Cupmatch i Malmö + RÅP till AIK

2010-06-28 @ 20:32:51 • Kommentarer (1)PermalinkMalmö FFTrackbacks ()

Efter ganska mycket diskussioner kring cupmatchen mellan Mjällby mot Malmö FF så har man nu nått sitt slut. Matchen kommer att spelas i Malmö på Nya Stadion 16.00 på Söndag.

Varför man inte kan spela på Strandvallen, Mjällbys hemmaskjul är så enkelt att de har lagt en ny gräsmatta och den är inte klar tills på Söndag. Mjällbys reservplaner är Trelleborgs, Vångavallen samt Helsingborgs, Olympia. Dock så skulle det vara en konsert på Vångavallen så där kunde man inte spela. Olympia var det ens nog inte mycket snack om, det skulle urartat totalt och det insåg båda klubbarna ganska snabbt.

Efter att ha insett detta så försökte Mjällby flytta matchen till en annan dag, men Malmö FF sa blankt nej och ville spela den på Söndag. Då gick Mjällby ut med att man kan tänka sig lämna Walk Over men hur jävla dumt hade det varit? Att de ens går ut med sånt i tidningar visar var dem egentligen ska hålla till, jo i Superettan.

Folk undrar hur det kommer att vara, kommer vi stå på bortasektionen nu? Nej verkligen inte utan norra stå, sjungande sitt samt östra nedre sittplats kommer att vara tillängliga. Skulle de visa sig om det kommer mer publik än så kommer man öppna fler sektioner efter hand.

Priserna ser ut såhär:

Sittplats: Vuxen 170:- samt ungdomar (4-16) 100:-
Ståplats: Vuxen 100:- samt ungdomar (4-16) 60:-

Värt att notera är att detta är Mjällbys priser.

***

Nu till dagens andre bomb, Robert Åhman Persson. Han presenterade sig ganska bra i början av säsongen med att göra ett par mål, men sen blekna han till och försvann, fick egentligen aldrig chansen att komma tillbaka, visst vi har bättre spelare på mittfältet så det får man förstå. Trotts att ha varit bänkad så tränade han på för fullt och var alltid en framåt kille.

Nu väljer han dock att gå tillbaka till AIK efter 69 matcher i den ljusblåa fanan. Han lämnar med omedelbar verkan och om allt går som de ska så tror jag vi får se han antingen uppe i Solna eller här nere i Malmö när MFF möter AIK.

Man kan inte göra mycket merän att önska RÅP lycka till uppe i storstaden!


(Foto: Alexandra Flodin)

HETS, HETS, HETS - ALLA TILL SOLNA!

2010-06-27 @ 12:52:12 • Kommentarer (0)PermalinkMalmö FFTrackbacks ()

Glad midsommar på er!

2010-06-25 @ 15:02:56 • Kommentarer (0)PermalinkVardagTrackbacks ()

Man får väl passa på nu innan man drar iväg med att säga glad midsommar på er, hoppas ni får det trevligt ikväll med midsommarmat och dryck. Själv blir det att dra hem till en polare och käka god middag och bara umgås med ett par polare, så det blir inget värsta ikväll.

Så återigen, ha en trevlig midsommar!

Malmö FF - Bröndby 24/6 - Träningsmatch

2010-06-24 @ 21:37:31 • Kommentarer (0)PermalinkMalmö FFTrackbacks ()

Då var sista dagen av jobbet avklarad och jag får väl ta och vara ärlig med att säga att det har varit fantastiskt roligt att jobba, iallafall nu den sista veckan som bara har sprungit iväg.

Egentligen slutade man 15.30 idag men man fick sluta ett par minuter tidigare för att kunna hinna till Stadion och fixa med biljett och dylikt. Skillad som man är kommer man in bara ett par minuter innan matchstart och man sätter sig ner på en av långsidorna och njuter i solen. Dock så blir det hyfsat varmt efter ett tag så man beger sig upp till Royns hörna där det förs ett ganska bra liv.

Matchen i sig kommer väl inte direkt igång som den ska, efter cirka 6 minuter blåser domaren och beger sig ut mot avbytarbänken då något är fel på han, tror det var knäet då han hade tejpat runt om. Efter en stund så blåser han igång igen men det dröjer inte länge förens han blåser av och tvingas byta. En linjeman får ta över jobbet som huvuddomare och som linjeman får Kenneth Folkesson förtroendet. Eftersom att det bara är en träningsmatch så gör det inte speciellt mycket.

Båda lagen presterar bra, men man ser ingen Hernan Vidal de Sousa, Edward Ofere, Markus Halsti eller Molins på plan, började smått undra varför Pekalski samt Wilton spelade? Menar, ett gyllende läge att träna upp sig inför matchen mot Mjällby i cupen.

Efter en stund, rättare sagt 19 minuter så får Bröndby en straff. Och vem? Om inte Johan Dahlin går in och räddar bollen? En mycket snygg räddning och jag får nog utnämna han redan nu till matchens lirare. Visst han tar straffen, men det finns minst 20-25 snygga räddningar till han gör.

Vi går till halvlek med 0-0 och en ny linjeman har kommit till Stadion, Driton Halili. Det tar 66 minuter innan Malmö FF gör sitt första mål via Pontus Jansson på en frispark. Ganska skönt att Ponne får göra mål vid såna här situationer, för det är då han ska göra målen. Tyvärr varar lyckan inte för evigt och det tar inte mer än 2 minuter innan danskarna och Nicolaj Agger gör mål för Bröndby. Innan MFF:s mål så kom även Hernan Vidal de Sousa in i spel och bytte med Agon Mehmeti.

1-1 står det och i stridens hetta gör Malmö några byten, bla. kommer Molins och Miljan in först och cirka 10 minuter efter kommer Halsti och Elanga in. Med ett fåtal minuter kvar tycker jag Malmö har pressen ganska bra, skapar ett par bra chanser där bollen nästan studsar in över mållinjen. I den 90' spelminuten passar vår brasse, vars provspelar hos oss, Hernan Vidal de Sousa på att presentera sig återigen och avgör matchen med en delikatess där han får bollen och fintar sig förbi målvakten. Matchen slutar 2-1 och ja, en godkänd match. Absolut!

***

På tal om Hernan Vidal de Sousa, efter dagens match så tror jag absolut att Malmö kommer att erbjuda honom ett kontrakt. Det jag ser i honom är om man vill kalla det en Wilton - ego. Han har ett spelsinne och löper oftast rätt, tar absolut inte lång tid på sig med bollen utan han får den, sen smäller de till. Om han skjuter eller passar det kvittar men han gjorde iallafall rätt denna matchen.

***

HÄNG MED OCH INTA SOLNA DEN 17 JULI, TÅG TUR / RETUR FÖR 469;- FINNS ATT INHANDLA PÅ MFF SHOPPEN!
ALLA TILL SOLNA!

Sista dagen imorgon...

2010-06-23 @ 20:52:26 • Kommentarer (2)PermalinkVardagTrackbacks ()

... Jo det stämmer faktiskt, imorgon är den sista dagen jag jobbar, sedan har jag semester i cirka 2 - 2,5 veckor för att sedan gå på igen. Har inte följt VM speciellt mycket, men man kan konstatera att flopp-Frankrike är utslagna, frågan är vad som hände med dem? Kunde Sverige inte fått eran plats istället för att ni skulle skämma ut er?
Blir nästan lite sur när man läser vad som händer. VMFLOPP 2LAX10? Ja jag vet inte, men det är långt ifrån det man längtat efter.

Man kan iallafall konstatera att England och USA är vidare från gruppspelet.

***

Imorgon nalkas det träningmatch för MFF:s del mot Bröndby. Matchen kommer att spelas 16.00 på Nya Stadion och vi får faktiskt se några av våran spelare som varit borta nästan hela vårsäsongen. Edward Ofere samt Markus Halsti är uttagna i truppen tills imorgon och jag hoppas iallafall man får se en stund med dem på plan, har saknat dessa herrar ganska mycket faktiskt.

Brassen, Hernane Vidal de Sousa är även med i matchen imorgon och om jag får säga mitt så startar han förmodligen, detta är sista matchen ledningen får se han spela innan beslutet tas om man ska erbjuda han kontrakt eller inte.

Om jag får säga mitt så tycker jag absolut man borde erbjuda han det, först och främst för vi behöver folk där uppe och sedan kan det sätta lite mer press på Ofere-affären.

Man fick även reda på genom Sydsvenskan tidigare i veckan att Malmö FF:s fystränare, John Phillips lämnar Malmö FF för ett äventyr i Dubai, visst kan det kännas ganska kasst och tappa sin fystränare under halva säsongen, men vad man har läst så kommer han fortsätta hjälpa till på avstånd, vi får se hur det går med det. Jag tycker absolut att ledningen i Malmö snabbt ska försöka fixa en ersättare, för en fystränare behövs alltid.

16.00 på Nya Malmö Stadion

***
HÄNG MED OCH INTA SOLNA DEN 17 JULI, TÅG TUR / RETUR FÖR 469;- FINNS ATT INHANDLA PÅ MFF SHOPPEN!
ALLA TILL SOLNA!


Back on track..

2010-06-20 @ 20:11:29 • Kommentarer (0)PermalinkVardagTrackbacks ()

.. Ja kanske inte riktigt än. Jag kunde endast se kvällsmatcherna under veckans gång och det känns förjävligt. Men visst vad gör man inte för pengar. Har inte riktigt orkat rappotera varje kväll heller för man är igång hela tiden under dagen man jobbar och det sätter sig verkligen innanför huvudet.

Sedan har det ju varit hyffsat bra väder så första valet har inte varit att sitta framför datorn precis.


***

Har faktiskt glömt att nämna att det har kommit en ny Brasse och provtränar med Malmö. Hernane Vidal de Sousa är hans namn och beskrivs som en fysisk stark spelare med god spelförståelse, släppte oftast bollen när han hade fått tag på den. Han presenterade sig redan i träningsmatchen mot Elfsborg tidigare i veckan, där det endast tog 22 minuter tills brassen nätade. Dock så förlora Malmö den matchen med 2-1.

Jag är väldigt positiv till en ny anfallare, då jag verkligen tror och hoppas att Edward Ofere försvinner i sommar, inget illa mot han men pengar till Malmö skadar aldrig.

Redan på Torsdag den 24/6 spelar Malmö sin andre träningsmatch, denna gången står Bröndby för motståndet och matchen spelas Nya Malmö stadion. Matchstart är satt till 16.00 (?) vilket jag tycker är en katastrof tid då jag själv slutar 15.30, men man får väl snabba sig.

BLOGG.SE - Vad händer?

2010-06-16 @ 00:22:09 • Kommentarer (0)PermalinkBloggenTrackbacks ()

Satt och skulle precis kolla min statestik, något stämmer verkligen inte. Inte antalet besökare utan att det står samma datum hela tiden, någon där ute som upplever samma problem som mig?

VM 2010 DAG 5

2010-06-15 @ 23:19:17 • Kommentarer (0)PermalinkVM 2010Trackbacks ()

Då var den 5:e dagen avklarad och idag bjöds man på två riktigt bra matcher som man hann se. Första matchen började 16:00 och spelades mellan Efelbenskusten och Portugal. I lagen kunde man se stjärnor som Christiano Ronaldo, Drogba, Toure, Eboue och många fler. Matchen bjöd på ett mycket högt tempo och anfall från både lagen. Jag måste säga att detta har nog varit den bästa matchen på 5 dagar, trotts att matchen slutade 0-0.

Efter matchen tog man en liten tupplur, dock bara 30 minuter men det var ändå så skönt. Sedan gick man upp och käkade lite mat för att sedan gå och lägga sig igen och kolla på tv i väntan på kvällsmatchen som skulle spelas mellan Brasilien och Nordkorea.

Nordkorea som man trodde skulle vara hur dåliga som helst bjöd faktiskt upp till dans, det tog hela 55 minuter innan Brasilien gjorde mål och innan dess var det jämnt som fasen, men efter Brasiliens mål så började de spela mycket bättre och bevarade bollen på ett annat sätt. Och det skulle inte ta lång tid innan Brasiliens andre mål kom genom mittfältaren, Elano. 2-0 stod det till Brasilien och man började zappa runt på tv:n, zappade mellan fotbollen och Ullared, brukar inte kolla på de men det var hyfsat ball. Och när jag fastnade en stund över på kanal 5 och ullared så reducerade Nordkorea till 2-1 men lyckades aldrig göra ett andre mål, så matchen slutade 2-1.

Dagens matcher slutade såhär:

Nya Zeeland - Slovakien 1-1
Efelbenskusten - Portugal 0-0
Brasilien - Nordkorea 2-1

***

Imorgon inleds den sista gruppens första matcher och det innebär att vi får se lag som Schweiz, Spanien, Honduras & Chile. En match i omgång 2 inleds också och spelas mellan Sydafrika och Uruguay. Spelschemat kan ni se här under:

13:30 Honduras - Chile
16:00 Spanien - Schweiz
20:30 Sydafrika - Uruguay

Nä, nu kallar sängen och alarmet plingar igång 07.00 imorgon, jobb återigen. Så man missar iallafall 13:30 matchen men man lär hinna till de andra.

VM 2010 DAG 4

2010-06-15 @ 18:19:49 • Kommentarer (0)PermalinkVM 2010Trackbacks ()

Måndag och första sommarlovsdagen om man ska vara petig. Eftersom att det var Måndag så började jag mitt första jobb denna sommaren som innebandytränare, det blev faktiskt inte speciellt mycket innebandy utan mest andra aktiviteter. Eftersom att man ställde klockan på 07.00 så var det faktiskt ganska jobbigt och gå upp för att sedan hålla på till 15.30.

Jag hann endast se en match eftersom att jag somnade när jag kom hem, checkade Italien - Paraguay och där bjöds man på mycket bra fotboll. Eftersom att man var helt yrvaken nästan hela matchen igenom och somnade till vid vissa tillfällen så kommer man faktiskt inte ihåg speciellt mycket av matchen, men den blev 1-1 iallafall.

Dagens matcher slutade iallafall såhär:

Holland - Danmark 2-0
Japan - Cameroon 1-0
Italien - Paraguay 1-1

VM 2010 DAG 4

2010-06-15 @ 18:19:49 • Kommentarer (0)PermalinkVM 2010Trackbacks ()

Måndag och första sommarlovsdagen om man ska vara petig. Eftersom att det var Måndag så började jag mitt första jobb denna sommaren som innebandytränare, det blev faktiskt inte speciellt mycket innebandy utan mest andra aktiviteter. Eftersom att man ställde klockan på 07.00 så var det faktiskt ganska jobbigt och gå upp för att sedan hålla på till 15.30.

Jag hann endast se en match eftersom att jag somnade när jag kom hem, checkade Italien - Paraguay och där bjöds man på mycket bra fotboll. Eftersom att man var helt yrvaken nästan hela matchen igenom och somnade till vid vissa tillfällen så kommer man faktiskt inte ihåg speciellt mycket av matchen, men den blev 1-1 iallafall.

Dagens matcher slutade iallafall såhär:

Holland - Danmark 2-0
Japan - Cameroon 1-0
Italien - Paraguay 1-1

VM 2010 DAG 3

2010-06-13 @ 23:42:36 • Kommentarer (0)PermalinkVM 2010Trackbacks ()

Då var ännu en dag avklarad och 3 matcher har spelats. Kan redan nu erkänna att jag inte kände någon lust för att lägga upp ett inlägg om Greens tabbe igår, kändes inte speciellt roligt.

Jag måste ju säga att idag skådade jag en av världens tråkigaste matcher, vilken? Jo, Algeriet - Slovenien. Den var något så satans tråkig så det inte finns med på kartan. Var mer fokuserad på datorn än matchen så följde inte den speciellt väl, men den slutade iallafall 1-0 till Sloveniens fördel. Det ryktades även att Algeriets målvakt gjorde en tavla vid målet, har inte kollat upp det och skiter totalt i det också.

Man zappade direkt över till 4:an där Serbia mot Ghana skulle spelas, lite mer fart och lite roligare match måste jag säga. Båda lagen var jäkligt jämna och båda skapade farliga chanser, dock så fick Serbien en så typisk straff mot sig och förlorar matchen pågrund av detta. Visst det var en solklar hands, men såg man situationen så förstår man att den var hyffsat jobbig. Ghanas, Ghyan tog iallafall hand om straffen och satte den, matchen slutade 1-0 till Ghanas fördel men det må vara den jobbigaste handsen att ta.

Efter matchen så var det uppehåll som vanligtvis, nästa match skulle inte börja förens 20.30 och var det mellan Tyskland och Australien. De flesta vet sen tidigare att Tyskland är ett lag man kan räkna med, med spelare som Schweinsteiger, Podolski, Muller, Klose och skadade Ballack så är dom jävligt duktiga. Kan säga er, kommer Ballack till spel så lär Tyskarna gå långt iår, vilket spel de har. Nästan lite MFF-klass på det hela, nä skämt å sido. Matchen slutade iallafall 4-0 till Tyskarna och Australien hade inte mycket att hämta denna matchen. Kan bli riktigt roligt och följa detta Tyskland framöver.

***
Vad bjuder morgondagen på då? Jo, vårt grannland Danmark spelar sin första match detta VM mot Holland, där jag hoppas att Danskarna vinner. Sedan ser vi även Italien spela sin första match mot Paraguay. Tider och kanal där matcherna visas ser ni här nedanför:

13:30 TV4:
Holland - Danmark
16:00 SVT:
Japan - Kamerun
20:30 TV4:
Italien - Paraguay

***
Synd är det dock att man börjar jobba imorgon och att man kommer att missa alla 13:30 matcher och knappt hinner till 16:00 matcherna, men det är väl smällar man får ta.

Ha det bra sålänge och glöm inte följa mig via twitter, länken finner ni HÄR!

VM 2010 DAG 2

2010-06-13 @ 00:23:15 • Kommentarer (0)PermalinkVM 2010Trackbacks ()

Sov faktiskt ut idag, är lite stolt över mig själv. Vaknade vid 11 tiden och var hyffsat pigg, låg dock kvar en stund och bara njöt av första dagen på sommarlovet.

Första matchen drog igång redan 13:30 mellan Sydkorea och Grekland, jag var nästan säker på att Grekerna skulle ta hem denna, men så blev inte fallet. Sydkorea överraskade ganska stort vill jag säga då jag absolut inte trodde de skulle vara så bra. Och ja, de har lixom en spelare man känner igen från en storklubb och det märktes, Sydkorea spelade alltid via den här, Ji-Sung som spelar i United. Han skötte de snyggt och var en stor stjärna om jag får säga mitt, han lyckades även trycka in en boll också. Matchen slutade 2-0 och ja, Sydkorea var välförtjänta den matchen. Dock så åkte jag direkt där på oddset, men skitsamma de kommer fler dagar.

***

Nästa match drog igång 16.00 och då var det mellan Argentina och Nigeria. Måste säga att Argentina hade i praktiskt sätt lekstuga med Nigeria. Menar Messi fick gå förbi 4-5 gubbar utan att något egentligen hände, jo den sista mannen stoppade och Argentinarna fick frispark. Trodde på ett betydligt större resultat denna matchen, 1-0 slutade det till Argentinas fördel men ja, Argentinarna hade mestadels spelet. Noterbart var även att Lagerbäck inte tackade Maradona efter matchen, förlite kärlek mellan dem?

Efter matchen så tog man en liten vilostund på 1,5 timme. Var faktiskt sjukt skönt och sedan gick man upp och käkade. Snitzel med pommes + bearnaise = gott. Och efter det drog man iväg och handla lite godis till kvällsmatchen som jag tycker var dagens match.

***

Lillebror mot Storebror, öst mot väst, England mot USA. Ni får kalla det exakt vad ni vill, jag ser iallafall denna matchen som en pure hedersmatch. England som de flesta tidigare vet har stjärnspelare som Terry, Gerrard, Lampard och sist & minst, Rooney mötte ett USA som inte har några speciellt direkt stjärnor, visst de har ganska många spelare ute i Europa men inga såna "WOW" spelare.

Måste säga att det såg hyffsat länge ut att England skulle vinna, redan efter 4 minuter gör Gerrard mål för England och England äger ganska mycket boll efter det. Men sen vet jag inte vad som händer, men VM's måltavla är nog redan utsedd, Robert Green får nog den titeln.

Från cirka 25 meters håll skjuter en Amerikans spelare bollen, den kommer rullandes mot Green och då försöker han "sätta upp en sköld" med handskarna för att inte plocka upp bollen. Men bollen kommer i en så pass bra fart och får en hyffsad konstig studs och helt plötsligt glider den in över mållinjen, måste säga att man ska faktiskt ta de säkra före det osäkra. Men det ville visst inte Green, och det fick kosta han och England 2 poäng. Matchen slutade 1-1 och då får man bara en pinne.

Ajja, alla vi gör misstag här i livet så man ska väl inte klandra honom, eller ska man? Det första jag kommer göra imorgonbitti är iallafall att kolla in några Engelska medier och se vad dem skriver om Green, för det kan bli en rolig läsning.

***

Spelschemat imorgon bjuder på en avslutning i grupp C samt början på grupp D.

13:30 Algeriet - Slovenien
16:00 Serbien - Ghana
20:30 Tyskland - Australien

Får jag säga mitt så blir Algeriet mot Slovenien en mycket jämn match, tror på resultatet 1-1 och står fast vid det. Menar Algeriet har inte vunnit en VM match på 28 år, så varför nu? Iofs det är VM 2010 och allt kan hända. Sedan vinner nog Serbien & Tyskland mot sina respektive lag.

Men håll ett öga här imorgon vid lunchtid så ska jag redovisa för er vad som står i den Engelska pressen.

Glöm inte följa mig på Twitter, länken finner ni HÄR!

VM 2010 DAG 1

2010-06-12 @ 00:47:40 • Kommentarer (1)PermalinkVM 2010Trackbacks ()

Japp, den första dagen av VM är nu avklarad och jag måste väl säga att jag inte blivit speciellt imponerad, dock så såg jag bara första matchen, men vad jag hörde från Frankrikes match så var det inget att hänga i granen precis. Den matchen slutade 0-0 och vi har spelat två matcher idag som har blivit lika, som jag skrev innan allt kan hända.

Morgondagen bjuder dock på mer fotboll tror jag, vi får se Messi och hans Argentina möta Nigeria. Vi får se Rooneys England möta USA. Sedan spelar även Korea - Grekland.

Tiderna som gäller imorgon listas här under, samt var respektive match visas.

Korea - Grekland 13:30 TV4
Argentina - Nigeria 16:00 SVT
England - Usa 20:30 TV4


Ska man tippa dessa matcher imorgon så tror jag Grekland vinner till 2.40, sedan så känns Argentina samt England hyffsat klara, dock till betydligt sämre odds. Här nedan kommer iallafall den femlingen jag ska spela till imorgon. Tippar egentligen inte matcher under 1.50/60 men eftersom att de sänds så kan de vara lite kul.

Sydkorea - Grekland 2,40
Argentina - Nigeria 1,35
England - USA 1,40
Lilla Torg - Fässberg 1,65
Landskrona BOiS - Norrköping 2,45

Odds: 18,34 gånger pengarna hos Svenskaspel.se

Sydafrika - Mexico

2010-06-11 @ 17:27:25 • Kommentarer (2)PermalinkVM 2010Trackbacks ()

Sitter i skrivande stund och kollar Sydafrika - Mexico. Det står 1-0 till Sydafrika och man är inne i 64 minuten. Vilken stämmning det är inne på arenan, man hör bara massa surr hela tiden.

Jag kan redan nu säga till er, alla Afrikanska lag är kassa defensivt och det stämmer faktiskt. I Afrika så producerar man bara offensiva killar, inga defensiva. Och det har man märkt nu i denna matchen, tror Mexico har haft minst 5-6 solklara lägen där det kunde ha blivit mål. Personligen hade man tippat 3-1 till Sydafrika men det lär de ju aldrig bli. Men vi får se, allt kan hända.

Skriver mer ikväll!

Ni kan även följa mina uppdateringar på Twitter, direktlänk finns HÄR!

Som man har längtat...

2010-06-11 @ 09:39:23 • Kommentarer (0)PermalinkVardagTrackbacks ()

... på denna Fredagen, 11 Juni 2010. Vi kan ta allt från början, idag är det exakt 364 dagar tills jag tar studenten, helt sjukt asså. Detta andre året på gymnasiet har bara sprungit iväg och det har kännts, både positivt och negativt. Nej det mesta positivt iallafall och idag är det skolavslutning, klockan 11.00 ska man befinna sig i Pildammarna för att käka glass med klassen, vet dock inte om vi ska tillbaka till skolan efter det eller hur de blir, men man slutar ganska tidigt iallafall.

Hela denna veckan har varit riktigt skön, fått mina 2 jobb, varit iväg på 3 studenter och ikväll blir det 18 års fest, som tidigare nämnt slutar man skolan och inte nog med det, utan VM drar igång 15.00 och gissa att jag absolut inte vill missa detta, kommer nog inte hårdbevaka VM speciellt mycket då jag under den största delen av sommaren kommer att jobba, men ska försöka göra mitt bästa iallafall.

Det blir iallafall att se Sydafrika - Mexico 16.00 sen kvällsmatchen blir nog lite svårare eftersom att man ska iväg. Det ryktas dock att min käre polare Simon kommer att bevaka VM ganska väl så checka in på hans blogg om det är något ni har missat.

Simons blogg finner ni HÄR!

" Det öppna brevet "

2010-06-08 @ 08:48:56 • Kommentarer (0)PermalinkVardagTrackbacks ()

Då har man precis kommit till skolan och endast 3 personer från min klass är här inklusive mig. Känns ganska tråkigt att behöva stiga upp såhär tidigt och sedan komma till skolan och ingen är här, menar kunde lika bra legat hemma och sovit. Får se hur jag gör men jag har nog turen att sluta efter lunch och då blir det nog hem och sova en stund.

Senare idag blir det att dra på en student och hälsa på lite, blir nog inte så värst ikväll utan de blir nog bara att ta det lungt. Var även på student igår hos min käre kusin, det blev en trevlig tillställning och trevligt var det att träffa kusinerna igen, det händer inte speciellt ofta.

---
Järnkaminerna över hos Djurgården och Stockholm skickade ett trevligt brev till SvFF & SEF, där de tog upp 7 punkter. Det var ett öppet brev och det finns att läsa på både fotbollskanalen samt aftonbladet. Inte nog med att Järnkaminerna står för de, utan Malmö FF, AIK och IFK Göteborg står bakom detta också och stöttar det fullt ut.

Punkterna som tas upp i brevet följer såhär:

  • Fasta matchdagar
  • Lägg upp spelscehmat tidigt på året o hela säsongen
  • Spela inte fotboll när det fortarande är vinter
  • Stäng inte allsvenskan när vädret och planerna är som bäst. Det här är så självklart att vi inte ens orkar motivera det.
  • Se över regelverket för bestraffningar av fotbollsklubbarna
  • Lyssna på den befintliga publiken
  • Börja tänka "publikfrämjande" istället för "publikskrämmande"
Varför agerar inte SvFF & SEF och bjuder in folk från diverse supporterförening? För att kunna snacka face to face och diskutera på ett normalt sätt, istället för att skicka brev och skriva på internet hela tiden. Vågar inte SvFF & SEF ta lite kritik? Man kan ju börja undra vad det är för folk som sitter med i SvFF & SEF, invalider hela högen?

Mitt under ledigheten

2010-06-07 @ 13:19:08 • Kommentarer (0)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

När man väl har ledigt från skolan så kommer det upp så mycket man kan göra och vill göra, i skrivande stund sitter jag och håller på med en ny design till bloggen, kommer bli en stor förändring vill jag lova er, designen är dock plockad från Bloggdesign's hemsida då jag absolut inte orkar sitta och göra en själv, blir lättast så. Dock så behöver man alltid redigera lite i koden så det är vad jag håller på med nu.

---
Vi kan börja dagen med att MFF ställer in den 4lags-tuneringen som var planerad den 19-20 Juni pågrund av ekonomiska skäl. Lagen som skulle deltagit och var bekräftade är: Bröndby, Elfsborg & givetvis Malmö FF. Det fjärde laget var det snack om att komma från Balkan men eftersom att Malmö skulle stått för flygg,boende & mat så gick det lite över gränsen för ekonomin. Så därför ställer man in tuneringen till Eric Perssons minne.

Bekräftat är dock att vi har en träningsmatch mot Elfsborg den 19:e Juni i Borås, enligt vad sydsvenskan erfarar så vill Rolle ha minst en till träningsmatch innan Allsvenskan drar igång igen. Sedan spelas ju Svenska Cupen mot Mjällby i Sölvesborg förmodligen den 4:e Juli så det återstår och se om Malmö lyckas pricka in en träningsmatch.

---
Eftersom att jag håller på med en ny design så kommer bloggen bli lite mer självständig, jag kommer försöka skriva varje dag. Om det handlar om sport eller något jag gjort under dagen återstår och se, men ska försöka ha bloggen aktiv varje dag och inte endast om fotboll. Bara för att bloggen heter MFF Snubben så betyder det inte endast att jag ska blogga om fotboll, men största delen kommer handla om fotboll.

Och nu drar snart VM igång också, rättaresagt på Fredag. Kommer bli roligt och följa detta VM då jag tror det kan bli riktiga skrällmatcher för man vet verkligen inte vilket lag som är bättre än det andra. Tror dock Spanien eller Argentina tar hem hela, men det återstår att se.

---
Åk med upp till Solna den 17 Juli? Se när Malmö FF krossar fjolårets SM-mästare? Det kan man ju absolut inte missa. På Facebook så finns det intressekoll om vilka som är intresserade och jag råder alla att gå med om ni är sugna på att åka upp.

Facebook gruppen finner ni HÄR!

(Bild: MFF-Familjen)

Underbart väder

2010-06-05 @ 22:30:17 • Kommentarer (1)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

Javisst har det varit skönt väder nu och det har faktiskt varit mycket efterlängtat. Har varit ganska mycket nu i skolan och så, därför jag inte har skrivit här inne. Dagarna har för mestadels bestått av att plugga, ut och springa, skola och sovit. Mer har man faktiskt inte hunnit göra och man saknar verkligen Malmö FF en del nu.

Då har snacket börjat, idag kan man läsa på fotbollskanalen att Daniel Larsson placeras i Sporting. Det skrivs i Portugisisk press att Daniel Larsson är aktuell för klubben, men Daniel han själv har inte hört något konkret. Är det bara jag eller ni där ute hoppas också att Daniel stannar, åtmistonde till hösten? Jag tycker iallafall det för att han fortfarande utvecklas, och drar han försnabbt så kanske han stannar i utvecklingen, vem vet? Har hänt ganska många.

Troligaste är att Edward Ofere drar nu i sommar, eller ja jag hoppas det iallafall. Drar han i höst så får Malmö inga cash för han, men om han drar nu i sommar så får Malmö pengar. Kommer hända en del tror jag när transferfönstret öppnar.

Återkommer nog med ett inlägg imorgon eller ibörjan av nästa vecka, får se hur mycket jag hinner då man nästan är fullbokad varje dag.

1 Juni - Tiden springer iväg

2010-06-01 @ 09:23:36 • Kommentarer (0)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

Är det bara jag som tycker att tiden har sprungit iväg? Vi är redan i årets sjätte månad! Idag är det den 1 Juli och det kändes som om det var snö förra veckan, nä men tiden har verkligen gått snabbt. Det är exakt 10 dagar tills jag har gått ut det andre året i gymnasiet. Bara ett år kvar sen och jag hoppas verkligen det springer lika snabbt som detta har gått.

Justnu sitter jag och har Projekt och Företag i skolan är dock klart med allt så tar mig tiden till att skriva lite här inne. Nu i veckan drar studenterna igång och man får väl se om man drar iväg på någon, inget bestämt än men brukar alltid dyka upp något.

---
Cirka en månad till det drar igång med cupspel, Mjällby borta och jag hoppas på vinst denna gången. Klart är iallafall att vi inte spelar på Strömvallen då den håller på att renoveras, så vi lär inte få spela där vi har förlorat ganska mycket. Jag har iallafall planer på att åka upp, hoppas de flesta har det med.