Söndagslistan V.8

2010-02-28 @ 22:45:14 • Kommentarer (0)PermalinkSöndagslistanTrackbacks ()

Då var det dags att köra igång med Söndagslistan, direkt hämtat från Johans blogg.

TOPPEN:

1. 100 ÅR
Finns väl egentligen inte något som slår detta. Malmö FF, 100 år fyllda.

2. Vinst mot Bröndby
Det blev vinst borta mot Bröndby idag med 3-4 och både Wilton och Ullrich var tillbaka. Wilton stod för 2 mål, en straff och en frispark, behövs verkligen för Wilton att komma igång nu innan serien drar igång.

3. OS-Framgångarna
Även om detta ska vara en blogg som handlar om fotboll och MFF så måste faktiskt våra OS framgångar hedras, jag personligen trodde aldrig att det skulle gå så bra för Sverige i OS. Skulle väl tippa på att vi har cirka 10 medaljer nu.

BOTTEN:

1. Vädret

Det värsta för en fotbollsspelare är nog när det är kyligt ute och det har snöat, det är nog det värsta för mig som supporter också, kyla och rusk. Nu när snön är borta så hoppas jag den stannar borta, regna kan de få göra hur mycket det vill, sålänge det inte snöar.

2. Förlust i 100årsjubileum matchen
Tycker personligen att när man nu arrangerar en match på sin 100års så ska man ha en spelbar plan, inte någon plan där snön ligger 1 meter utanför linjen och man halkar var man än springer. Och 1-3 hemma mot Elfsborg är inte godkänt, tycker jag inte.

3. Skaderna som rör sig i Malmö
Med cirka 2 veckor kvar till serien börjar så är det otroligt många skadade spelare, dock ser det ljus för de flesta att vara spelklara, men man kanske missar träningen och kör på rehab istället och då missar man det man tränar på och vi får ju hoppas att Malmö gör något på sina träningar och bygger upp ett spel och då missar de flesta spelarna detta. Det är en helt annan sak än att se de på papper än att göra det i verkligheten.

Fyfan vad segt..

2010-02-26 @ 23:59:40 • Kommentarer (2)PermalinkMalmö FFTrackbacks ()

Jo, ni måste faktiskt hålla med om att det verkligen är tråkigt nu när allt bara står helt stilla, längtar som fan till Allsvenskan asså. Kvällsmatcherna i den varma sommartiden, solmatcherna på helgerna, fan asså ni anar inte hur mycket jag längtar.

Roland Andersson väljer Nigera framför Malmö FF, vill inte kommentera detta så skiter i det totalt. Dock inte klart om han får uppdraget än.

Har väl egentligen inte hänt speciellt mycket annars, Staffan Tapper slutar som lagledare i Malmö, Leif Engqvist tar över.

17 dagar kvar tills vi drar till Göteborg och årets första Allsvenska match, borta mot GAIS!

// MFF Snubben

Förlust i 100årsmatchen

2010-02-24 @ 18:58:24 • Kommentarer (0)PermalinkMalmö FFTrackbacks ()

Dagen började sakta men säkert med att jag steg upp vid 11.00 tiden, gick upp och fixade mig för att sedan bege mig till stan. Christian hoppade på bussen några hållplatser från mig och sedan mötte vi upp Sebbe och Jonte på Mcdonlads i stan, där vi käkade lite. Sedan begav vi oss till Gamla IP där Malmö skulle ta emot Elfsborg och vi var där faktiskt hyffsat tidigt, tror vi stod där i 1 timme innan insläppet och hade snöbollskrig typ, men ja allt för att fördriva tiden.

När klockan väl slog 14.00 så öppna dem upp och vi gick in, exakt vid ingången så stod MFF Support och delade ut klibbers till de 100 första, ganska schysst.

Matchen drog igång och jag personligen tycker att Elfsborg tog tag i matchen direkt, och det lönade sig då dom gjorde 1-0 där nästan Malmö försvaret stod och sov. Sedan blev de lite match men Elfsborg hade ändå övertaget men Malmö lyckades kvitera till 1-1 genom Agon Mehmeti. Var det bara jag som undra varför Rick Kryus blev utbytt? Lätt en av matchen bästa spelare och vilken tackling han ger TVÅ Elfsborgare. " Vi har Ricky, Vi Har Ricky, Vi har Ricky Kryus" sjöngs det från läktaren.

Hade det varit någon som jag skulle sätt lämna plan skulle det varit Jiloan Hamad, för han spelade verkligen dåligt idag men spelade iallafall hela tiden när vi var där, tror vi stack efter 70 minuter, då man knappt kände sina fötter. Det stod iallafall 1-2 till Elfsborg när vi drog och när man kommer hem får man reda på att matchen slutade 1-3 till Elfsborg.

Tycker absolut att planens kämpe idag var Daniel Larsson, alltid allert.

Tycker absolut det var fel av Malmö FF att boka in en just sånhär match mot ett sånt pass bra motstånd på jubileumsdagen, tycker man borde försökt få ett lite sämre lag så hade nog spelarna också varit glada inombords efter matchen. I skrivande stund så pågår festligheterna i tältet på pakeringen vid Gamla IP.

Man märkte även att Malmö fattades ett par ordinarie spelare, men det ska man inte skylla på.

Nya tag på Söndag(?) mot Bröndby borta.

// MFF Snubben

Grattis Malmö

2010-02-24 @ 00:02:55 • Kommentarer (1)PermalinkMalmö FFTrackbacks ()

24/2 2010, grattis Malmö FF till 100 år.

På 100 år har Malmö varit med och fostrat en hel del massa bra spelare som gjort mycket för världen och fotbollen, kan idag nämna att Malmö var med och fostra som de flesta vet, Zlatan bla.a, sedan hade vi ju Stefan Schwarz, Bosse Larsson, Brödrarna Bjärred, Martin Dahlin, Markus Rosenberg, Ola Toivonen. Ja hade kunnat rada upp minst 20 namn till som har betytt mycket för Malmö och vårat land.

På 100 år har vi blivit Svenska mästare 15 gånger och vunnit Svenska cupen 14 gånger. Man har även nått Europacups final en gång.

Malmö FF, 100 år men vår kärlek består, GRATTIS!

// MFF Snubben

Truppen spikad för Elfsborg - Wilton borta

2010-02-23 @ 23:20:52 • Kommentarer (0)PermalinkMalmö FFTrackbacks ()

Eftersom att jag inte kollade på hela träningen imorse så missade jag att Wilton gick av träningen då han har problem med ljumskarna, just därför finns han inte med i truppen imorgon mot Elfsborg, man väljer de säkra korten före de osäkra. Man kan dock se att Miljan är uttagen vilket jag tycker är skönt och jag hoppas han får lite speltid iallafall. Som bloggen tidigare erfarade så avstår Johan Dahlin från denna matchen och Dejan står istället, vid sidan om kommer Tobias Uddenäs att vara.

Truppen imorgon består av 18 man och ser ut såhär:

Målvakter:
30. Dejan Garaca
Tobias Uddenäs

Försvarare:
4. Joseph Elanga
6. Markus Halsti
8. Daniel Andersson
22. Filip Stenström
29. Jasmin Sudic

Mittfältare/Anfallare:
3. Robert Åhman Persson
5. Miljan Mutavdzic
7. Daniel Larsson
10. Rick Kruys
11. Jeffrey Aubynn
14. Guillermo Molins
17. Ivo Pekalski
21. Jimmy Durmaz
24. Agon Mehmeti
26. Jiloan Hamad
28. Alexander Nilsson

Skadade/Rehab :
2. Ulrich Vinzents
9. Wilton Figueiredo
20. Ricardinho
18. Edward Ofere
19. Niklas Hansson
25. Dusan Melichárek
27. Johan Dahlin

Vi ser alltså ett halvt ordinarie lag som är skadat eller går på rehab, så det är bara till för grabbarna som är friska att kämpa på och kanske visa sig lite mer, utmärkt läge.

---
Man kan även läsa på Sydsvenskan att Rolle vill söderut IGEN, det räckte alltså inte med 1 vecka då han tycker det är piss att träna på hårda gräsplaner när man inte får chansen att ha kombihallen, förstår han. Det är inte roligt och träna på en stenhård yta där man dessutom glider.

---
Om exakt 40 minuter fyller Malmö 100 år, hyffsat roligt.

Och vill återigen påminna er om att infinna er på Gamla IP 15.00 imorgon när Elfsborg kommer på besök.

// MFF Snubben

Träning och jävligt kallt..

2010-02-23 @ 11:47:56 • Kommentarer (0)PermalinkMalmö FFTrackbacks ()

Väl framme på träningen idag så blev man något sur faktiskt, var 100% säker på att det skulle vara inomhus träning idag, men så blev det inte. Fotbollsskolan hade ockuperat kombihallen så det blev plan 9 och kyla.

Av det jag såg på träningen så var det hyffsat mycket "spel" dock utan målvakter. De delades in i 2 lag och körde mot varandra och sedan så drog jag faktiskt då det var så jäkla kallt.

Noterbart idag var att:
- Johan Dahlin: Fortfarande borta, ryggskada.
- Ulrich Vinzents: Också borta, fotproblem.
- Leif Engqvist: Sa att det såg ut som om att det skulle bli match imorgon.
- Dejan Garaca: Enda målvakten som tränade idag, han står imorgon om det blir match.

Klara övergångar för säsongen 2010

2010-02-23 @ 02:28:30 • Kommentarer (0)PermalinkAllsvenskanTrackbacks ()

AIK:
Nyförvärv: Martin Lorentzson, försv, Assyriska, Niklas Backman, försv, Väsby, Jacob Ericsson, Carlstad United, Sebastian Eguren, mf/anf Villarreal (lån)
Förluster:
Jos Hooiveld, försv, Celtic, Daniel Örlund, mv, Rosenborg, Markus Jonsson, försv, Panionios. Ivan Obolo, anf, Arsenal di Sarandi. Mikael Thorstensson, anf, Assyriska.

BROMMAPOJKARNA:
Nyförvärv: Ferhat Korkmaz, försv, Vasalund, André Möllerstrm, försv, Lecce, Babis Stefanidis, mf, Malmö FF, Pontus Segerström, försv, Stabaek
Förluster:
Max Clauss, försv, klubb ej klar, Richard Henriksson, försv, slutar,  Markus Karlsson, försv, slutar, Jon Persson, försv, klubb ej klar, Mikael Nilsson, mf, Valsta Syrianska, Philip Haglund, mf, Heerenveen, Labinot Kelmendi, mf, ny klubb ej klar, David Carlsson, anf, Gröndal, Anders Bååth-Sjöblom, mf, Syrianska.


DJURGÅRDEN:
Nyförvärv: Lennart Wass, tränare, från scoutingverksamhet, Jani Lyyski, försv, VPS Vasa, Jona Toivo, försv, AZ Alkmaar, Kasper Hämäläinen, mf, TPS Åbo, Joel Perovuo, mf, Honka, Kennedy Igboanaike, anf, Vasalund
Förluster:
Andrée Jeglertz, tränare, Finlands damlandslag, Steve Galloway, tränare, Umeå. Oskar Wahlström, mv, slutar, Markus Johannesson, försv/mf, slutar, Jan Tauer, försv, VFl Osnabrück, Toni Kuivasto, försv, Haka, Leandro Ortiz, mf, ny klubb ej klar, Mikael Dahlberg, anf, Gefle, Dennis Boskailo, försv, klubb ej klar, Stefan Batan, mf, Assyriska

ELFSBORG
:
Nyförvärv:
Johan Sjöberg, försv, Örgryte (åter från lån), Trelleborg (åter från lån) Fredrik Berglund, anf, Stabaek (åter från lån)
Förluster:
Henrik Svedberg, anf, ny klubb ej klar, Marcus Falk-Olander, försv, Norrby, Jesper Arvidsson, försv, Åtvidaberg

GAIS
:
Nyförvärv
: Kjell Pettersson, ass tränare, Flöy, Henri Sillanpää, mv, VPS Vaasa, Kyle Patterson, mf, klubblös
Förluster:
Andreas Tobiasson, försv, Vasalund, Mikael Dahlgren, försv, Ängelholm, Mattias Lindström, mf, Helsingborg, Tobias Holmqvist, anf, Helsingborg (åter efter lån), Daniel Nicklasson, mf, Mjällby, Pär Ericsson, anf, IFK Göteborg


GEFLE:
Nyförvärv
: Sebastian Senatore, försv, Vasalund, Jens Portin, försv, FF Jaro, James Framepong, mf, Örebro, Öyvind Gram, mf, Ålesund, Haruna Moshi, mf, Simba SC, Jakob Orlov, anf, Skövde AIK, Mikael Dahlberg, anf, Djurgården
Förluster:
Andreas Dahlén, försv, Hansa Rostock, Yannick Bapupa, mf, Kalmar FF, Johannes Ericsson, mf, slutar, Linus Bolin, mf, ny klubb ej klar, Tomas Fernandez, mf, klubb ej klar


IFK GÖTEBORG:
Nyförvärv:
Alexander Faltsetas, mf, Trollhättan, Hannes Stiller, anf, Qviding, Pär Ericsson, anf, Gais
Förluster:
Mathias Etéus, anf, Jönköping Södra, Daniel Alexandersson, mf, Falkenberg.

HALMSTAD
:
Nyförvärv
: Robin Malmqvist, mv, Öster, Ryan Miller, försv, Ljungskile, Michael Thomas, mf, Kansas (lån)
Förluster:
Janne Andersson, tränare, Örgryte, Magnus Bahne, mv, Assyriska, Emil Jensen, försv, Falkenberg, Tim Sparv, mf, Groningen, Ajsel Kujovic, mf/anf, klubb ej klar, Azrack Mahamat, mf, Espanyol (åter från lån), Sebastian Johansson, mf, Örgryte


HELSINGBORG:
Nyförvärv:
Conny Karlsson, tränare, Assyrsiska, Oscar Berglund, mv, Assyriska (åter från lån), Erik Edman, försv, Wigan, Adrian Gashi, mf, Fredrikstad, Mattias Lindström, mf, Gais, Tobias Holmqvist, anf, Gais (åter från lån)
Förluster: Andreas Landgren, mf, Udinese, Henrik Larsson, anf, tränare i Landskrona, Olafur Skulason, mf, Sönderjyske, Isaac Chansa, mf, ny klubb ej klar, Fredrik Svanbäck, mf, Landskrona, Christopher Nilsson, mf, Mjällby (tidigare utlånad), Yakubu Alfa, anf, KFC Germinal Beerschot, Daniel Andersson, mv, Ängelholm, Adama Tamboura, försv, FC Metz, Mathias Unkuri, mf, Landskrona, Henrik Fribrock, mf, Ängelholm, Bosse Nilsson, tränare, slutar

BK HÄCKEN
:
Nyförvärv
: Kyle Konwea, försv, Qviding, Abdul Majeed Waris, anf, Hartpury College, Kayke Rodrigues, anf, Flamengo
Förluster:
Janne Saarinen, mf, HJK Helsingfors, Jacob Johansson, anf, ny klubb ej klar, Philip Lundin, anf, ny klubb ej klar


KALMAR FF:
Nyförvärv:
Bahia, Paulus Arajuuri, försv, IFK Mariehamn, Yannick Bapupa, mf, Gefle, Darryl Smylie, mf, Jönköping Södra (åter från lån), Jael Ferreira, anf
Förluster: Mikael Eklund, försv, Assyriska, Petter Lennartsson, försv, Jönköping Södra (lån), Lasse Johansson, mf, slutar, Marcus Mårtensson, mf, IFK Berga

MALMÖ FF
:
Nyförvärv:
Josep Clotet Ruiz, ass tränare, Espanyol, Joseph Elanga, försv, Bröndby (via Horsens)
Förluster:
Jonas Sandqvist, mv, Atromitos, Gabriel, försv, Manisaspor, Anes Mravac, försv, LB 07, Babis Stefanidis, mf, Brommapojkarna, Robin Nilsson, mf, Ängelholm (utlånad)

MJÄLLBY
:
Nyförvärv:
Jesper Westerberg, försv, Landskrona, Christopher Nilsson, mf, Helsingborg, Craig Henderson, mf, Darthmouth College, Daniel Nicklasson, mf, Gais, Peter Gitselov, mf, Rubin, Tobias Grahn, mf, klubblös.
Förluster:
Jukka Santala, mf, FC Haka, Tobias Johansson, mf, Ängelholm, Robin Kacaniklic,  mf, ny klubb ej klar, Rickard Fransson, mv, Karlskrona AIF.


TRELLEBORG:
Nyförvärv:
Johan Nilsson Guiomar, försv, Kongsvinger, Mattias Adelstam, anf, Ängelholm.
Förluster:
Mattias Andersson, försv, ny klubb ej klar, Mattias Thylander, försv/mf, Höör, Marcus Falk-Olander, försv/mf, Elfsborg (åter efter lån), Mattias Nylund, försv, klubb ej klar, Jens Sloth, försv, Höör, Mikael Bengtsson, försv, Landskrona, Emil Mårtensson, mf, klubb ej klar, Paulino, mf, ny klubb ej klar


ÅTVIDABERG:
Nyförvärv:
Gustav Jansson, mv, Värmbol, Etuwe Prince Eboagwu, mf, Dong Tam Long Am, Paulus Roiha, f, Helsingfors, Christoffer Karlsson, mf, Djurgården, Jesper Arvidsson, b, (lån från Elfsborg)
Förluster: Felix Ahlström, försv, ny klubb ej klar, Daniel Lundqvist, mf, ny klubb ej klar.

ÖREBRO
:
Nyförvärv:
Lars Mosander, ass tränare, finsk U-landslagskapten, Simon Leonidsson, anf, Forward, Johannes Skoglund, Köpings FF.
Förluster: Richard Nilsson, ass tränare, Karlslund Glenn Holgersson, försv, FC Rosengård, James Frempong, mf, Gefle, Adriano Munoz, anf, Tromsö (åter efter lån), Robert Walker, anf, klubb ej klar, Joakim Gren, försv, klubb ej klar, Peter Rosendal, mv, klubb ej klar

 

Källa: Fotbollskanalen.se

// MFF Snubben

 

Söndagslistan, med start 28/2

2010-02-22 @ 22:08:40 • Kommentarer (0)PermalinkSöndagslistanTrackbacks ()

Efter lite inspiration från MrMadhawks blogg så kommer jag också börja med en "Söndagslistan" där jag kommer skriva om 3 bra saker och 3 mindre bra saker, sedan tillkommer även lite annat smått och gott.

Tänkte att det kan locka er läsare att även kommentera lite, vad ni tycker borde stå med på listan. Tycker även att det är en bra sak för mig då jag kan få ut mina åsikter på ett bättre sätt istället för att skriva stora inlägg så tillkommer allt sumerat i ett.

Så håll utkik på Söndag för bloggens första "Söndagslista"

Dahlin och Vinzents tränade inte

2010-02-22 @ 16:52:56 • Kommentarer (0)PermalinkMalmö FFTrackbacks ()

Dahlin och Vinzents var inte med på träningen idag då både skadade sig under lägret. Malmö har valt att försöka spara både Dahlin och Vinzents till 100-års matchen på Onsdag. Både två kan nog spela om det behövs säger Roland Nilsson till Sydsvenskan

Dock så kan jag nu säga att om det forsätter snöa såhär så lär det nog inte bli någon match på Onsdag. Men vi får hoppas på det bästa.

Matchstart: 15.00
Var: Gamla IP
Motståndare: Elfsborgs IF

// MFF Snubben

Allsvenskan 2010 slutar såhär

2010-02-21 @ 01:17:29 • Kommentarer (0)PermalinkAllsvenskanTrackbacks ()

Malmö FF
IF Elfsborg
IFK Göteborg
Kalmar FF
-------
Helsingborgs IF
AIK
Trelleborgs FF
GAIS
IF Brommapojkarna
BK Häcken
Halmstads BK
Örebro SK
Åtvidabergs FF
--------
Gefle IF
--------
Djurgårdens IF
Mjällby AIF


Varför vinner Malmö FF iår?
Får väl ta och börja med och säga att jag inte tror Malmö vinner bara för jag är Malmöit.
Efter mycket tänkande så har jag faktiskt sagt att Malmö vinner iår då det har hittat ett hyffsat bra spel och de rätta gubbarna. IF Elfsborg och IFK Göteborg kommer strax bakom och det vettifan om det blir strid hela vägen till slutet. Spelar Malmö som de avslutade förra säsongen så vinner dem denna, så är det bara.

Ni undrar väl säkert nu varför jag inte har satt AIK högre upp, men jag tror helt ärligt inte de klarar pressen, dom hade sin tid och nu är den förbi.

// MFF Snubben

Träningsmatcher för de Allsvenska lagen

2010-02-21 @ 00:59:14 • Kommentarer (0)PermalinkAllsvenskanTrackbacks ()

AIK
Singapore Armed Forces FC (Singapore, 21/1), 1-1
Rosenborg (b, 29/1), 1-1
IFK Norrköping (h, 6/2), 2-2
Örebro SK (h, 12/2), 2-1
HJK Helsingfors (b, 14/2) 1-2
Kalmar FF (h, 20/2) 1-3
Vasalund (b, 21/2)
Flora (h, 27/2)
Syrianska (h, 3/3)

Brommapojkarna

Gif Sundsvall (b, 31/1), 4-3
Väsby (h, 3/2) 0-0 (Matchen avbröts efter 45 minuter på grund av kraftigt snöfall)
Gefle (h, 7/2), 0-1
Assyriska (b, 10/2), 0-2
Hammarby (b, 13/2), 1-2
Djurgården (h, 19/2), 2-0
Mariehamn (h, 24/2)

Djurgården
Degerfors (h, 30/1), 6-0
Sundsvall (h, 7/2) 1-1
Gefle (h, 14/2) 3-2
Brommapojkarna (b, 19/2), 0-2
Träningsläger, två matcher inplanerade (22/2-28/2)
Vasalund (b, 6-7/3)

Elfsborg
Falkenberg (h, 22/1), 1-0
Örebro (h, 30/1), 2-1
CSKA Moskva (Spanien, 4/2), 2-3
Odense (Spanien, 6/2), 0-2
Rosenborg (Spanien, 9/2), 1-1
Kalmar FF (Spanien 11/2), 3-1
Malmö FF (b, 24/2)
Kalmar FF (h, 27/2)
BK Häcken (h, 6/3)

Gais
Lilleström (b, 29/1), 0-1
Malmö FF (b, 9/2), 1-1
Jönköping Södra (b, 13/2), 1-1
Legia Warszawa (Cypern, 18/2), 0-0
FC Pyunik (Cypern,21/2)
Falkenberg (h, 27/2)
Ljungskile (h, 3/3)
Örgryte (h, 6/3)

Gefle
FC Moskva (Cypern, 28/1), 0-2
Brommapojkarna (b, 7/2), 1-0
Djurgården (b, 14/2), 2-3
Brage (h, 17/2), 5-1
Träningsläger i Spanien
Gif Sundsvall (b, 7/3)

IFK Göteborg

FC Moskva (Cypern, 31/1), 3-2
Ålborg (h, 6/2), 3-1
Qviding (b, 10/2), 3-3
Nordsjälland (h, 13/2), 2-1
Ljungskile (h, 21/2)
Tre matcher på Cypern (22/2-1/3)

Halmstads BK

Nordsjälland (h, 23/1), 1-1
Helsingborg (n, 30/1), 2-2
Stabaek (b, 6/2), 2-3
Trelleborg (h, 13/2), 2-0
Ängelholm (b, 16/2), 3-1
Espanyol (b, 24/2)
Kalmar FF (h, 7/3)

Helsingborgs IF
Halmstad (n, 30/1), 2-2
Lyngby-HIF (b, 6/2), 0-3
BK Häcken (b, 12/2), 1-2
Portomonense (b, 17/2), 1-1
Ev. en match till i Portugal (b, 23/2)
FC Köpenhamn (b, 27/2)
Silkeborg (b, 2/3)
Brann (h, 7/3)

BK Häcken
Sandefjord (b, 30/1), 1-1
Örgryte (h, 2/2), 3-0
Örebro (h, 5/2), 2-0
Helsingborg (b, 12/2), 2-1
Tre matcher i USA (17/2-2/3)
Elfsborg (b, 6/3)

Kalmar FF

Åtvidaberg (h, 30/1), 3-1
FC Köpenhamn (Spanien, 2/2), 1-2
Molde (Spanien, 5/2), 6-4
Shaktar Donetsk (Spanien, 8/2), 0-2
Elfsborg (Spanien, 11/2), 1-3
AIK (b, 20/2) 3-1
Elfsborg (b, 27/2)
Halmstad (b, 7/3)

Malmö FF
Köge (h, 23/1), 5-1
Nordsjälland (h, 30/1), 0-6
Gais (h, 9/2), 1-1
Metaluhr Donetsk (Malaga 17/2), 0-0
Lokomotiv Moskva (Malaga 20/2) 0-2
Elfsborg (h, 24/2)
Bröndby (b, 27/2 alt 28/2)

Mjällby
Öster (b, 29/1), 2-2
FC Nordsjälland (b, 6/2) 0-0
Ängelholm (b, 13/2), 1-1
FC Rosengård (h, 17/2), 2-1
Lyngby (h, 19/2), 0-0 (matchen bröts efter nio minuter på grund av kraftigt snöfall)
Landskrona (h, 6/3)

Trelleborg
Lyngby (b, 29/1), 0-2
Bröndby (b, 6/2) 0-1
Halmstads BK (b, 13/2), 0-2
Falkenberg (h, 16/2), 4-1
Nordsjälland (b, 1/3)
Vejle (h, 6/3)

Åtvidabergs FF

Örebro (b, 22/1), 1-1
Kalmar FF (b, 30/1), 1-3
Haugesund (Turkiet, 4/2), 0-2
Sylvia (b, 13/2) 1-0
Öster (b, 21/2)
Vasalund (b, 28/2)
Syrianska (b, 6/3)
IFK Norrköping (h, 10/3)

Örebro SK
Åtvidaberg (h, 22/1), 1-1
Elfsborg (b, 30/1), 1-2
BK Häcken (b, 5/2) 0-2
AIK (12/2), 1-2
Tampere (b, 14/2), 6-0
FC Münsingen (Spanien 18/2), 1-0
Syrianska (h, 24/2)
Degerfors (h, 3/3)

 

Källa: Fotbollskanalen.se

// MFF Snubben

Förlust

2010-02-20 @ 20:13:24 • Kommentarer (1)PermalinkMalmö FFTrackbacks ()

Det blev förlust med 2-0 idag mot Lokomotiv Moskva, dock gjorde Malmö ett mål men det blev bortdömt då det var Offisde.

---

Ska nu underkvällen försöka summera lite från olika lag, nya spelare, vilka dom har tappat, vem man ska akta sig för osv. Sitter och kollar på Barca som gästas utav Racing Santander och efter cirka 7 minuter leder Barca med 1-0 som gjordes utav Iniesta. Zlatan är lite smått skadad så han spelar inte, han får sitta på läktaren och vila upp sig till CL matchen som spelas nu i veckan.

Malmö FF - Lokomotiv Moskva

2010-02-20 @ 13:24:24 • Kommentarer (0)PermalinkMalmö FFTrackbacks ()

Då var det dags igen för Malmös del och idag möter de Lokomotiv Moskva 16.00.

För att följa matchen live så surfa in på Himmelriket där dom erbjuder live update.

Skrämmande, jag vet!

2010-02-20 @ 00:27:17 • Kommentarer (0)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

Mycket skrämmande att jag inte har skrivit något här inne idag, men har faktiskt haft en massa annat att göra, lovar er att förbättra mig!

Kan iallafall säga att Eguren har valt att lämna Hammarby och gått till AIK istället. Helt rätt från Eguerns sida då han tillhör allsvenskan och inte någon superetta!

Ny Ordförande!

2010-02-18 @ 23:10:08 • Kommentarer (0)PermalinkMalmö FFTrackbacks ()

Har man hälsat på Malmö FF:s nya ordförande sen barnsben utan att veta om att han just idag skulle ta över posten Ordförande inom Malmö Fotbollsförening?
Nä faktiskt inte men så är faktiskt fallet. Håkan Jeppsson blev idag vald till ordförande i Malmö och Bengt Madsen hyllades och valdes till hedersdito. Men det var ganska väntat att Jeppsson stod som näste man att ta över posten då man har spekulerat kring detta sen Madsen gick ut med att han inte ställer upp för omval.

Ni undrar säkert vad jag menade med de första här i inlägget? Jo det är så att sedan 10 år tillbaka har jag sportat med hans son, Petter och vi har både spelat hockey tillsammans och spelar nu i samma innebandylag, ganska roligt ändå.

VD:n Pelle Svensson höll igång största delen av kvällen och hävdade faktiskt:
Vi ska vinna SM-guld i år

Kunde tyvärr inte närvara vid mötet då jag var ute på andra uppdrag, så om ni tycker att något ska stå med så tveka inte på att dra iväg ett mail till mig.

//MFF Snubben

Ett par bilder från dagens träning

2010-02-18 @ 15:39:20 • Kommentarer (1)PermalinkMalmö FFTrackbacks ()

Idag så tränade bara dom som inte spelade igår eller fick lite speltid. De körde bara 2 mot 2 och här är iallafall två bilder från Alexandra.


Superbia, vem är ni?

2010-02-18 @ 14:38:25 • Kommentarer (1)PermalinkMFF SupportTrackbacks ()

Jag fick tag på Charlotte Lundell som är talesman för grupperingen, Superbia. Jag fick svar på ett par frågor jag ställde till henne ang. deras gruppering.

Vad är Superbia?
Superbia är en ny gruppering som består av 11 medlemmar just nu. Vårt syfte är främst att se till att alla kan känna att de alltid har någon att gå med på match. Kanske svårt att förstå för någon som har många vänner som gillar fotboll men det finns framförallt många tjejer som tjatar på sina kompisar att gå med på match och skiter i att gå om ingen vill följa med.

Vad har ni för syfte med denna gruppering?
Vi är även ett par stycken som går på i stort sett alla bortamatcher (jag själv missade bara bp o gefle förra året). Då ska man kunna kontakta övriga i Superbia om man är sugen på bortamatch för det finns trots allt många som jobbar och inte kan åka med men i vår grupp är det nästan säkert att man hittar någon att åka med.

Vi har fått en del inlägg om att det redan finns tillräckligt med grupperingar på läktaren men min åsikt är att för det första finns det ingen som vår. För det andra finns det ingen med mycket tjejer (förutom Support men det är inte samma sak). Och sen anser jag också att antingen förblir vi så små att ingen behöver bry sig att vi också finns. Eller så blir vi så stora att vi onekligen behövdes.

Vilken målgrupp riktar ni er åt?
Vår målgrupp är ingen speciell ålder eller kön. Det ska bara vara någon som älskar MFF. Och så är det just dem som går själv på matcher. Jag har sett ett par stycken som sätter sig på bussen till en bortaresa och är själv hela resan. Och jag tycker att så ska det inte behöva vara (så länge det inte är självvalt så klart).
Det är även för folk som tex går bara två stycken på matcherna och känner att de vill tillhöra en grupp som man kan möta på möllan innan matchen eller liknande.

---

Efter att ha fått svar på dessa frågor så tycker jag absolut att det är ett bra initiativ av den som kom fram med denna idén. Då jag tycker att det är bra att ha någon att gå på match om nu inte ens polare vill hänga med.

Kan personligen själv säga att under en tid så hade jag ingen att åka med på bortaresor och då sket jag i det helt och hållet, men nu finns det en grupp där man kan känna sig välkommen och åka med, alltid trevligt. Speciellt när det gäller tjejer då de oftast inte har någon att åka med.

Skulle vilja tacka Charlotte för svaren och jag önskar er all lycka med gruppen, kan även avslöja att jag har valt att ansöka om att gå med hos dem. Då dom verkligen har ett vinnade koncept och tror detta kan bli hur stort som helst.

//MFF Snubben

Spelschemat för EM-Kvalet

2010-02-18 @ 12:24:02 • Kommentarer (0)PermalinkLandslagTrackbacks ()

Som de flesta vet så hamna Sverige i en relativt enkel EMkvals grupp, där Holland blir det svåraste motståndet. Sverige kickar igång mot Ungern hemma den 3:e September och sedan spelar man sista matchen den 11:e oktober 2011.


2010:
3/9: Sverige - Ungern
7/9: Sverige - San Marino
12/10: Holland - Sverige

2011:
29/3: Sverige - Moldavien
3/5: Moldavien - Sverige
7/5: Sverige - Finland
2/9: Ungern - Sverige
6/9: San Marino - Sverige
7/10: Finland - Sverige
11/10: Sverige - Holland

Många premiärmatcher kan flyttas

2010-02-18 @ 00:40:56 • Kommentarer (0)PermalinkAllsvenskanTrackbacks ()

Eftersom att den Allsvenska premiären nästan är 1 månad tidigare detta året och vädret är som det är så ser det ut som att många premiärmatcher måste flyttas.

De lag som har problem med sina hemmaplaner är:
Kalmar
Häcken
Halmstad
Åtvidaberg

Sen är det också bestämt att Brommapojkarna har fått flytta sin match till Råsunda den 20/3 då deras konstgräs inte är klart förens 1/4.

På Torsdag ska Svenska fotbollsförbundets tävlingskommitté ha genomgång av hur läget ser ut på samtliga arenor gällande de två första omgångarna.

// MFF Snubben

Mållöst i Malaga

2010-02-17 @ 22:36:53 • Kommentarer (0)PermalinkMalmö FFTrackbacks ()

Jo, det blev faktiskt mållöst i matchen mellan MFF - FC Metalurh Donetsk. Enligt Sydsvenskan så var det en match med full kamp, och Malmö hade faktiskt läge till att avgöra de sista 15 minuterna, dock så ville det inte sig.

Det skedde även några byte så alla fick vara med och känna på bollen.

(UT)Jiloan Hamad mot Muamet Asanovski
(UT)Rick Kruys mot Ivo Pekalski
(UT)Joseph Elanga mot Marcus Halsti
(UT)Jeffery Aubynn mot Jimmy Durma

Vi gjorde en bra match mot ett bra motstånd, sa MFF:s lagledare Staffan Tapper till Sydsvenskan.

---
Malmö Redhawks åkte på en rejäl smäll hemma mot Borfors under kvällen. Bofors vann med hela 2-6, visst kan man acceptera att Malmö förlorade borta mot Borås, men fan inte Bofors hemma. Varför justnu när allt går så himla bra? Börjar spelarna underskatta motståndarna och tro dom är bäst?
Det återstår och se på Fredag när ett jävligt bra lag, Leksand kommer på besök i Malmö Arena.

Ska själv försöka få tag på biljett dit, men det ser mörkt ut på markanden nu, kanske där finns några medgångar där ute som säljer sina biljetter på blocket? Man kan hoppas på det iallafall.

---
Kan även nämna att under kvällen spelade jag match och vi körde över Bjärred med 10-0 och är nu så gott som klara för titeln, seriesegrare J182, fast det återstår 2 matcher och de 2 matcher vinner vi om vi bara vill.

---
3 timmar kvar till nersläpp mellan Sverige och Tyskland, som det ser ut nu så orkar jag verkligen se matchen, men måste tänka på skolan också, så får se hur jag gör.

// MFF Snubben

Man måste också ha roligt

2010-02-17 @ 17:21:16 • Kommentarer (0)PermalinkMalmö FFTrackbacks ()

Fast man är nere i Malaga och jobbar så måste man även ha roligt speciellt på dötiden, och det har Himmelriket haft ser man, går man in på deras sida så har de lagt upp ett filmklipp.
Filmklippet handlar om en kupp mot IFK Göteborg och jag skrattade faktiskt själv när jag såg de.

För att komma till klippet, tryck HÄR!

---
Man kan ju även hoppas på att Malmö Redhawks vinner hemma idag mot Borfors, efter 9 raka segrar tog de stopp i Måndags mot Borås borta, dock så gav Malmö bara cirka 1.40 idag på tipset. Vinner vi idag så vinner vi hemma mot Leksand på fredag, så är det bara.

---
Det blir att vara vaken ikväll, Sverige möter Tyskland 01.30, ska lätt ses.

// MFF Snubben

Startelvan mot FC Metalurh Donetsk

2010-02-17 @ 14:57:03 • Kommentarer (0)PermalinkMalmö FFTrackbacks ()

Här nedan kommer följande 11 spelare som startar matchen mot Metalurh Donetsk:

Johan Dahlin
Ulrich Vinzents- Jasmin Sudic - Daniel Andersson - Joseph Elanga
Jiloan Hamad - Rick Kruys - Robert Åhman-Persson - Jeffrey Aubynn
Wilton Figeiredo - Agon Mehmeti

Man saknar vissa namn, men dessa herrar kör på rehab och det gör att bl.a. att Wilton får köra på topp, Agon från start och Jiloan byter sida. Nu gäller det för Agon att han visar att han pallar vara inne på planen länge, dock så kommer han detta året vara en inhoppare om jag får säga mitt, det är nog då han är som bäst.

På bänken har man följande:
Dejan Garaca
Markus Halsti
Filip Stenström
Ivo Pekalski
Alex Nilsson
Muamet Asanovski
Jimmy Durmaz

// MFF Snubben

Soliga bilder nere från Malaga, Spanien

2010-02-16 @ 23:31:08 • Kommentarer (0)PermalinkMalmö FFTrackbacks ()

Denna gången får ni faktiskt lite soliga bilder nere ifrån Malaga, då det idag var cirkus 20 grader varmt, och det hade ju absolut inte suttit fel med ett sånt väder här i Sverige eller vad säger ni?

Malmö FF körde på med träning idag, dock så var träningen stängd då de har match imorgon mot FC Metalurh Donetsk, tror faktiskt på en seger där men vi får se hur det går.

(Foto: Alexandra Flodin )

 

Givetvis så har det kommit upp massa repotage på Svenskafans så jag hänvisar er dit för lite mer information kring vad laget gör och dylikt, klicka HÄR!

---

Frågan är nu om man ska stanna uppe och se Kanada krossa Norge inatt eller om man ska gå och lägga sig? Är jävligt sugen men vettifan, känns som en jävligt enkel match för Kanada.

// MFF Snubben

Soliga bilder nere från Malaga, Spanien

2010-02-16 @ 10:05:50 • Kommentarer (0)PermalinkMalmö FFTrackbacks ()

Under gårdagen så blev det faktiskt träning för MFF:s del på eftermiddagen, dock var väl vädret inte det som man hoppats på, men de körde på ändå och hotel personalen hjälpte till att ta undan vatten från planen då planen såg ut som en pool.

Så här såg planen ut igår när Malmö körde sitt träningspass:





För lite mer information hänvisar jag till de som följer laget nere i Malaga, läsning finns på bla. Himmelriket & MFF.se

// MFF Snubben

Medans vi sitter här i kylan...

2010-02-15 @ 15:13:47 • Kommentarer (0)PermalinkMalmö FFTrackbacks ()

Så åkte Malmö FF ner till Malaga under gårdagen, dock så möttes dem av ett tragiskt väder som har hållt i sig tills idag. Det var tänkt att de skulle ha träning i förmiddags men eftersom det regna så mycket och blåsten var hyffsat stark så blev det gym istället, det är tänkt att de ska ha en träning nu i eftermiddag också, men om blåsten och regnet håller i sig så blir det tyvär ingen träning.

Himmelriket på Svenskafans är nere i Spanien, Malaga och rapporterar, följ deras dagliga uppdateringar på deras sida som ni finner HÄR!

// MFF Snubben

Allsvensk premiär i Göteborg, kan de bli bättre?

2010-02-12 @ 11:14:16 • Kommentarer (0)PermalinkMFF SupportTrackbacks ()

Som de flesta Malmöiter vet vid det här laget så fick Malmö möta GAIS på bortaplan. MFF Support har fått tag på tåg och 223 platser.
Har du inte fixat resebeviset än? Då är det faktiskt inte försent för i skrivande stund så är det 73 platser kvar så säg till och fixa dig en biljett och häng med till Göteborg, för att få åka med tåget så måste du ha med dig resebeviset du får när du köper biljett + medlemskap hos MFF Support. Priser finns nedan:

MFF Support : 150:- för Vuxna och 100:- för barn som tillochmed är fyllda 18 år.
Resebevis: 250:-

Det är hyffsat biligt att åka med faktiskt, tycker du det är dyrt med för 250:- med tåg så säg det, för jag tycker verkligen inte det är dyrt. Skulle du åkt ett vanligt tåg så skulle resan dit bara kostat 300:- så vad väntar du på? Åk ner till MFF Shoppen och fixa ditt resebevis + ev. Support.

MFF Shoppens öppettider:
Måndag - Fredag 10-18.00
Lördag 10-15.00
Eric Perssonsväg 11
Swedbank Stadion


Avgångar och så? Eftersom att vi har fått 3 vagnar på ett ordinarie tåg så väntar tåget inte på någon så säg till att vara i tid.

Avgång Malmö Central: 14:08
Avgång Göteborg Centralstation: 22:42

Hoppas vi ses i Göteborg!

// MFF Snubben

Välkommna...

2010-02-11 @ 18:16:03 • Kommentarer (2)PermalinkMalmö FFTrackbacks ()

Till min nya blogg. Kan väl ta och börja skriva lite om mig själv och om vad jag gör när jag inte sitter här och skriver.

Jag är en 17årig kille som bor i Sveriges finaste stad, Malmö. Har under hela mitt liv bott i Malmö och det har absolut inte kommit på tanke att flytta härifrån. På min fritid så följer jag Malmö FF så mycket jag kan, och sedan sportar man och är med sina polare vid sidan om. Jag är egentligen som vilken 17årig kille som helst och lever mitt liv. Har väl bloggat nu i 2-3 år men har aldrig inriktat mig mot något så tyckte det var dags nu när jag ser att Malmö verkligen kan om dom vill spela som ett riktigt lag.

Varför blev jag intresserad av fotboll och just Malmö FF?
Jo min morfar som har följt Malmö ett hyffsat bra tag tog oftast med mig på matcher när jag var yngre. Sedan dess har det bara gått vidare och man försöker vara med på varje hemma och borta match. Trotts att Malmö inte har spelat så hyffsat bra under de senaste säsongerna så har jag försökt vara med så mycket som möjligt, men måste faktiskt erkänna att det blev hyffsat få matcher förra säsongen, men det är sånt som man får ta.

Vad kommer jag skriva om här inne och hur kommer jag ta mig tillväga?
Eftersom att jag studerar och sportar vid sidan om så kanske det inte blir en uppdatering efter varje bortamatch, då man kanske inte har tid och hänga med och så, men ska göra mitt bästa. Och efter varje hemmamatch iallafall kan jag garantera er en min syn på matchen. Hur jag kommer ta mig tillväga om jag inte har sätt matchen live är att snacka med ett par hyffsat bra vänner som oftast är på matcherna, hemma eller borta det kvittar. Nyheter och så kommer givetvis publiceras här på bloggen, kan dock inte garantera att allt kommer från mig och mina kontakter, kommer vara en del från Sydsvenskan, Fotbollskanalen, Sportbladet. Ja nästan varenda nyhetsblaska.

Givetvis kommer jag ju inte bara snacka om Malmö FF här inne, kommer komma massa annat roligt om fotboll och så. Måste ju säga att i England så gäller Manchester United och i den Spanska ligan så gäller givetvis Zlatan & hans Barcelona.

Hur ser Malmö FF:s trupp ut 2010?

Malmö FF har väl inte direkt skaffat sig någon ny stjärna om jag får säga mitt, visst Elanga har kommit tillbaka men det finns fan så mycket bättre spelare. Men jag hoppas givetvis att han får spela mycket för det behöver han för att visa att han verkligen platsar i detta laget. Hoppas även att Miljan och Kryus får mycket speltid medans Robert Åhman Persson sitter skönt på bänken. Här nedan ser ni iallafall hur laget ser ut i skrivande stund:

Målvakter:
25. Dusan Melichárek
27. Johan Dahlin
30. Dejan Garaca

Utespelare:
2. Ullrich Vinzents
3. Robert Åhman Persson
4. Joseph Elanga
5. Miljan Mutavdzic
6. Markus Halsti
7. Daniel Larsson
8. Daniel Andersson
9. Wilton Figueiredo
10. Rick Kryus
11. Jeffrey Aubynn
14. Guillermo Molins
15. Pontus Jansson
17. Ivo Pekalski
18. Edward Ofere
19. Niklas Hansson
20. Ricardinho
21. Jimmy Durmaz
22. Filip Stenström
24. Agon Mehmeti
26. Jiloan Hamad
28. Alexander Nilsson
29. Jasmin Sudic

Start 11:an:

#27 J. Dahlin

#2 U. Vinzents - #8 D. Andersson - #29 J. Sudic  - #20 Ricardinho / #4 Elanga

#14 G. Molins - #5 M. Mutavdzic - #9 W. Figueiredo - #26 J. Hamad

#18 E. Ofere - #7 D. Larsson


Denna 11:an i mina ögon är den bästa vi kan skrapa ihopa nu känns de som, är riktigt osäker på hur Malmö har tänkt när de egentligen dragit in Elanga, vet inte om han kan spela något annat än vänsterback, men där har vi ju redan fjolårets bästa spelare. Edward Ofere gick iallafall ut efter matchen mot GAIS nu i veckan med ljumskproblem, får verkligen hoppas att det inte är så allvarligt.

Malmö FF, 100 år iår, kan ett SM guld väntas?

Efter 6 jobbiga år om jag får säga så, så tycker jag verkligen det är dags. Och hade det inte varit hur skönt som helst för en klubb som fyller 100 år att vinna ett SM guld just det året, det hade ju varit som en gudagåva. Men sen vet man ju aldrig för Malmö kan prestera jävligt bra men även jävligt dåligt, ursäkta mitt språk men så är det faktiskt. Men tror spelarna på sig och vi får behålla de laget som vi avslutade med i höstas så tror jag absolut vi kan gå hela vägen.

// MFF Snubben