VM 2010 DAG 5

2010-06-15 @ 23:19:17 • Kommentarer (0)PermalinkVM 2010Trackbacks ()

Då var den 5:e dagen avklarad och idag bjöds man på två riktigt bra matcher som man hann se. Första matchen började 16:00 och spelades mellan Efelbenskusten och Portugal. I lagen kunde man se stjärnor som Christiano Ronaldo, Drogba, Toure, Eboue och många fler. Matchen bjöd på ett mycket högt tempo och anfall från både lagen. Jag måste säga att detta har nog varit den bästa matchen på 5 dagar, trotts att matchen slutade 0-0.

Efter matchen tog man en liten tupplur, dock bara 30 minuter men det var ändå så skönt. Sedan gick man upp och käkade lite mat för att sedan gå och lägga sig igen och kolla på tv i väntan på kvällsmatchen som skulle spelas mellan Brasilien och Nordkorea.

Nordkorea som man trodde skulle vara hur dåliga som helst bjöd faktiskt upp till dans, det tog hela 55 minuter innan Brasilien gjorde mål och innan dess var det jämnt som fasen, men efter Brasiliens mål så började de spela mycket bättre och bevarade bollen på ett annat sätt. Och det skulle inte ta lång tid innan Brasiliens andre mål kom genom mittfältaren, Elano. 2-0 stod det till Brasilien och man började zappa runt på tv:n, zappade mellan fotbollen och Ullared, brukar inte kolla på de men det var hyfsat ball. Och när jag fastnade en stund över på kanal 5 och ullared så reducerade Nordkorea till 2-1 men lyckades aldrig göra ett andre mål, så matchen slutade 2-1.

Dagens matcher slutade såhär:

Nya Zeeland - Slovakien 1-1
Efelbenskusten - Portugal 0-0
Brasilien - Nordkorea 2-1

***

Imorgon inleds den sista gruppens första matcher och det innebär att vi får se lag som Schweiz, Spanien, Honduras & Chile. En match i omgång 2 inleds också och spelas mellan Sydafrika och Uruguay. Spelschemat kan ni se här under:

13:30 Honduras - Chile
16:00 Spanien - Schweiz
20:30 Sydafrika - Uruguay

Nä, nu kallar sängen och alarmet plingar igång 07.00 imorgon, jobb återigen. Så man missar iallafall 13:30 matchen men man lär hinna till de andra.