i vänstra fältet, "MFF kan fälla folkfest". Och givetvis klickar jag mig in direkt för att se vad detta handlar om. Såklart handlar det om Mjällby's planskick och hur dålig den planen är, allt pågrund av Anders Svensson uttal tidigare i veckan.

Planen måste godkännas av Malmö FF och den skulle egentligen besiktas idag, men eftersom att vi hade ett sånt underbart väder med regn och regn och regn idag så skjuts det upp tills på Fredag. Matchen kan flyttas till antingen Malmö Stadion eller Olympia i Helsingborg(?).

Och innan vi går vidare så undrar jag; Vem är det som har kommit med idén att matchen ska spelas i Helsingborg, SvFF eller? Isånafall vilket patetiskt skämt.Det kommer ju bli totalt kaos om en match som inte tillhör Helsingborg spelas på Olympia, speciellt när det gäller Malmö. Nu tänker jag inte endast på laget, utan även supportrar. Det kommer ju bli ett sånt jävla liv.

Hade ju givetvis kunnat acceptera att matchen flyttas ett par dagar eller ja även till Malmö, men inte fan Olympia. Och flyttas den ett par dagar så blir jag ju så jäkla lycklig då jag även kan se matchen. För idags läget ser de ut som om jag inte kan se den.

Sedan kan man ju också fråga sig, är det inte lite försent att agera nu? Menar på, vi är inne i den 13:e omgången och halva säsongen är snart över. Agera ska man göra i god tid, inte när halva säsongen har gått. Skärpning!

Cirka 190 Malmöiter har bokat plats med MFF Support och 4 bussar är bokade, fler kan bokas. Man har skrivit på Support-sidan att man kan boka upp till 6 bussar. Så förjäveln säg inte till och förstör för dessa!

---
Kan även notera att Elfsborg leder med 2-0 över AIK, cirka 30 minuter är spelade, Anders "Taco" Svensson spelar ej!

Gefle, Gefle, Gefle & återigen Gefle

2010-05-10 @ 23:10:20 • Kommentarer (0)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

Trodde verkligen att Gefle kunde hålla tillbaka när de tog ledningen med 1-0 samt att Helsingborg hade en utvisad, ganska tragiskt, man blir ju nästan tårögd. Visst, ni hade åtmistonde kunnat spela lika med dem, men inte fan det heller. Utan ni viker ner er och låter dem vinna matchen med 1-3.

Ni skaffade iallafall ett par fans idag under cirka 20 miunter. Och det syntes klart och tydligt på facebook. Har valt att censurera namnen samt profilbilderna pga. att allt bara är ett skämt!

Såhär såg det iallafall ut när Gefle tog ledningen med 1-0 och några Gefleiter klev fram!




Dock så varade inte lyckan sålänge och det resulterade till detta:

Allsvenskan Omgång 12

2010-05-10 @ 20:57:09 • Kommentarer (0)PermalinkAllsvenskanTrackbacks ()

Malmö FF - Åtvidabergs FF 3-1
Örebro - Djurgården 1-0
Mjällby AIF - IF Elfsborg 2-0
AIK - Trelleborgs FF 1-0
Halmstads BK - BK Häcken 1-2
GAIS - IFK Göteborg 0-0
IF Brommapojkarna - Kalmar FF 2-3
Gefle IF FF - Helsingborgs FF 1-3

Om ni nu undrar varför jag just har markerat Gefle - Helsingborg så kommer ni få en sjukt bra förklaring nu.
Gefle tog ledningen med 1-0 i 50:e matchminuten och det såg länge ljust ut. I 78:e minuten kviterar dock Helsingborg till 1-1 och då tänker man, visst det kan man acceptera. Men inte fan kan Gefle hålla tillbaka och Helsingborg får göra både 1-2 och 1-3 och sista målet på straff.
Och Gefle ni ska spela ut i Europa? Ni kan lika bra lägga ner för att spara den slanten samt skämma ut er mindre. PINSAMT! att man släpper ut ett lag som Gefle i Europa pga. att dom har spelat schysst!

Man kan även konstatera att Helsingborg utökar sitt försprång med 5 poäng till Malmö FF som ligger på 2:e platsen.

Anders Svensson...

2010-05-10 @ 10:21:21 • Kommentarer (0)PermalinkAllsvenskanTrackbacks ()

... vilken jävla pajas han är asså, blir sur när jag läser sånthär. Det gäller nyheten på Sportbladets sida där Anders Svensson har gått ut med att han är sugen på att sluta pga. gräsplanerna i Allsvenskan.

Tycker han är jävligt patetisk när han går ut med sånt, visst gräsplanerna är inte de bästa i Allsvenskan men inte fan ska en person som Anders klaga. Att dem har konstgräs och har nästan bara tagit poäng på konstgräs så borde dom skämmas, riktig fotboll ska spelas på en riktig gräsplan och inte någon jävla konstgräsplan.

Nyheten finns att läsa HÄR!

Bloglovin!

2010-05-09 @ 22:36:35 • Kommentarer (0)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

Följ min blogg med bloglovin

Söndagslistan V. 18

2010-05-09 @ 22:16:43 • Kommentarer (0)PermalinkSöndagslistanTrackbacks ()

Får väl ta och be om ursäkt för jag verkligen har missat listan nu 2 veckor, men så är det och man är faktiskt jävligt trött på kvällarna och har kanppt någon tid över känns de som. Men lovar er att det ska bli förbättringar!

TOPPEN:

1. HELT NYTT MALMÖ FF
Rätta mig om jag har totalt fel, men det är ett helt annat Malmö FF man ser på plan nuförtiden, jag har nämnt det här inne innan och nämner det återigen. Är extra stolt för att vara Malmöit i dagsläget, ligger tvåa i tabellen och har inte förlorat på 5 raka matcher nu. Forsätt kämpa och vi får se ett SM guld iår!

2. WILTON VÄXER MER OCH MER
Wilton som jag tidigare också har nämnt har blivit en helt annan spelare jämnfört med förra året, frågan är vad han har gjort för att bli såhär annorlunda? Jo han har lugnat ner sig i spelet, vågat passa bollen istället för att skjuta. Han tar för sig betydligt mer nu än vad han gjorde förra året, iår kan man se han över hela plan, nere vid våran backar och hämtar bollen, uppe vid motståndarnas backar och stör, det är så en spelare ska vara. Och vilket mål han får till mot Åtvidaberg, vilken kanon.

3. 25 MÅL PÅ 12 MATCHER
Kollar man på målproduktionen så har det ju gått plus, med 2 bollar mer gjorda leder vi över Helsingborg, visst man leder inte serien för man leder målskillnaden, men det är positivt att man producerar.

BOTTEN:

1. TABELLEN LJUGER ALDRIG
Nej, den gör ju inte det. Kollar man på tabellen idag så hittar man lag som IFK, AIK & KFF i botten av tabellen, vad har hänt om man får fråga? Måste erkänna att fotbollen känns ganska tråkig när vi bara jagar Helsingborg, visst är det bra men hade varit roligare och jaga IFK eller AIK också, då dem tillhör de "stora" klubbarna.

2. Richardinho?
Varför fick han inte starta? Visst nu har jag faktiskt inte läst inför på mff.se det kanske står där, men att se Joseph istället för Richardinho värmde faktiskt då jag tycker om Joseph jävligt mycket, men inte så mycket att han petar Richardinho.

3. UNITED FÖLL, 1 POÄNG!

Det lag man håller kärt efter Malmö FF är givetvis Manchester United, ganska tråkigt att de ska behöva komma 2:a och 1 poäng efter Chelsea, men sådan är fotbollen. Har varit jämnt in i det sista och det är ju alltid lite roligt. Ajja nya tag nästa år och då tar dem hem det!


Och så veckans...
...mål: Det signerar man väl till Wilton Figueiredo, snyggt skott från cirka 30 meters avstånd.
...snack: Zlatan till Juvve? Ja varför inte, Barca håller på att tokvärva folk precis som om ja jag vet inte.
...miss: Kim Olsen fick bollen framspelad och hade öppet mål, och börja fiffla med bollen. Lyckat? Nej!
...vinst: Chelsea vann idag över Wigan med 8-0, skön seger att avsluta serien med.

Bilder: Malmö FF - Åtvidabergs FF 8/5 2010

2010-05-09 @ 14:46:08 • Kommentarer (0)PermalinkMatchbilderTrackbacks ()

Alex Wayne var som vanligt på matchen igår och tog ett par bilder. Vill ni använda dessa så kontakta han!


(Klicka för större!)


Malmö FF - Åtvidabergs FF

2010-05-09 @ 13:46:17 • Kommentarer (0)PermalinkMalmö FFTrackbacks ()

Man tackar och bugar, är väl de ända ord som passar in justnu? Vilken fotbollstillställning man bjuds på, jävligt roligt och se när Malmö spelar sånhär fotboll, längesen och som jag har väntat.

Matchen drog iallafall igång och sen tidigare visste man att man kunde räkna med att Åtvidaberg skulle kunna bjuda upp till dans, men Malmö var idag snäppet bättre. Matchen drog iallafall igång och det tog inte merän 20 minuter innan vi bjöds på första delikatessen.
Det var Agon Mehmeti som var tillbaka efter huvudskadan som han drog på sig förra hemma matchen. Agon fick bollen strax in på Åtvidabergs planhalva och slog den till Daniel Larsson, Daniel Larsson klackar vidare bollen till Agon som löpt vidare och Agon ställs själv mot målvakten och placerar in den på bästa möjliga sätt.

Dock tog det inte lång tid innan Åtvidaberg kvitterade, bara ett par minuter faktiskt. Dock så var det ett litet turligt mål men alla mål räknas. Åtvidabergs, Etuwe Prince Eboagwu sköt bollen och Johan Dahlin var på väg mot bollens riktning men sorgligt nog styrs den på Pontus Jansson (om jag inte minns fel) och bollen ändrar riktning. 1-1 och cirka 23 minuter spelade.

Och som tidigare skådat så har vi märkt att det blir många mål inom loppet av kort tid, och det skulle bli så igår också. I den 25:e matchminuten står Molins i offsideposition men den hävs eftersom att bollen tar på en Åtvidabergs spelare först, och Molins kan enkelt trycka in 2-1 målet.

Malmö äger totalt denna match och man går till vila med 2-1, visst är det inte speciellt överlägset men Malmö känns som det starkaste laget på plan, i andre halvlek bjuds vi även på ett klassmål av WiltonIvo Pekalski gör en klockren brytning lite in på deras planhalva och bollen spelas till Wilton som visar sin bössa och det resulterar med mål, ett mycket snyggt sådant.

Matchen blåstes av och Malmö som vann med 3-1 tog 3 nya pinnar, mycket viktigt och man kan ju bara hoppas på att Helsingborg förlorar sin match mot Gefle borta imorgon, dom kan iallafall ta en poäng. Skönt var det iallafalll!

Matchens bästa spelare: Wilton, helt klart. Krigar uppe och nere på plan, står oftast i rätt position och spelar bollen perfekt. Även ett snyggt mål bjuds vi på!

Noterbart:

+ Hela laget kämpar och sliter
+ Rick Kruys tillbaka från sin skada, fick spela i cirka 15 minuter. Skönt för han!
+ 12-3 i skott till fördel för Malmö, säger ganska mycket.
+ 25 mål på 12 matcher, gott säger jag bara.
+ Mycket snyggt tifo!
- Richardinho, vad har hänt?

Lite stolt är man även att man satte resultatet! 3-1

Inför: Malmö FF - Åtvidaberg - Kruys tillbaka!

2010-05-08 @ 12:02:08 • Kommentarer (0)PermalinkMalmö FFTrackbacks ()

Då var det dags igen och idag kommer Åtvidaberg på besök, vädret ser absolut inte att blåsa i vår väg precis men jag hoppas ändå att folk söker sig till Stadion. Åtvidaberg har inlett säsongen på ett överraskande bra sätt och skrällar mot de flesta lagen. De jag tror de flesta lagen har gjort är att överskatta Åtvidaberg, Åtvidaberg har visat att dem kan matcha de flesta lagen i vår serie men jag tror det blir svårt för dem idag att vinna över Malmö.

Rolle har valt att plocka ut en 18-manna trupp där vi ser att Rick Kruys är tillbaka, dock startar han nog inte men kan säkert få hoppa in med 20 kvar, får han inte det så blir jag besviken. Annars så är väl truppen likadan som mot Elfsborg tidigare i veckan. Agon Mehmeti är dock tillbaka och då går Molins ner på yttermittfältet och då tvingas Jiloan Hamad börja på bänken.

J. Dahlin 
U. Vinzents, P. Jansson, D. Andersson, Ricardinho
G. Molins, W. Figueiredo, I. Pekalski, J. Durmaz
A. Mehmeti, D. Larsson.

Malmö har snittat 2 mål / match och må man tro att Malmö gör minst 2 bollar idag? Ja det bör man, själv tror jag Malmö vinner med 3-1.

Dagens domare är:

Huvuddomare: Martin Ingvarsson
Ass. Domare 1: Magnus Sjöblom
Ass. Domare 2: Joakim Flink

Malmö FF - Åtvidaberg:
3-1

* Noterbart är även att matchen sänds på Tv4 med start 16.00!

Allsvenskan Omgång 11

2010-05-07 @ 12:48:43 • Kommentarer (3)PermalinkAllsvenskanTrackbacks ()

Åtvidabergs FF - IF Brommapojkarna 4-1
IF Elfsborg - Malmö FF 2-2
BK Häcken - Gefle IF FF 0-2
Kalmar FF - Halmstads BK 1-0
IFK Göteborg - AIK 4-0
Trelleborgs FF - Mjällby AIF 2-1
Helsingborgs IF - Örebro 2-1
Djurgården - GAIS 1-1

Då var ännu en omgång avklarad och man blev ju hyffsat överraskad när IFK vann med hela 4-0 över AIK. Trelleborg som mötte Mjällby van matchen med 2-1 och tog därför 3 pinnar, då kan man konstatera att AIK ligger på en siste plats med 6 poäng, och de lär ju inte vinna nästa match då har 2 avstängda och möter Elfsborg borta.

En mycket försenad matchrapport från Elfsborg

2010-05-06 @ 22:34:56 • Kommentarer (0)PermalinkMalmö FFTrackbacks ()

Sitter justnu och lyssnar på "MFF" musik och försöker verkligen glömma men ändå minnas det som hände uppe i Borås. Visst vi gör en jävligt bra match, en jävlar kämpamatch. Men sen givetvis ska vi åka på de små misstagen och en max otur.

Efter cirka 25 minuters spel så slår Jimmy Durmaz till, vilket skott han får till. Visst tar den på en Elfsborgare men det gör ändå det så jävla snyggt. Jimmy Durmaz, målkungen 2010? Nja han är iallafall på god väg och presterar bättre och bättre för varje match. Matchen forsätter i ett bra tempo och 10 minuter senare slår Wilton till och gör 2-0 målet. Vilken känsla det var och man var jävligt stolt att vara Malmöit (visst är jag det alltid) men lite extra då.

2-0 mot Elfsborg borta, visst varade den 0:an inte speciellt länge, utan i anfallet efter gör Elfsborg mål via Avdic framspelad av Bajrami. Vet inte vad som var fel, men de kom alltid förbi på vår högerkant, eller det var bara jag som upplevde det? Nja, de flesta snackade om det på O'lerys.

2-1 och 45 minuter spelade, de resterande 45 + tillägg visste man skulle bestå mycket av Elfsborg och snabba kontringar av Malmö. Och så blev fallet också, Elfsborg pressar och pressar medans Malmö kör på kontringar, vissa är jävligt farliga då vi kommer i 3 mot 1 och 3 mot 2, dock ingen utdelning med en stor besvikelse då man bör tycka att man kan köra på istället för att fiffla till de med bollen.

Guess what? Jo vi får straff i den 81:e minuten och Wilton kliver fram, visst en del av mig säger att denna sätter han stensäkert men en annan del tvekar som fan. Och givetvis så ska Wilton lägga den till vänster, som han gjort de andra straffarna om jag inte minns helt fel. Vad tänker han med egentligen? Klart alla målvakter vet att Wilton lägger den till vänster om han har gjort de tidigare. Vi hade kunnat haft ledningen med 3-1 med cirka 10 minuter kvar, men icke sa nicke.

2-1 med 10 minuters spel kvar, och om så kliver Elfsborgs, Avdic fram igen och klämer dit 2-2 målet på en straff, orsakad av Daniel Andersson då han får den på armen vid en rensning där bollen egentligen ska gå ut till hörna. Känns bara så jävla, AHHH vet inte hur jag ska beskriva de, man blir ju bara så ledsen.

Matchen slutade 2-2 och det känns förjävligt men 1 pinne uppe i Elfsborg är alltid något. Matchens lirare idag var Molins, tycker han totalt äger sin kant för det mesta och tar ett par riktigt bra löpningar, dock får han inte bollen så ofta som han själv vill, men han är iallafall där.

---

  • Helsingborg med 5 poängs försprång, gillar vi det? Absolut inte. Hoppas verkligen dom kommer in i en svacka snart och börjar förlora lite matcher.
  • IFK Göteborg vann idag med 4-0 mot AIK, dom ägde matchen totalt och såg faktiskt bättre ut idag än mot Malmö när vi mötte dem.

Truppen inför Elfsborg imorgon 5/5

2010-05-04 @ 14:13:32 • Kommentarer (0)PermalinkMalmö FFTrackbacks ()

Som de flesta vet så har Malmö absolut inte haft turen på sin sida när det gäller skador. Senast gick Johan Dahlin av plan efter 45 minuters spel med känningar i ryggen och Agon redan efter 10 minuter då han skadade huvudet. Agon kommer tyvärr inte vara med i truppen imorgon och istället har man valt att ta upp en junior, Derdan Rexhepi som är 18 bast och ska vara jävligt bra på att göra mål. Man har även valt att ta med Muamet Asanovski som är yttermittfältare.

Mycket talar för att Molins går upp och spelar på anfallet och att Jimmy samt Jiloan tar varsin kant. Richardinho är även tillbaka från sin avstängning så han kommer in istället för Joseph Elanga.

Startelvan imorgon kommer se ut ungefär såhär:

D. Garaca 
U. Vinzents, P. Jansson, D. Andersson, Ricardinho
J. Hamad, W. Figueiredo, I. Pekalski, J. Durmaz
G. Molins, D. Larsson.

Tror Dejan Garaca får förtroendet och stå från start imorgon då Johan Dahlin är väldigt osäker då han klev av i Söndagens match, frågan är ens om Malmö tar med Johan upp till Elfsborg? Inget bekträftat iallafall.

På bänken finns: Joseph Elanga, Miljan Mutavdzic, Alex Nilsson, Robert Åhman Persson, Derdan Rexhepi, Muamet Asanaovski.

Allsvenskan Omgång 10

2010-05-03 @ 21:03:44 • Kommentarer (0)PermalinkAllsvenskanTrackbacks ()

Då var den 10 omgången av Allsvenskan avklarad och man känner sig lite lycklig helt plötsligt.

AIK - Djurgården 1-2
Malmö FF - Trelleborgs FF 2-0
Åtvidabergs FF - IF Elfsborg 1-1
IF Brommapojkarna - Halmstads BK 1-0
Örebro - BK Häcken 2-0
Gefle IF FF - Kalmar FF 0-0
Mjällby AIF - IFK Göteborg 0-0
GAIS - Helsingborgs IF 0-0

Som ni kan se så blev GAIS - Helsingborg 0-0 och det betyder att Helsingborg åker ifrån Göteborg med 1 poäng bara, vilket är jävligt bra. Nu är 1/3 säsongen spelad och serien talar mycket väl för både Malmö FF och dessvärre Helsingborgs IF. Tabellen ser ganska konstig ut och man hittar lag som Göteborg samt AIK nere i tabellen, även våran småbrödrar, Trelleborg på en siste plats. Notera att alla lag har spelat 10 matcher.

Helsingborgs IF 26
Malmö FF 23
Örebro 18
IF Elfsborg 16
---
Mjällby AIF 16
IF Brommapojkarna 15
Djurgården 14
GAIS 14
Halmstads BK 14
BK Häcken 12
Gefle IF FF 11
IFK Göteborg 10
Kalmar FF 10
---
Åtvidabergs FF 9
AIK 6
Trelleborgs FF 6

---
I nästa omgång så spelar Helsingborg hemma mot Örebro och Malmö FF borta mot Elfsborg, kan Örebro plocka poäng från Helsingborg på hemmaplan? Har jävligt svårt att tro det men man kan hoppas på det bästa. Malmö bör vinna över Elfsborg men det kan nog bli en riktigt jämn match, synd att man missar den.

Allsvenskan Omgång 9

2010-05-03 @ 16:53:43 • Kommentarer (0)PermalinkAllsvenskanTrackbacks ()

BK Häcken - GAIS 0-2
Kalmar FF - Örebro 4-1
Halmstads BK - Gefle IF FF 1-0
IF Elfsborg - IF Brommapojkarna 1-0
Djurgården - Mjällby AIF 1-0
IFK Göteborg - Malmö FF 0-2
Trelleborgs FF - Åtvidabergs FF 0-3
Helsingborgs IF - AIK 1-0

Allsvenskan Omgång 8

2010-05-03 @ 16:50:46 • Kommentarer (0)PermalinkAllsvenskanTrackbacks ()

AIK - BK Häcken 1-1
Åtvidabergs FF - IFK Göteborg 2-1
GAIS - Kalmar FF 2-2
IF Brommapojkarna - Gefle IF FF 2-1
Örebro - Halmstads BK 3-0
IF Elfsborg - Trelleborgs FF 4-1
Mjällby AIF - Helsingborgs IF 0-1
Malmö FF - Djurgården 2-1

---
Ber om ursäkt för en sen update men har inte haft mycket tid till godo, synd att Mjällby inte kunde ta en pinne mot Helsingborg. Hade varit så gjutet!

Bilder: Malmö FF - Trelleborgs FF *AF*

2010-05-03 @ 15:53:20 • Kommentarer (0)PermalinkMatchbilderTrackbacks ()

Alexandra Flodin har valt att ge bort 46 bilder, så hope you enjoy it! För att använda dessa bilder, ta kontakt med henne!

(Klicka för större)

Malmö FF - Trelleborgs FF

2010-05-03 @ 10:53:34 • Kommentarer (0)PermalinkMalmö FFTrackbacks ()

Måste säga att det var en jävla tur att man inte missade denna matchen, det var nästan 90% att jag var tvungen att dra på andra håll för att mitt csn-bidrag inte hade kommit, men som tur var så kunde mamma vara snäll och återigen sponsra mig med lite pengar. Eftersom att man inte hade biljett så var man tvungen att dra till Stadion redan vid 15.00 för att slippa köer och dylikt, så drog dit då. Fixade biljett sen blev det att gå runt och mingla, man träffade även på Richardinho och Halsti som stod och skrev autografer vid Shoppen.

Matchen drog väl igång på ett bra sätt men ändå inte, det var i den 10:e matchminuten Agon sprang på 2 Trelleborgare och blev liggandes stilla, jag tänkte direkt att vi har inte råd och förlora en till spelare och jag kunde inte släppa ögonen från han, han låg där helt stilla. Båren kom och Agon blev utburen efter cirka 5 minuter, Jiloan Hamad bytte om snabbt och hoppade in och gissa då vad som hände. Agon kom tillbaka upp från spelarutgången och blev tokig på Rolle för han hade bytt ut han. Helt rätt agerande från Rolles sida, även om man känner sig bra för stunden så måste man vila. Malmö fortsatte att äga bollen och skapade chanser, och i den 25:e minuten slår Jimmy Durmaz till och får till årets träff från kanske 25-30 meters håll, rakt upp i krysset. Riktigt snyggt och riktigt skönt för Jimmys del. Man fortsätter att skapa chanser och det gör även Trelleborg också, fast några av deras chanser var sjukt misstänka, offside hit och dit. Men vi går till paus med 1-0 mot Trelleborg.

Jag sa innan matchen att det skulle bli 3-0 till Malmö och jag måste säga att jag inte var långt ifrån. Andre halvlek drar igång och Dejan Garaca byter med Johan Dahlin då Dahlin har känningar i ryggen. Dejan som gör sin första match denna säsongen tycker jag sköter det utmärkt, visst första bollkontakten var lite sådär men sen skötte han sig bra. Och Malmö fortsätter pumpa på mot Trelleborg och i den 86:e minuten spelar Molins den till Daniel Larsson som sedan spelar tillbaka den till Molins och han trycker in det 2:e målet för kvällen. Efter det målet så tror jag att vi 3 gånger kommer i 3 mot 1, 3 mot 2 läge mot Trelleborg, fast man kommer aldrig till något pass bra avslut utan ska passa istället för att avancera framåt. Jimmy Durmaz tvingas även att gå av med 3 minuter kvar av matchen då han får en smäll på höften/benet när han håller bort Trelleborgs spelarna, Robert Åhman Persson kommer in och får sina 3 minuter iallafall.

Matchens lirare idag var Jimmy Durmaz, ett mycket läckert mål och han totalt briljerar på sin kant stundtals.

Bilder: Malmö FF - Trelleborgs FF *AW*

2010-05-03 @ 10:33:09 • Kommentarer (0)PermalinkMatchbilderTrackbacks ()

Alex Wayne var på matchen igår som vanligt och vill dela med sig några bilder, och som vanligt så måste ni kontakta han om ni vill använda dem.

(Klicka för större)


INFÖR: Malmö FF - Trelleborgs FF

2010-05-02 @ 11:08:39 • Kommentarer (0)PermalinkMalmö FFTrackbacks ()

Då nalkas det Skånederby igen och denna gången gästar våran småbrödrar oss.

Trelleborgs FF har haft en svår start på säsongen, nästan halva laget är på skadelistan. Med endast 6 poäng på 9 matcher tar man en given plats längst ner i tabellen, man har även lyckats släppa in 17 mål på dessa 9 matcherna, 6 har man gjort. Med lite snabb matte så har TFF släppt in 1,88 mål per match.

Malmö FF däremot har det gått jävligt bra för faktiskt, 6 vinster, 2 oavgjorda och 1 förlust. Man körde över IFK i Göteborg med 2-0 och det såg jävligt bra ut från alla håll och kanter. Dagens ändring är att Joseph Elanga förmodligen tar över avstängde, Richardinhos plats på ytterbacken, och det gillar jag verkligen. Det ända som bekymrar mig är Daniel Larsson kollega, tycker Agon såg hyffsat blek ut i Göteborg och kom nästan inte till avslut, visst hade han en chans där han sätter bollen klockrent i stolpen, men det var nog allt. Våga sätta in Alex Nilsson från start? Laget kommer nog se ut ungefär såhär:

J. Dahlin
U. Vinzents - P. Jansson - D. Andersson - J. Elanga
G. Molins - W. Figueiredo - I. Pekalski- J. Durmaz
D. Larsson - A. Mehmeti / A. Nilsson

MALMÖ FF - TRELLEBORGS FF:
3-0

* Kan även läsa på Sydsvenskan att Dejan Garaca kanske får stå idag, då han var den ända som var med under gårdagens träning. Det ska nog dock mycket till för att Johan inte ska stå.