Allsvenskan Omgång 3

2010-03-31 @ 23:51:20 • Kommentarer (3)PermalinkAllsvenskanTrackbacks ()

Kalmar FF - IF Elfsborg 2-2
Gefle IF FF - Malmö FF 1-3
Halmstads BK - Åtvidabergs FF 4-0
Helsingborgs IF - IFK Göteborg 2-0
Örebro - Mjällby AIF 0-2
GAIS - AIK 3-1
BK Häcken - Trelleborgs FF 4-2
Djurgården - IF Brommapojkarna 0-0

---
Efter 3 omgångar så tycker jag tabellen ser hyffsad konstig ut, rätta mig om jag har fel. Men Kalmar & AIK borde väl inte ligga i botten av tabellen om man kollar på föregående år, medans Häcken och Mjällby ligger i toppen, inget illa menat mot Mjällby och Häcken, riktigt imponerad är jag, men tabellen ser riktigt konstig ut.

Noterbart är att Djurgården endast lockade till sig 7190 personer. Tycker det är hyffsat dåligt för att vara den första hemmamatchen med publik och sen ett derby också. Skönt också att IFK fick pisk med 2-0, då dom är tippade att vinna iår och att dom inte får springa iväg hur som helst i tabellen.

Nykomlingarna med problem

2010-03-31 @ 13:01:58 • Kommentarer (0)PermalinkAllsvenskanTrackbacks ()

Redan efter 3 matcher väljer Åtvidaberg att sparka deras huvudtränare Daniel Wiklund. Såhär långt så har Åtvidaberg inte vunnit en ända match, dock så tycker jag det är lite för tidigt att agera med att sparka tränaren om det nu rör sig om detta.

Den som tar överlaget är den assisterande tränaren, Andreas Thomsson.

Häng med till Kalmar!

2010-03-30 @ 23:25:19 • Kommentarer (0)PermalinkMalmö FFTrackbacks ()

Försäljningen till Kalmartåget verkar nu ha kommit igång på allvar. Vi är dock inte i en position att boka ett tåg ännu. MFF Support uppmanar alla att köpa biljett inom de nämsta dagarna. Vi kommer att satsa på att fylla endast ett tågsätt så det gäller att köpa inom de närmsta dagarna, dels för att möjliggöra en tågresa men också för att försäkra sig om en plats på tåget.

Biljetterna säljs nu för fullt i MFF Shopen, skynda dig dit och köp. Priset är som sagt endast 250 kronor.

---

Säg till och fixa Kalmar resan innan Torsdag, nu fyller vi ett tåg och åker upp och ser när Malmö kör över Kalmar. Solig sommardag hoppas jag verkligen att det blir och vi kommer att ha tid uppe i Kalmar innan matchen börjar.

---

Kan även notera att Edward Ofere gjorde 2 bollar med U21 när dom mötte Mjällby idag, matchen slutade 2-1. Skönt för Ofere att han producerar mål!

Söndagslistan V. 12

2010-03-28 @ 22:56:01 • Kommentarer (0)PermalinkSöndagslistanTrackbacks ()

Idag är man faktiskt stolt över att vara en Malmöit, Malmö har tagit 7 poäng varav 4 på bortaplan. Så veckans topp lista säger väl sig själv. Och veckans topp 3 kommer enbart handla om Malmö FF!

TOPPEN:

1. 6 POÄNG PÅ 2 MATCHER
Det börjar lika bra som förra året, där vi presterade bra i början men sedan tappade, jag hoppas verkligen inte att vi kommer i samma bana iår. Sålänge vi presterar som vi har gjort nu i början så ser jag absolut att vi blir ett av topplagen, tycker vi spelar ett jävligt bra försvarsspel där nästan alla hänger med ner. Vi kan även konstatera att Malmö FF ligger på första plats med 7 poäng.

2. EN FÖR ALLA - ALLA FÖR EN
Tycker faktiskt att Malmö spelar som ett lag iår, alla kämpar för varandra och när vi satt på O'Learys idag så hörde man en kille fråga: vad gör Wilton där nere och han var nere vid våran backar och mötte bollen, tycker absolut det är så ett lag ska spela. Sedan är det extra kul att både Agon fick göra 2 mål i Tisdags och idag killen jag gillar minst på plan, Robert Åhman Persson gör 2 bollar idag & Danne ett. Mycket skönt!

3. FASTA SITUATIONER
Tycker även att våran fasta situationer har blivit mycket bättre, under förra året tror jag inte vi gjorde ett ända mål på hörnor och nu förtiden så gör nästan bara mål på hörnor, 2/3 mål idag kom på hörnor, fullt godkänt. Sedan i försvaret tycker jag vi gör det utmärkt, alla tar varsin gubbe och håller han.

BOTTEN:

1. ALLSVENSKA PLANERNA
Tar upp detta återigen, fyfan vad kassa vissa planer är fortfarande, det är skrämmande. Tar vi Kalmars hemmaplan så ser det fan ut som en grushög, visst var där lite gräs men jag tycker absolut inte man ska få spela på sån plan.

2. RICK KRUYS - BORTA HELA VÅRSÄSONGEN
Då kom det tråkiga beskedet, Rick Kruys blir borta hela vårsäsongen och jag som hade hoppats att få se han spela mycket nu denna säsongen, han behöver verkligen det. Så jäkla trist asså.

3. PUBLIKEN SVIKER
Jag måste säga att det verkligen ser förjävligt ut med så lite publik på läktarna, på 16 matcher har det varit 5869 per match. SKANDAL om jag får säga mitt, alla lag ska ha haft hemmapremiär och tar man te.x. Malmös fall så var där 13 783 personer. Rätta mig om jag har fel, men siffrorna är väldigt låga?

Då kom det trista beskedet

2010-03-26 @ 23:26:56 • Kommentarer (0)PermalinkMalmö FFTrackbacks ()

Jag som hade förväntat mig och se lite från Rickys sida detta året, nu blir det så att hela vårsäsongen är förstörd för Rick. Jag skrev tidigare i veckan att han fick gå av efter 30 minuters spel och idag kom beskedet och han lär bli borta till efter VM-uppehållet, Ricky har dragit på sig en bristning på framsidan av höger lårmuske.

Typiskt eller hur?

Allsvenskan Omgång 2

2010-03-26 @ 13:42:23 • Kommentarer (0)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

IF Brommapojkarna - AIK 0-0
Mjällby AIF - GAIS 3-0
Trelleborgs FF - Kalmar FF 1-1
Djurgården - Helsingborgs IF 0-1
Åtvidabergs FF - Gefle IF FF 0-1
IF Elfsborg - Halmstads BK 6-0
IFK Göteborg - BK Häcken 0-1
Malmö FF - Örebro 3-0

---
Då var den 2:e omgången avklarad och jag måste ju säga att Mjällby, TFF, BK Häcken överraskade, trodde att Kalmar skulle köra över TFF men TFF stod upp bra och spelade 1-1 mot Kalmar hemma, sedan körde Mjällby över GAIS hemma med 3-0 och det känns lite sådär när ens lag, Malmö bara spelade 0-0 mot dom i premiären. Elfsborg hade lekstuga och vann med hela 6-0. Det var iallafall bra att Häcken vann med 0-1 så IFK inte drar iväg såhär tidigt på säsongen.

Imorgon (27/3) drar den 3:e omgången igång där Kalmar gästas av Elfsborg, om Kalmar ska ha lite chans detta året så får dom ta och visa att dom ska vara med i leken nu.

Allsvenskan Omgång 1

2010-03-26 @ 13:39:25 • Kommentarer (0)PermalinkAllsvenskanTrackbacks ()

Kalmar FF - IFK Göteborg 0-3
Halmstads BK - Trelleborgs FF 0-0
BK Häcken - Djurgården 2-1
Helsingborgs IF - IF Brommapojkarna 1-0
AIK - Mjällby AIF 0-0
GAIS - Malmö FF 0-0
Örebro - Åtvidabergs FF 2-0
Gefle IF FF - IF Elfsborg 0-0

---

Jag har skrivit det innan men skriver det igen, akta er för Mjällby dom kan faktiskt skrälla mot det större lagen och spela 0-0 mot SM-mästarna är inte hur jävla dåligt som helst.

Då var det dags igen..

2010-03-24 @ 22:43:53 • Kommentarer (0)PermalinkMalmö FFTrackbacks ()

Det tog inte många dagar för Rick Kruys som nästan precis har blivit spelklar, Rick spelade idag med U21 laget som gästades av Landskrona BoIS och det tog inte merän 30 minuter innan han var tvungen att gå av. Nu kan man ju bara hoppas på det bästa att det bara är lättare känningar. Matchen slutade förövrigt 1-1 men Malmö ska ha haft ett par vassa målchanser.

Noterbart är också att Edward Ofere spelade i 90 minuter och gjorde Malmös enda mål efter 10 minuter. Skönt att han höll i 90 minuter och att han gjorde mål.

Johan Dahlin på smärtstillande

2010-03-24 @ 17:00:54 • Kommentarer (0)PermalinkMalmö FFTrackbacks ()

Johan Dahlin som de flesta vet var skadad en period under försäsongen pga. sin rygg. Idag kan man läsa på fotbollskanalen att Johan går på smärtstillande och troligtvis kommer göra de säsongen ut. Johan själv tycker att det blir bättre när han tar smärtstillande. Sålänge han håller måttet och kan vara 100% så är det bra, annars har vi målvakter på bänken som också kan spela.

Bilder: Malmö FF - Örebro 23/3

2010-03-24 @ 15:24:58 • Kommentarer (0)PermalinkMatchbilderTrackbacks ()

Här kommer 21 bilder tagna av Alex Wayne, vill ni använda dessa bilder så kontakta honom!
(Klicka för större)




Malmö FF - Örebro

2010-03-24 @ 12:03:13 • Kommentarer (0)PermalinkMalmö FFTrackbacks ()

Jag är helt mållös, var ska jag börja? Med vad ska jag börja? För att vara helt ärlig, jag har verkligen inte smält gårdagen. För att göra det enkelt för både mig och er så börjar jag med Marschen.

Cirka 500-supportrar hade samlats på Möllan för gå marschen, det blev en riktigt lyckad marsch om jag får säga mitt. Bra stämmning och de flesta höll sig i ledet, tåget började tåga från Möllan vid 17.00 och var framme vid Stadion ungefär 30-45 minuter senare, och som de två senaste åren så har jag aldrig ställt mig sist i kön då man alltid haft polare som tagit sig dit och ställt sig hyffsat långt framme, så det blev bara att glida fram och ställa sig vid dom och vänta på att bli insläppt.

Inne på Stadion såg man massa flaggor som var placerade runt om på alla sittplatser och det kom även upp på ståplats under uppvärmningen, hörde att det var cirka 10 000 flaggor som delats ut. Fanns egentligen inte mycket man kunde göra än att vänta på att matchen började och att det tifo som det snackats om skulle dra igång, cirka 15 minuter innan matchen skulle börja så rullade den första banderollen ner över ståplats och på den stod det "HUNDRA ÅR" och den togs ner cirka 5 minuter innan matchstart, och när hymnen drog igång så kom det en till som symboliserade restaurangen där Malmö FF bildades av 19 herrar, och man kunde även se deras namn hänga runtom på stadion. Matchen drog igång och man får väl säga att det inte såg så givande ut från båda lagen dom första 10 minuterna, Jeffrey Aubynn var tvungen att byta redan i 4e spelminuten då han kände av sin ljumske. Jimmy Durmaz kom in och totalt ägde sin kant, snygga dribblingar, bröt massa bollar, tyckte verkligen han körde över alla där.

Och som tidigare sagt så spelade Agon från start och han gjorde de han ska göra, han gjorde mål. Inom loppet av 6 minuter gjorde han två mål och hur skönt är inte det, speciellt för Agon. Det höjer ens självförtroende till 100% och han ska ha alla cred, han sliter matchen igenom och skapar jävligt många chanser. 2-0 står det till Malmö när vi går för vila. I den andre perioden kör man på som man gjorde i första perioden, skapar farliga chanser. Speciellt det skottet Daniel Larsson drar iväg, det var inte långt ifrån att Örebros målvakt missar den.

Det går fram till 69e spelminuten då Molins bryter in från kanten, kommer förbi en glidande Örebrospelare och skjuter bollen på mål och den tar Örebros målvakt in i mål, 3-0 till Malmö denna underbara dag, fyfan säger jag bara. Vilken känsla och hur stolt är man inte för att vara Malmöit idagsläget? Oferé kommer in mot slutet och är väl med i 1-2 farliga chanser men kommer aldrig till avslut då man fifflar med bollen in i slutet. Matchen slutar iallafall 3-0 och man går därifrån hur lycklig som helst. Noterbart men även glömt är att Wilton missade en straff, hoppas han har glömt det lika snabbt som mig!

Noterbart:
- Agon Mehmeti, strålande match rakt igenom.
- Jimmy Durmaz, mycket bra inhopp redan efter ca. 4 minuter.
- Jeffrey Aubynn, bara lätta känningar och därför bäst och vila, men Rolle sa han inget innan matchen skulle börja?
- 13783 hade tagit sig tiden att komma och stötta fram Malmö FF till seger, absolut godkänt med tanke på vädret och så.

---
Nästa match spelas redan på söndag 13.30 uppe i Gävle, kommer dock inte infinna mig på plats då ekonomin inte tillåter det, istället blir det O'Learys och förmodligen en matbit och trevlig fotboll. Vill ni åka med upp till gefle så tveka inte på att kontakta MFF Support. För all info så hänvisar jag er HIT!

OCH SIST MEN INTE MINST, TACK MT96 FÖR ETT UNDERBART TIFO!

Snart är det dags!

2010-03-23 @ 15:20:56 • Kommentarer (1)PermalinkMalmö FFTrackbacks ()

Ja för det är de, om cirkus 90 minuter befinner jag mig på Möllan med 100-tals andra supportrar, det blir marsch med avång 17.00 till Malmö stadion för att sedan bevittna sveriges största tifo genom tiderna och även se när Malmö kör över Örebro. Sång i 90 minuter är det ända som står på min lista idag så om jag är hes imorgon så förstår ni varför. Har iallafall precis käkat lite gott och snart blir det att fixa det sista för att sedan dra.

Lite mer om laget idag, Oferé är tillbaka men startar inte så vi får nog räkna med samma uppställning som matchen mot GAIS, tror dock vi får mer ytor idag då GAIS spelar ett så pass deff spel, medans Örebro ställer upp med ett 4-3-3 spel, där tränaren har gått ut med att han vill ha ett mer aggresivt spel, dom har dock ett par bra mittbackar som kan stänga till rejält.

Laguppställning lär se ut såhär:

Johan Dahlin
U. Vinzents - Daniel Andersson - Jasmin Sudic - Joseph Elanga
Jeffrey Aubynn - Robert Åhman Persson - Wilton Figueiredo - Guillermo Molins
Daniel Larsson - Agon Mehmeti

Tror Malmö vinner med 3-1, 2 av DL och ett av inhopparen Oferé.

Ses på Malmö Stadion ev. Möllan, glöm inte flaggan och sångrösten, sång i 90 minunter!

Lite information om Hemmapremiären imorgon

2010-03-22 @ 10:24:37 • Kommentarer (0)PermalinkMalmö FFTrackbacks ()

Imorgon är det dags för första hemma matchen på Malmö Stadion och det lär bli riktigt fett. Tror också på seger då Oferé är tillbaka i spel, oklart om han spelar imorgon men jag hoppas verkligen det, sen gör inte en spelare hela laget men som jag nämnt innan så ser jag Agon som en inhoppare och inte en person som startar. Örebro kan säkerligen bjuda upp till dans men tror Malmö är det starkare laget inför morgondagen.

Stort tifo har utlovats, kanske Sveriges största genom tiderna, ett tifo för 220 000:-. Det kommer bli gigantiskt. Marsch kommer att ske från Möllan 17.00, samling 16.45 för ett som inte vet. Råder alla att köpa biljetter innan vi kommer till Malmö Stadion då det lär bli kaos vid biljettluckorna om alla ska köpa samtidigt. Vi kommer vara på Nya Stadion lite tidigare än förra året, just för att slippa allt skit.

Jag personligen kommer att köpa en flagga på plats men jag tycker att alla bör ta med sig sin flagga om man har, och en god sångröst så ses vi på Möllan ev. Malmö stadion imorgon!

Söndagslistan V. 11

2010-03-21 @ 20:40:01 • Kommentarer (0)PermalinkSöndagslistanTrackbacks ()

Då var den första omgången avklarad och den andra har precit dragit igång. Riktigt roligt att fotbollen är igång och man känner verkligen att sommaren är på väg, har varit ett par dagar nu där solen har lysst på bra och det har varit skönt.


TOPPEN:


1. OFERÉ TILLBAKA I SPEL
Oferé blev klar för spel nu iveckan och har kört på. Kan man hoppas att han är en given spelare i startelvan på Tisdag? Tycker absolut inte att Agon gör ett dåligt jobb ute på plan, men tycker fortfarande Agon är en inhoppare då på något vänster han blir mer taggad.

2. MJÄLLBY ÖVERRASKAR STORT?
Vet att man inte ska ta allt för givet, men 0-0 mot AIK och 3-0 mot GAIS är väl en bra start för Mjällby, handlar det om underskattning? Tycker absolut inte man ska underskatta Mjällby då dom är ett skickligt lag, har precis kommit upp från Superettan, men som alla vet man måste prestera för att gå upp och det gjorde Mjällby. Då Malmö bara spelar 0-0 mot GAIS så måste det vara något som säger att Mjällby är starka iår om folket säger att Malmö är.

3. 2 DAGAR KVAR
Fan vad skönt, 2 dagar kvar tills hemmapremiären och ett oslagbart tifo, det största genom tiderna, 3 års insamling av pengar. FYFAN vad skönt säger jag bara, hoppas allt går i ihop som de har tänkt sig och att vi röjer undan på stadion på Tisdag ( kommer mer info ang. marsch och dylikt i ett senare inlägg ).

BOTTEN:


1. PREMIÄRMATCHEN FÖR MALMÖ
Allt annat än seger i en sån här match fanns inte i huvudet på mig, tyckte vi borde kört över GAIS men så blev inte fallet, 0-0 i premiärmatchen. Vi borde haft med oss minst en straff medans GAIS fick en, och Johan Dahlin räddar iallafall en poäng så ska väl inte gråta.

2. SPELA INFÖR EN PUBLIKLÖS LÄKTARE?
Jag undrar fan hur det känns som spelare att spela inför en tom läktare, måste kännas förjävligt att inte ha någon bakom sig som stöttar en. Och ja, jag syftar på DIF - HIF matchen idag. Inte ens journalister fick komma in på plats utan fick vara utanför, varför? Jo Djurgården hade tagit det beslutet att inte journalister eller styrelsemedlemmar fick komma in.

3. MALMÖ REDHAWKS?
Får väl även dra in lite hockey här på slutet eftersom att jag är ett Malmö fan. Malmö spelar i Allsvenskan även nästa år och det känns förjävligt. Visst Almtuna är ett jävligt svårt lag hemma men har man ett så pass spelskickligt lag så borde man kunna gå upp, iallafall bli ett av de 4 bästa lagen i serien, skämmigt om jag får säga mitt.

GAIS - Malmö FF 15/3

2010-03-16 @ 22:35:16 • Kommentarer (0)PermalinkMalmö FFTrackbacks ()

Efter att ha dragit från skolan vid lunch så vandra man i det sköna vårvädret till Mobilia för att möta upp Alex där. Vi gick in och handlade lite snabbt och sedan gick vi ut och tog bussen upp till Gustav, var först tänkt att vi skulle dra direkt till Centralen men eftersom att några polare satt på BK på Gustav så kunde man inte säga nej. Så vi drog till BK och käkade lite, vi blev sittandes där en stund för att sedan vandra till Centralen. Väl framme så var det inte alls mycket folk, men man var där cirka 2 timmar tidigare så det förstår man. Men vi sysselsatte oss på Centralen för att tiden skulle gå snabbt och det gjorde den, cirka 20 minuter innan tåget skulle avgå gick vi ut och ställde oss på perrongen. Tåget rullade in och det blev ju nästan slagsmål om vem som skulle ha vilken plats, medans jag och polarna bara gled in och tog första bästa.

På tåget så var det en hyffsad stämning faktiskt, vid vissa tillfällen så blev de riktigt bra tryck i vagnen och det gillar vi starkt, vissa tillfällen var de lite musik som gällde. Men allt flöt bra på tyckte jag och tiden sprang iväg jävligt snabbt faktiskt. Väl framme i Göteborg blev vi avsläppta på Lisebergsstationen och fick vandra genom Valhalla för att komma till Ullevi. Efter cirka 3 timmar i tåget så kändes de skönt när man kom av tåget, frisk luft och vädret gjorde det inte sämre.

Väl framme vid Ullevi så fick man stå och vänta ett bra tag utanför för att bli insläppta, men det gjorde inte speciellt mycket, man hade trevigt sällskap så vi fick ju underhålla oss på bästa sätt. Tiden flöt på och insläppet började, väl inne skapade vi stämmning direkt och vi totalt körde över GAIS vissa gånger.

Matchen i sig var väl någon av de sämsta jag skådat, fyfan vad Malmö spelade dåligt men GAIS bjöd inte heller upp till dans precis. Rätta mig om jag har fel, men vi fick MAX 3 bra chanser under hela matchen? Dock kan jag hålla med om att, fick dom en straff så skulle vi åtmistonde haft en själv. Medans vår var jävligt osäker så var en av deras solklara iallafall. Men stor eloge till Johan Dahlin som får kalla sig matchhjälte. Tyckte även att Daniel Andersson på sin nya position fixade det bra. Matchen slutade 0-0 och Rolle lever kvar med sitt bekymmer, aldrig vunnit en match mot GAIS.

Läktaren då? Stuntals bra, mycket snyggt arrangemang av supportergrupperna, både bengalerna och den snygga benderollen. Tror vi var upp mot 1000 pers på ståplats, sedan var där väl 3-400 på sittplats.

Hemresan var dock en av de segaste jag någonsin varit med om, inte för att vi spelade dåligt för jag tyckte iallafall 1 poäng var bättre än 0. Men det tog bara sån jävla lång tid kändes det som, sedan var man extra trött eftersom man hade varit uppe hyffsat tidigt.

Slutgitligen vill jag tacka alla som gjorde denna resan minnesvärd, trevligt folk man träffade på, bra arrangemang med tåg och försäljning. Tack alla!

GAIS - Malmö FF

2010-03-15 @ 10:33:32 • Kommentarer (0)PermalinkMalmö FFTrackbacks ()

Sitter i skrivande stund i skolan och har Engelska, fast det är ju inte speciellt lätt och koncentrera sig på Engelskan när det snart bär av till Göteborg. Vädret känns hyffsat bra, dock så ångra jag mig när jag gick ut imorse och gick in och tog en tjocktröja med mig, man vet ju aldrig.

Matchen i sig kommer nog bli en jämn match, medans vi har ett lite mer offenstivt lag så kör GAIS på sitt defensiva 4-4-1-1 spel om man utgår från förra säsongen, tror inte de har ändrat något speciellt. GAIS har väl egentligen bara en målspruta och det är ju Wanderson som avslutade fint på 18 mål förra säsongen, så man bör väl ha ett öga för han om han får spela.

Jag tror Malmö kommer ställa upp med följande pågar idag. Tror egentligen denna 11:an är ganska klar:

Johan Dahlin
U. Vinzents - Daniel Andersson - Jasmin Sudic - Joseph Elanga
Jeffrey Aubynn - Robert Åhman Persson - Wilton Figueiredo - Guillermo Molins
Daniel Larsson - Agon Mehmeti

Det ända som gäller idag är 3 pinnar och en mycket trevlig resa, ser framemot det!
Kommer nog en fullständig matchrapport under morgondagen

Söndagslistan V. 10

2010-03-14 @ 21:44:23 • Kommentarer (0)PermalinkAllsvenskanTrackbacks ()

Fan vad skönt det känns nu när Allsvenskan har dragit igång, nu börjar allvaret och det man har längtat efter i cirkus 5 månader.

TOPPEN:

1. Allsvenskan har dragit igång
Som jag nämnde ovan så är 5 månaders väntan över och nu är Allsvenskan igång, ska bli riktigt roligt och hoppas bjudas på mycket roligt, hoppas även att det går bra för Malmö detta året.

2. Skräll i första omgången
Jag vet inte hur ni vill ha det, men nykomlingarna Mjällby spelade 0-0 borta mot AIK inför 17 111 personer, var det underskattning som gällde för AIKs del? Tror iallafall att Mjällby kan vara skräll laget iår, tror dom kan prestera bättre än vad de flesta tror.

3. Imorgon drar det igång för Malmös del!
Japp, imorgon så blir det först skolan till 11.30 för att sedan bege mig upp till stan och kanske käka en matbit, för att sedan bege mig till Centralen och möta upp resten av polarna man ska åka med. 14:08 avgår tåget från Malmö Central och sedan blir det en stund för oss själva i Göteborg, för att sedan bege oss till Ullevi. Skriver nog en rad eller två om tankarna under morgondagen.

BOTTEN:

1. Skadorna
Skadorna som Malmös spelare har dragit på sig, syftar på R. Kruys, E. Oferé & Ricardinho, känns förjävligt att inte ha med någon av dessa spelarna. Joseph Elanga går in och täcker av på Ricardinhos plats, och förmodligen så täcker Agon upp på Oferés plats, men fan asså jag skulle vilja ha dessa redan från start. Iallafall Oferé för jag tror han kan bli hur viktig som helst detta året, bara han kommer in i det i tid.

2. De Svenska planerna
Satt och kollade lite från AIK - Mjällby matchen och jag måste säga er, den planen såg absolut inte spelklar ut för 5 öre, är det en flopp att tidigarelägga Allsvenskan med nästan en månad? Jag skulle vilja ha det till de.

3. Vädret - hur blir de?
Vågar man hoppas på att det blir solsken i Göteborg imorgon? Det vettifan, men om man utgår från SMHI:s prognos så blir det mestadels soligt och mellan 0-3 plusgrader. Kan ju iallafall hoppas på snö och inte massa regn och snö!

Bortaresor med MFF Support

2010-03-13 @ 22:26:05 • Kommentarer (0)PermalinkMFF SupportTrackbacks ()

Tidigare idag så publicerades det på MFF-Familjen vilka resor du kan åka med MFF Support. Den 11 April blir det en invasion i Kalmar och hela 700 pers. Så boka upp er nu!


15 mars klockan 19.00, GAIS-MFF: Tågresa som bekant!

 

28 mars klockan 15.00, Gefle – MFF: MFF Support vill skicka åtminstone en storbuss till Gefle. Priset kommer att landa på ca 400 kronor. Avgångstiden är inte helt bestämd men kommer antingen vara på lördag kväll eller tidigt (ca 04.00) på söndag morgon. Fördelen med att åka på lördag kväll är att man då får en heldag i Gävle. MFF Support ska ta ställning till avgångstid och kommer att meddela detta på hemsidan i nästa vecka.

 

11 april klockan 15.00, Kalmar – MFF: Säsongens tredje bortamatch kommer att utspela sig i Kalmar söndagen den 11 april. Efter förra årets snöpliga förlust så torde det vara många som vill ha revansch. Kalmar är tuffa att möta och allt stöd behövs, MFF Support har därför beslutat sig för att storsatsa denna match. Skånetrafiken erbjuder upp till 700 platser till Kalmar i ett chartrat Öresundståg med bara MFF:are. Ni som själva kört till Kalmar vet att det inte är den bästa och roligaste vägen att köra på och tåg torde därför vara ett ultimat färdmedel. Tåget är tänkt att avgå från Malmö C klockan 09.41 och vara tillbaks 21.45, besked på pris har inte lämnats än men en god gissning är att det kommer att kosta ca 300 kronor ToR. En sak är viktig att tänka på: Skånetrafiken måste ha besked på antalet platsen senast den 26 mars. MFF Support kan inte ta för stora ekonomiska risker och boka upp platser som sedan kommer att stå tomma, det är därför ytterst viktigt att boka tågresa så fort som möjligt. Biljetterna kommer att börja säljas i MFF-shopen vecka 11. För fortlöpande information besök vår hemsida.

 

20 april klockan 19.00, HIF – MFF: Bussresor kan vid önskemål arrangeras (vilket har gjorts tidigare år). Preliminärt kommer det dock inte att läggas fokus på någon arrangerad resa utan främst på en gemensam avgång med tåg från Malmö centralstation.

 

29 april klockan 19.00, IFK Göteborg – MFF: Preliminär tågresa. Kontakt har tagits med Skånetrafiken som ska se över möjligheterna för att chartra ett tåg. Det finns dock en liten risk att matchen flyttas. Låt det dock ligga kvar i bakhuvudet att en tågresa till denna match sannolikt kommer att arrangeras. Priset kommer sannolikt att landa på 250 kronor ToR.

 

5 maj klockan 19.00, Elfsborg – MFF: Här är tanken bussresor. Då matchen spelas på en vardag kommer vi att rikta in oss på att få iväg så många direkt bussar som möjligt. Bussarna kommer att avgå vi 15-tiden och priset kommer att ligga på ca 250 kronor.

 

15 maj klockan 16.00, Mjällby – MFF: En (förhoppningsvis) solig försommardag i Listerlandet. Här kommer bussresor arrangeras och sannolikt med två olika avgångar, en avgång med pub/pick-nickbussar med avgång ca 11.00 samt en avgång med direktbussar med avgång ca 13.30-14.00. Priset kommer att landa på ca 150 kronor.

Då var det igång

2010-03-13 @ 19:20:56 • Kommentarer (0)PermalinkAllsvenskanTrackbacks ()

Redan idag så spelade IFK Göteborg sin första match borta mot Kalmar FF. Trodde personligen att Kalmar skulle bjuda upp lite till dans iallafall men så blev inte fallet och IFK åkte från Kalmar med 3 pinnar efter att ha vunnit med 3-0.

Tobias Hysén håller fortfarande klass, med sina 22 poäng förra säsongen så började denna bra då han idag gjorde 2 mål för IFK. Vinner han skytteligan iår? Ja det gör han!

Så slutade Silly Season 2010

2010-03-09 @ 00:52:01 • Kommentarer (0)PermalinkAllsvenskanTrackbacks ()

AIK:

IN:

Sebastián Eguren (Villarreal)
Niklas Backman (Väsby United)
Martin Lorentzon (Assyriska)
UT:
Daniel Örlund (Rosenborg)
Markus Jonsson (Panionios)
Iván Óbolo (Arsenal de Sarandi)
Jos Hooiveld (Celtic)
Mikael Thorstensson (Assyriska - lån)


Brommapojkarna:

IN:

Ferhat Korkmaz (Syrianska)
André Möllerstam (Lecce)
Pontus Segerström (Stabeak)
Babis Stefanidis (Malmö FF)
UT:
David Carlsson (Gröndals IK)
Labinot Kelmendi (klubb ej klar)
Anders Bååth-Sjöblom (Syrianska FC)
Jon Persson (slutar)
Max Clauss (klubb ej klar)
Richard Henriksson (slutar)
Markus Karlsson (slutar)
Mikael Nilsson (Valsta Syrianska)
Philip Haglund (Heerenveen)


Djurgården:


IN:

Jonna Toivio (AZ Alkmaar)
Jani Lyyski (VPS)
Kasper Hämäläinen (TPS Åbo)
Joel Perovuo (FC Honka)
Kennedy Igboananike (Vasalund)
UT:
Oskar Wahlström (VSK Fotboll)
Mikael Dahlberg (Gefle)
Jan Tauer (VfL Osnabrück)
Toni Kuivasto (FC Haka)
Markus Johannesson (slutar)
Dan Burlin (Skellefteå)
Stefan Batan (Assyriska)
Christoffer Karlsson (Åtvidaberg)
Dennis Boskailo (Syrianska IF Kerburan)
Leandro Ortiz (River Plate)
Peter Magnusson (löst från kontraktet)


Elfsborg:

IN:

Fredrig Berglund (Stabaek - lån)
UT:
Marcus Falk-Olander (Norrby IF)
Helgi Daniélsson (Hansa Rostock)
Henrik Svedberg (klubb ej klar)


GAIS:

IN:

Henri Sillanpää (VPS Vasa)
Kyle Patterson (Los Angeles Galaxy)
UT:
Pär Ericsson (IFK Göteborg)
Andreas Tobiasson (Ljungskile)
Mikael Dahlgren (Ängelholms FF)
Daniel Nicklasson (Mjällby AIF)
Mattias Lindström (Helsingborgs IF)
Tobias Holmqvist (Helsingborgs IF)


Gefle:

IN:

Sebastian Senatore (Vasalund)
Jens Poirtin (FF Jaro)
Haruna Moshi (Simba SC)
Öyvind Gram (Ålesund)
James Frempong (Örebro)
Mikael Dahlberg (Djurgården)
Jakob Orlov (Skövde AIK)
UT:
Yannick Bapupa (Kalmar FF)
Andreas Dahlén (Hansa Rostock)
Linus Bolin (klubb ej klar)
Johannes Ericsson (slutar)


IFK Göteborg:


IN:

Fredrik Risp (Ankaragucu)
Alexander Faltsetas (FC Trollhättan)
Pär Ericsson (GAIS)
UT:
Daniel Alexandersson (Falkenbergs FF)
Mathias Etéus (Jönköping Södra)


Halmstad:

IN:

Robin Malmqvist (Östers IF)
Ryan Miller (Ljungskile)
Michael Thomas (Kansas City Brass)
UT:
Magnus Bagne (Assyriska)
Emil Jensen (Falkenberg)
Sebastian Johansson (Örgryte)
Ajsel Kujovic (klubb ej klar)
Tim Sparv (Groningen)


Helsingborg:


IN:

Erik Edman (Wigan)
Mattias Lindström (GAIS)
Ardian Gashi (Fredriksstad)
UT:
Daniel Andersson (Ängelholms FF)
Adama Tamboura (FC Metz)
Andreas Landgren (Udinese)
Fredrik Svanbäck (Landskrona Bois)
Ólafur Skúlason (Sönderjylland)
Isaac Chansa (Vålerengen)
Yakubu Alfa (Germinal Beerschot)
Henrik Larsson (slutar)
Mathias Unkuri (Landskrona Bois)


Häcken:

IN:

Kyle Konwea (Qiding)
Kayke (Villa Nova)
Abdul majeed Waris (Hartpury College)
UT:
Janne Saarinen (HJK Helsingfors)
Jacob Johansson (klubb ej klar)
Philip Lundin (klubb ej klar)
Robin Wikman (Hammarby)


Kalmar FF:


IN:

Paulus Arajurri (IFK Mariehamn)
Jael Ferreira (Goiás)
UT:
Mikael Eklund (Assyriska)
Lasse Johansson (slutar)
Reinaldo da Silva (klubb ej klar)


Malmö FF:

IN:

Joseph Elanga (Bröndby)
UT:
Babis Stefanidis (Brommapojkarna)
Gabriel (Manisaspor)
Jonas Sandqvist (Atromitos)
Anes Mravac (Lilla Torg - lån)


Mjällby:


IN:

Tobias Grahn (Klubblös)
Jesper Westerberg (Landskrona Bois)
Christopher Nilsson (Helsingborg)
Daniel Nicklasson (Gais)
Craig Handerson (Dartmouth Big Green)
UT:
Robin Kacaniklic (klubb ej klar)
Jukka santala (klubb ej klar)
Tobias Johansson (Ängelholm)


Trelleborg:

IN:

Johan Nilsson Guimar (Kongsvinger)
Mattias Adelstam (Ängelholm)
UT:
Inga Alls


Åtvidaberg:

IN:

Gustav Jansson (Värmbols FC)
Etuwe Prince Eboagwu (Dong Tam Long Am)
Paulus Roiha (HJK Helsingfors)
UT:
Felix Ahlström (klubb ej klar)
Daniel Lundqvist (klubb ej klar)
Martin Eriksson (klubb ej klar)


Örebro:

IN:

Dimon Leonidsson (BK Forward)
UT:
Adriano (klubb ej klar)
James Frempong (klubb ej klar)
Glenn Holgersson (FC Rosengård)
Robert Walker (Jönköpings Södra)
Peter Rosendal (klubb ej klar)
Joakim Gren (klubb ej klar)

Expekt.com tippar säsongen 2010

2010-03-08 @ 14:49:04 • Kommentarer (0)PermalinkAllsvenskanTrackbacks ()

Satt och surfade runt lite och kom in på expekt.com där man kunde betta på vilket lag som vinner Allsvenskan 2010.
Här nedan ser ni listan, IFK Göteborg ger 3.50 gånger pengarna och är tippade etta.


IFK Göteborg 3.50
Elfsborg 4.00
AIK 5.50
Malmö FF 6.00
Helsingborg 9.00
Kalmar FF 9.00
Örebro 14.00
Djurgården 50.00
Halmstad 50.00
Häcken 70.00
Trelleborg 70.00
GAIS 70.00
Mjällby 100.00
Gefle IF 100.00
Brommapojkarna 150.00
Åtvidaberg 500.00

En dröm som kan gå i uppfyllelse?

2010-03-02 @ 13:25:24 • Kommentarer (2)PermalinkMalmö FFTrackbacks ()

För många är det nog en stor dröm, att se Zlatans, Barcelona mot Malmö FF, det är min iallafall.
Det kan faktiskt bli så att det blir en match i sommar, då Malmö FF och agenten som förmedlar Barcas träningsmatcher har varit i kontakt. Dock så kostar det en jäkla massa för att arrangera en sån här match då Barcelona är ett av världens bästa lag, har massa bra spelare.

Allt i denna värld kostar pengar, det gör även Barcelona. Man kan räkna upp 8 miljoner kronor och det svider som fasen i plånboken.

Vad hade vi tjänat på att möta Barcelona hemma? den frågan ställer jag mig

Vi hade väl inte tjänat speciellt mycket, det hade nog bara varit en upplevelse att gå se Zlatan, Messi och de andra stjärnorna. Trotts att jag är en Malmö supporter så håller jag även på Barcelona i övriga världen, finns inget annat lag. Dom spelar ju ett så pass bra spel så Malmö hade nog inte hunnit med för 5 öre.

Kan bli en dröm som går i uppfyllelse, hoppas den gör de!