29/4 2010 - IFK Göteborg borta!

2010-04-30 @ 10:01:07 • Kommentarer (0)PermalinkMalmö FFTrackbacks ()

Då var det dags igen, den 2:e svåra bortamatchen på 10 dagar. Första bortamatchen vet vi redan hur det gick och om ni inte vet så förlora vi mot Helsingborg borta med 2-1.

Men igår blev det en magisk kväll, IFK Göteborg stod för motståndet och min dag började redan 12.00. Drog upp till stan och Burger King för att få lite mat i magen mötte ju även upp några polare som också skulle med. Vi satt på BK en bra stund, tror nämre 1 timme och efter det begav vi oss till Malmöhus. Vi var där 1,5 timme innan bussarnas avgång och redan när vi kom var där ett fåtal personer. Men folket började droppa in efter och efter varandra hela tiden och snart stod de cirka 100 ressugna personer som ville upp till Göteborg.

Bussarna kom vid 14.30 och vi begav oss, vi gjorde det ända stoppet i Halmstad där bl.a. Coop och McDonlads fanns. Så de som ville käka gjorde det och de som ville handla på coop gjorde de, själv blev det ett snabbstopp på McDonlads. Dock så blev det ingen lång visit utan man käkade och sen rullade bussarna igen.

När folket hade fått isig mat i magen så blev det genast lite stämmning på bussen och några sånger drogs igång. Själv satt man och njöt av en god öl och underbara vänner. Vi närmade oss Göteborg efter en stund och man kom in snabbare än förväntat, vet inte hur många som hade förköpt biljett men det gick ganska snabbt vid insläppet.

Matchen drog igång och Malmö tog kommando direkt och i den 21 matchminuten så var det Daniel Larsson som klev fram efter några finter och satte dit 1-0 målet till Malmö. Man kände verkligen att det var ett annat Malmö på plan, eller vad var det som egentligen hände? Jo Malmö vågade göra saker, det är inte ofta man har sätt Malmö våga göra saker men dom gjorde faktiskt det därav ett annat Malmö på plan.
Innan pausvila så drog Jeffrey på sig en skada och man såg direkt att det var slut för hans del för han gick ut direkt, in fick Jimmy Durmaz komma.

Vi var uppe i Göteborg, ledde över IFK Göteborg med 1-0 på bortaplan, det var fint väder. Det kunde faktiskt inte bli bättre för stunden. Andra halvlek drog igång och Malmö försatte äga bollen, det var bara ett fåtal gånger IFK kom till och skapade chanser, men där var inga speciellt vassa. I den 69:e matchminuten så vågade återigen Molins och sprang förbi sin motstånade på sin kant och drog till ett skott rakt upp under ribban. 2-0 mot IFK Göteborg borta, fyfan vilken känsla. Det kunde även blivit 3-0 då Agon fick en chans men satte bollen i stolpen. Matchen sinade mot sitt slut och vi vann med 2-0 mot IFK borta, snacka om hur jävla skönt som helst. Hemresan var en av de roligaste hemresorna någonsin!

Det jag stör mig på är att Richardinho blev utvisad med bara ett par minuter kvar men ja det är smällar man får ta.

Noterbart idag:
+ Daniel Larsson har kommit igång med målskyttet igen, hoppas de håller i sig.
+ Ivo Pekalski växer och växer för varje match, tycker han sköter sig utmärkt.
+ Pontus Jansson som jag har varit hur negativ till har vänt, tycker han blir bättre och lugnare för varje match.
+ Läktarinsattsen var hur bra som helst.
+ Creds till dem på bussen och även Dennis som fixade och donade.
- Jeffrey Aubynn fick utgå skadad, vet ej vad som hände men något måste det varit.
- Richardinho som jag tidigare skrev blev utvisad, Joseph Elanga mot Trelleborg? Jadå!
- Agon i all heder, men jag tyckte han spelade piss.

Bilder: Malmö FF - Djurgården *AF*

2010-04-29 @ 00:18:18 • Kommentarer (0)PermalinkMatchbilderTrackbacks ()

Alexandra Flodin var på matchen som vanligt och tog 40 bilder som hon vill dela med sig. Vill ni använda hennes bilder så kontakta henne!

(Klicka för större)


Bilder: Malmö FF - Djurgården *AW*

2010-04-28 @ 23:44:13 • Kommentarer (0)PermalinkMatchbilderTrackbacks ()

Alex Wayne var på matchen i Måndags och tog ett par bilder, vill ni använda dessa så kontakta han.

(Klicka för större)

Malmö FF - Djurgården

2010-04-26 @ 23:12:32 • Kommentarer (0)PermalinkMalmö FFTrackbacks ()

De flesta visste att Malmö ställde upp med ett lag som inte var till 100%, men jag tyckte verkligen att de killarna på plan verkligen kämpade och det gäller alla. Ivo Pekalski spelade sin första match från start och jag tycker han gör ett extremt bra jobb, inte många missar alls. Pontus Jansson gjorde även framsteg, men det tar faktiskt ett tag och komma in i matchtempot och hitta rätta lugnet, dock så blev det lite jobbigt när han slarva till det med bollen med cirka 10 minuter kvar. Vi fick även se Alex Nilsson hoppa in och tycker han skötte sig bra dem 20 minuterna han var inne.

Matchen i helhet var väl Malmös till 90%, tycker absolut inte Djurgården hade något att hämta idag, visst skapade dem ett par farliga chanser men det var Malmös match. Redan efter 11 minuters spel blir Daniel Larsson framspelad av Molins om jag inte har helt fel för mig, Larsson skjuter/lobbar över Djurgårdens målvakt, Tommi Vaiho. Och det står 1-0. Tycker vi ser ett avslappnat men ändå allert Malmö som sköter sig fint på planen idag, och det går hela vägen fram till 63:e matchminuten då Daniel Larsson slår till igen. 2-0 till Malmö och matchen känns avgjord. Hade dock tippat 2-1 och Djurgårdens, Kasper Hämäläinen slår till för Djurgården i 86 minuten. 2-1 står det och i 90/91 matchminuten får Malmö straff. Daniel Andersson går fram och lägger den men gör totalt bort sig när han träffar bollen ruggigt fel.

Matchen slutar iallafall 2-1 och det är endast 2 dagar tills det är match igen, då gästar Malmö, IFK Göteborg borta. Och den matchen får man ju absolut inte missa och det tänker jag inte.

Matchens lirare: Daniel Larsson med sina 2 bollar, tycker även att Ivo Pekalski gör ett underbart arbete på plan.

Bilder kommer upp under morgondagen, så stay tuned!

Inför: Malmö FF - Djurgården

2010-04-26 @ 10:03:32 • Kommentarer (0)PermalinkMalmö FFTrackbacks ()

Då var det dags igen för match och idag gästas Malmö av Djurgården. Trotts att Djurgården har inlett säsongen på ett så dåligt sätt så tror jag ändå att dagens match kan bli hyffsat jämn. Menar att Malmö kan inte bara gå ut och ställa skorna, Djurgården kan och kommer säkert bjuda upp till dans.
Eftersom att Wilton Figueiredo är avstängd så ser det ut som att Ivo Pekalski får göra sin första match från start i Allsvenskan.

Miljan kommer också vara uttagen i truppen men kommer ej att spela från start, tror dock han får komma in de sista 20, där han antingen kan spela på mittfältet eller på mittback som han kanske håller på att skolas om till igen? För i veckan spelade han med U21 och där spelade han mittback.

Eftersom att jag inte var på träningen igår så missade man en del faktiskt, man kan läsa över hos Sydsvenskans Max Wiman att Dusan Melicharek fick stå mot de bästa anfallarna då Rolle hade ett långt snack med Johan Dahlin på plan, tror dock att Johan står ändå. Sedan så vill jag även se att Richardinho vilar idag och låter Joseph Elanga starta, blandannat så håller jag med Max Wiman att han såg seg ut mot Helsingborg, men eftersom att han drog på sig en skada, som inte var så allvarlig så ser jag att han vilar.

Djurgården har väl inga direkt "superstjärnor" som sticker ut, de har ju Johan Oremo & Sharbel Touma. Och just Sharbel Touma är Jimmy Durmaz morbror och det kan bli roligt att dom möts på samma kant.

Malmö FF ställer upp såhär:

J. Dahlin
U. Vinzents - P. Jansson - D. Andersson - J. Elanga
G. Molins - RÅP - I. Pekalski - J. Durmaz
D. Larsson - A. Mehmeti

Huvuddomare: Michael Lerjéus
Ass. Domare 1: Magnus Sjöblom
Ass. Domare 2: Henrik Bogdan

Malmö FF - Djurgården:

2-1

Allsvenskan Omgång 7

2010-04-25 @ 12:47:23 • Kommentarer (0)PermalinkAllsvenskanTrackbacks ()

Då var den 7:e omgången avklarad och Malmö FF's första förlust kom i veckan mot just Helsingborgs IF, ganska tråkigt men sant för om jag hade fått bestämma så hade vi ju vunnit den matchen.

IFK Göteborg - IF Elfsborg 5-1
Halmstads BK - GAIS 3-0
Gefle IF FF - Örebro 1-3
Trelleborgs FF - IF Brommapojkarna 0-1
BK Häcken - Mjällby AIF 0-1
Kalmar FF - AIK 0-3
Djurgården - Åtvidabergs FF 2-1
Helsingborgs IF - Malmö FF 2-1

Missa ej årets bortaresa

2010-04-23 @ 17:32:35 • Kommentarer (0)PermalinkMFF FamiljenTrackbacks ()

Vill du inte missa årets bortaresa? Köp i så fall din tågresa till Göteborg nu på måndag.

http://www.mff-familjen.se/news/325/51/Vi-uppmanar-ALLA-att-koepa-tagresa-till-Goeteborg-nu-pa-mandag/

---
Råder alla sugna att köpa biljett på Måndag, MINST 100 personer måste köpa biljett mot Djurgården på Måndag om ni ska med, hoppas suget finns hos er för det finns hos mig! Så får vi en trevlig, solig, skön dag uppe i Göteborg.

ALLA TILL GÖTEBORG!

Bilder: Helsingborgs IF - Malmö FF

2010-04-23 @ 13:47:33 • Kommentarer (0)PermalinkMatchbilderTrackbacks ()

Alexandra Flodin var i Helsingborg under Tisdagen och knäppte ett par bilder, detta tackar vi så mycket för! Vill ni använda dessa så skriv till henne!

(Klicka för större)

Djurgården skämmer ut sig totalt

2010-04-23 @ 12:42:27 • Kommentarer (0)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

Blir ju nästan gråtfärdig när jag sitter och läser detta, visst det handlar om hockeyn men det är ändå FINALMATCHER och det blir massa strul mellan klubbarna. Ska försöka berätta allt i en kort version.

Det var så att i Finalmatch 2 så betedde Djurgårdens supportrar sig illa i Jönköping och kastade ner föremål både på isen och folket under dem, givetvis agerar HV71:s ledning och sätter stop för Djurgårdssupportrar så de inte kommer in på finalmatch 4 & 5. Nu är dessa finalmatcherna över och finalmatch 6 väntas, då går Djurgården ut med att de inte kommer att sälja några biljetter till bortasektionen.
Då någon från HV-klacken ska ha "kastat ner något" under match 3, dock så finns det inga bevis på detta och jag tror det är en stor jävla myt från Djurgårdens sida, skulle ju absolut inte varit den första iheller. Ganska skämmigt agerande från Djurgårdens sida och ja jag blir gråtfärdig. För att komma till uttalandet på Djurgårdens sida, tryck HÄR!

DJURGÅRDEN, SKÄRP ER!


Svenska Cupen Omgång 3

2010-04-22 @ 13:31:31 • Kommentarer (0)PermalinkSvenska CupenTrackbacks ()

Lottningen till 3:e omgången i Svenska Cupen släpptes tidigare idag och Malmö får möta Syrianska och dess Peter Ijeh.

Här ser ni alla lottningar:

Jönköpings Södra-Åtvidaberg
Ljungskile-Djurgården
Västerås SK FK/IFK Norrköping-Örebro
Hammarby TFF-Helsingborg

Trollhättan-Kalmar FF
Degerfors-Elfsborg
Limhamn Bunkeflo-Mjällby
Falkenberg-Brommapojkarna

Hammarby-Trelleborg
Örgryte-Gefle
Östersund-Häcken
Öster-AIK

Väsby United-IFK Göteborg
Syrianska-Malmö FF
Gif Sundsvall-Gais
Ängelholm-Halmstad


20/4 2010 - Helsingborg borta!

2010-04-21 @ 10:00:35 • Kommentarer (0)PermalinkMalmö FFTrackbacks ()

Vi tar väl det från början så vi får med några roliga moment, dagen började med att jag slutade skolan vid 12 och blev hämtad av en polare som körde mig hem och när jag kom hem så tog jag bara det lungt en stund och taggade inför kvällen, efter cirka 1 timme så drog vi ner till Mobilia för att komma ut en stund och så innan samlingen på Centralen osv. På mobilia kommer polarens flickvän och hennes kompis så vi tog det lungt med dom där, gick runt i olika affärer och så, sedan skulle vi köra hans flickvän hem till Höja.

Utan att vi ens lägger märke till det så förföljer en civilare oss och när vi släpper av hans flickvän på Höja så kommer han fram till oss, tar polarens körkort och mitt legg. Jag hade suttit och haft händerna utanför bilen när vi körde förbi Ramels väg och gissa vad, han trodde jag heila. Han frågade om jag hade något emot dem på ramels väg och jag svarade ärligt att jag inte bryr mig.

Han går tillbaka till sin bil och kommer tillbaka efter en stund och säger ha en trevlig dag osv, menade vi satt och hade världens noja båda två och han kommer tillbaka precis som inget har hänt, jävla snut.
Vi körde iallafall hem till polaren igen där vi också hämtar upp en annan som ska med på vägen, han springer upp och slänger på sig en tröja och hämtar lite dricka och sedan begär vi oss till Centralen.

Väl framme på Centralen möter man upp övrigt folk man ska åka med, och sedan begär vi oss ut mot tågspåret. Tåget rullar in efter en stund och töserna man åker med blir intervjuade av Sydsvenskan, ganska kul eftersom att de inte kan hålla masken för 5 öre. Väl uppe på tåget så får man platser direkt och man slår sig ner.

Efter cirka 40 minuters resande så var man framme i Helsingborg och Knutpunkten, och då gick man direkt till Harry's för att möta upp "pubtåget" som satt där. Efter en stund började marschen mot Olympia och det var faktiskt ett bra tempo vi höll, dessa jävla uppförsbackar asså, de var riktigt jobbiga. Väl framme vid Olympia så tog det hyffsat lång tid vid insläppet, tror vi stod där i minst 30 minuter, riktigt sjukt. Men efter en lång stund kom vi in och vi fick jävligt bra platser om jag får säga mitt, det blev dock catfight under matchen mellan några brudar och mina tjejkompisar, men det var jävligt skoj, det var de!

Matchen isig kunde väl inte dragit igång bättre, i 3:e matchminuten får Malmö en straff när den solklart tog huvudet på Marcus Nilsson, men eftersom att man är Malmösupporter så kan man inte göra merän att tacka och ta emot. Wilton gick fram och slog en halvdan straffspark, men bollen gick in och det stod 1-0 till Malmö. Men efter det målet så vettifan vad som hände, man vek ner sig och spelade alls inte fotboll, man ville bara bli av med bollen. Och 6 minuter efter slog Ardian Gashi till och det stod 1-1 efter 9 minuters spel. Malmö fortsatte spela ett pissespel rent ut sagt tycker jag, fick inte till mycket alls. Och i den 17:e matchminuten tvingas Ofere avgå med skada och in kommer Agon Mehmeti. Dock så kunde Agon inte göra speciellt mycket utan i den 22:e minuten gör Helsingborg sitt andre och sista mål för kvällen där sist på bollen var Marcus Nilsson. Och ja, jag ser helst att detta målet aldrig skulle komma. Man måste gå ut på andrebollarna men Malmö står bara kvar och tittar på.

Matchen slutar 2-1 till Helsingborgs fördel och det känns förjävligt rent ut sagt. Massa skador är inget man gillar och man saknade faktiskt Halsti på mittbacken.

Matchens bästa lirare är återigen Wilton, försöker och försöker hela tiden, han kanske inte lyckas men försöker.

Noterbart:

- Edward Ofere, bli borta hela våren, har åkt på en inre sidledbandsskada. Spelar förmodligen inte mer innan sommaruppehållet.
- Joseph Elanga, kom in i spel efter cirka 40 minuters spel, tyckte han såg lite ringrostig ut men skötte ändå sig bra.
- Pontus Jansson, måste lära sig slå passningar, hans passningar är absolut inte bra. Studsade till hela tiden.
- Richardinho, tror nog bara det var en lätt känning som gjorde att han klev av, ville vara på den säkra sidan.
- Flaggorna, ovanligt mycket flaggor man såg igår, alltid lika roligt!r

Nä nya tag på Måndag då Djurgården kommer på besök, sedan är det IFK den 29:e. HÄNG MED!

Helsingborgs IF - Malmö FF

2010-04-19 @ 23:43:33 • Kommentarer (2)PermalinkMalmö FFTrackbacks ()

Då är det mindre än 24 timmar kvar, Helsingborg borta, Skånederby och kanske det viktigaste på många år. Själv börjar min uppladdning vid lunch imorgon då man slutar skolan, blir nog att åka hem till en polare och ta det lungt där. För att sedan bege oss till Malmö Central och ta tåget 16:08 (marschtåget). Vi tar det tåget för att alla polare ska hinna med, hade varit hyffsat lågt och lämna hälften hemma och låta dem komma senare.

Jag är faktiskt helt ställd, vet inte hur jag ska inleda denna känslan om derbyt, var ska jag börja någonstans?
Efter en perfekt inledning av Malmö FF så har Helsingborg inte varit sämre, de har ju trotts allt vunnit en match merän oss. Matchen imorgon kommer bli hyffsat jämn, dock så åker Malmö ifrån Helsingborg med 3 pinnar då matchen slutar 2-3 där Daniel Larsson avgör. Visst lutar det åt att Helsingborg ska vinna då Malmö enbart har vunnit 1 match mot Helsingborg på 3 år. Och jag må säga att det har varit allt för jämnt mellan dessa lagen. Här under ser ni hur det har gått:

2007: HIF - MFF 0-1, MFF - HIF 1-1
2008: HIF - MFF 4-2, MFF - HIF 1-2
2009: HIF - MFF 1-0, MFF - HIF 0-0


Malmö FF:
Med många skador i början av säsongen så har Malmö inlett det på ett utmärkt sätt, 4 vinster och 2 oavgjorda är fullt godkänt. Dock så åkte Jasmin Sudic på en skada senast i Lördags och kommer tyvärr vara borta imorgon dagens match. Det alla frågar sig är vem som tar över platsen som mittback med Danne? Jag skulle helst inte vilja flytta ner RÅP då han sköter sig utmärkt på mittfältet och bör stanna där. Det står alltså egentligen bara en kille som väntar på att få hoppa in, Pontus Jansson. Visst kan man mixa om och kanske även sätta in Elanga där, vad som helst, bara dem inte tar bort RÅP från sin nuvarande plats. Får Pontus chansen imorgon så tar han den.

Malmös senaste matcher:
GAIS (B) 0-0
Örebro (H) 3-0
Gefle IF FF (B) 1-3
Halmstads BK (H) 1-1
Kalmar FF (B) 2-3
Häcken (H) 3-1


Tror laget blir det samma som föregående match mot BK Häcken förutom då, Jasmin Sudic.

J. Dahlin
U. Vinzents - P. Jansson - D. Andersson - Ricardinho
G. Molins - RÅP - W. Figueiredo - J. Aubynn
D. Larsson - E. Ofere

Helsingborgs IF:
Helsingborg har också inlett säsongen på ett utmärkt sätt, med 5 vinster och 1 förlust. Har väl inte stensäker koll på Helsingborg men de har ju ett par kända namn man bör hålla ett extra öga på, snackar om Lantz, Lindström & Andersson som har gjort ett jävla bra jobb. Det är iallafall Lindström & Andersson som leder den interna ligan hos Helsingborg, men dom har ju Rasmus Jönsson & Erik Sundin också som är farliga.

Helsingborgs senaste matcher:
IF Brommapojkarna (H) 1-0
Djurgården (B) 0-1
IFK Göteborg (H) 2-0
Trelleborgs FF (B) 0-0
IF Elfsborg (H) 2-1
Åtvidabergs FF (B) 0-3


Helsingborg kommer väl ställa upp inågot liknande som föregående match:

P. Hansson 
M. Holgersson, M. Nilsson, J. Ekstrand, E. Edman
M. Lindström, A. Gashi, M. Lantz, C. Andersson
E. Sundin, R. Jönsson.


Huvuddomare: Markus Strömbergsson
Ass. Domare 1: Fredrik Nilsson
Ass. Domare 2: Magnus Sjöblom

Helsingborgs FF - Malmö FF
2-3

KROSSA KROSSA KROSSA HELSINGBORG!

Jasmin Sudic - Borta resten av säsongen

2010-04-19 @ 20:42:20 • Kommentarer (0)PermalinkMalmö FFTrackbacks ()

Som jag tidigare skrev idag så blev Jasmin Sudic skadad på träningen i Lördags, idag kom domen och Jasmin blir borta resten av säsongen. Han slet av fämre korsbandet och blir borta MINST 6 månader, vilket vi absolut inte gillar.



Söndagslistan V. 15

2010-04-19 @ 12:33:07 • Kommentarer (1)PermalinkSöndagslistanTrackbacks ()

Fan vad veckorna bara springer iväg nu, fan asså, vilken derbynoja man ligger inne med nu, imorgon gäller det. 16:08 avgår tåget från Malmö Central och snacka om att jag taggar redan nu, visst kommer denna listan en dag försent, men var förjävla trött igår.

TOPPEN:

1. WILTON FIGUEIREDO
Tycker Wilton förtjänar denna första platsen, som han kämpar och kämpar varje match. Han känns verkligen mer övertygande denna säsongen än förra. Tror att han kommer vara en stor del imorgondagens match mot Helsingborg.

2. KÄMPARINSATTSEN I LAGET
På 6 matcher har man vunnit 4 matcher och spelat oavgjort 2. Tycker verkligen det är ett annat Malmö FF vi ser nu än föregående säsong. Dagens fråga är dock, har vi krafter att vinna över Helsingborg, jag tror det, men det kan bli jävligt tufft.

3. SKÅNEDERBY !
Fyfan vad jag är taggad asså, årets viktigaste och roligaste match, Helsingborg borta. Snacka om noja asså, kunde knappt sova något inatt och kommer defentivt inte sova något inatt heller. I skrivande stund är det 1 dag, 6 timmar, 28 minuter och 15 sekunder tills matchen drar igång och som vi ska äga Olympia!


BOTTEN:

1. JASMIN SUDIC - SKADAD
Det var under Lördagens träning där Jasmin Sudic koliderade med Jiloan Hamad och är nu skadad, det small i knäet och det kan sluta jävligt illa, bara det inte är korsbandet för att förlora Jasmin i en hel säsong är verkligen inte kul för oss supportrar men även han själv. Speicellt nu när han fått erbjudande och spela U21 och hela kittet, hoppas inte det är något allvarligt. Vi kan dock plocka bort han imorgon mot HIF.

2. VULKANUTBROTTET PÅ ISLAND
Visst hör inte detta hemma till fotboll för 5 öre egentligen, men att ett sånt här jävla moln kan stoppa all flygtrafik, det är konstigt. Såg t.ex. att Brommapojkarna fick ta bussen ner till Trelleborg, snacka om en seg resa men sånt får man ta ibland. Men det är som BP:s sportchef säger till fotbollskanalen "Det är lite typiskt eftersom det här är den längsta bortaresan för säsongen"

3. LÄMNAR VI OSKRIVEN!

Träning 17/4

2010-04-17 @ 11:13:21 • Kommentarer (1)PermalinkMalmö FFTrackbacks ()

Ännu är man uppe en tidig Lördag, visst så vakna jag hyffsat enkelt imorse när mobilen ringde. Träningen idag var på en av gräsplanerna vid stadionområdet, och man kunde direkt konstatera att det var en annan energi i laget. Under uppvärmningen så var det massa skratt och klapp klapp från spelarnas håll. Känns verkligen att det är ett annat lag nu. Förövrigt så var jag bara på träningen i 1 timme och hann väl inte se allt för mycket, men kylan tog över så beslutade mig att åka hem.

Träningen drog iallafall igång med uppvärmning och sedan blev de anfall mot ett mål. Dahlin och Dusan körde för sig själv medans Dejan stod med på anfallsövningen.

Noterbart idag var att: Halsti fortfarande var borta (skadad) och Miljan körde på under den timmen jag var där.

3 dagar, 7 timmar, 46 minuter och 40 sek till HELSINGBORG!

** Man kan nu läsa att Jasmin Sudic skadade sig på träningen "Jasmin Sudic illa skadad under träningsmatch" lyder sydsvenskans rubrik. Jasmin ska ha krockat med Jiloan.

Bilder: Malmö FF - BK Häcken 14/4 DEL 2

2010-04-16 @ 17:15:53 • Kommentarer (0)PermalinkMatchbilderTrackbacks ()

Alex Wayne var även på matchen och knäppte betydligt fler bilder som han kan dela med sig och det är samma regler som innan, vill ni använda dessa bilderna så ber jag er kontakta han!

(Klicka för större)

 

Bilder: Malmö FF - BK Häcken 14/4 DEL 1

2010-04-16 @ 16:57:10 • Kommentarer (0)PermalinkMatchbilderTrackbacks ()

Alexandra Flodin var på matchen i Tisdags och skickade några bilder hon kände att dela med sig med. Vill ni använda dessa bilderna så kontakta henne!

(Klicka för större)

Saxat från Supras Blogg!

2010-04-15 @ 21:58:22 • Kommentarer (0)PermalinkMFF SupportTrackbacks ()

Snart är det dags – årets första bortaderby är nära.
Nu upprepar vi succén från förra året!!! Det är väl ingen som kan glömma det fantastiska stöd och den massiva uppbackning våra himmelsblå krigare fick möta på den sista träningen innan förra årets skånederby.


Supras Malmö vill nu uppmana alla MFF-supportar att dyka upp på träningen på lördag klockan 10.00 på gamla Malmö Stadion för att stötta pågarna till tre poäng på tisdag. Slut upp med flaggor, banderoller och andra visuella medell! Vi samlas utanför Norra läktaren 09.45 för att gemensamt gå in precis efter träningen startat! Var med och skapa en favorit i repris och visa våra stolta spelare hur massivt vårt stöd är och att vi står upp för dem – oavsett vad!

Väl på matchdagen kommer två olika avgångstider finnas för MFF:are som vill åka gemensamt – både ett pub och ett direkttåg kommer att finnas. När direkttåget anländer så marscherar vi gemensamt till Olympia.


Avgångstider:
Pubtåg: 15.08
Direkttåg: 16.38
Marschen kommer att avgå ca 17.35

 

En längre text kommer upp på lördag kväll!


FRAMÅT MALMÖITER!

Allsvenskan Omgång 6

2010-04-15 @ 21:40:26 • Kommentarer (0)PermalinkAllsvenskanTrackbacks ()

AIK - Halmstads BK 0-1
Malmö FF - BK Häcken 3-1
Åtvidabergs FF - Helsingborgs IF 0-3
IF Elfsborg - Djurgården 3-1
Trelleborgs FF - IFK Göteborg 2-1
IF Brommapojkarna - Örebro 0-1
Mjällby AIF - Kalmar FF 0-0
GAIS - Gefle IF FF 2-1

---
Då var den 6:e omgången avklarad och ja jag sitter verkligen och undrar vad som händer? Visst, det går bra för Malmö och det är det ända som gäller, men när man ser hur de andra lagen spelar och dess resultat så börjar man tänka lite på fel bana som jag gör nu. Ser ju absolut inte att Mjällby fixar 0-0 hemma mot Kalmar. Ser absolut inte att TFF slår IFK, men ja. Jag blir chockad.

Malmö FF - BK Häcken

2010-04-15 @ 09:26:29 • Kommentarer (0)PermalinkMalmö FFTrackbacks ()

Matchen igår drog iväl igång på ett jävligt bra sätt, Malmö spelade sig igenom Häckens försvar och sist på bollen var Edward Ofere som blev framspelad av Daniel Larsson, redan efter 7 minuter stod det 1-0 till Malmö. Sedan tyckte jag Malmö sjönk ner sig och "tog det lungt" på ett sätt, Häcken tog detta till nytta och kvitterade till 1-1 i 25:e minuten. Efter det målet så började båda lagen skapa många målchanser men det stod sig och vi gick till halvlek med 1-1.

Det var en riktigt rolig fotbollsmatch och när den andre halvleken drog igång så tog det inte merän 12-13 minuter innan det skulle bli mål för Malmös del. 2 mål för att vara exakt, första målet kom på straff efter att en Häcken spelare solklart tagit den på handen och domaren tvekade inte en sekund utan blåste direkt och peka mot straffpunkten. Från början gick Wilton fram och skulle lägga den, men efter en stund så gick Daniel Andersson fram istället och tog den, jävligt kallt gjorde han det och satte den. 2-1 stod det till Malmö och det tog inte lång tid innan Molins blev framspelad av Daniel Larsson som vann bollen lite in på offensiv planhalva. 3-1 stod det till Malmö och man kunde nästan ana att matchen var slut, visst tog det 2 minuter för Malmö att göra två mål men Häcken skulle inte kunnat göra det med de spelet dom hade igår.

Matchens bästa spelare idag på plan var faktiskt Wilton, han har kommit in mer och mer i spelet och tar till sig mycket mer nu, helt klart bäst på plan. Ricardinho var även tillbaka och gjorde sitt jobb utmärkt, var även nära och göra mål.

Inför Malmö FF - BK Häcken

2010-04-14 @ 16:16:22 • Kommentarer (1)PermalinkMalmö FFTrackbacks ()

Malmö FF har väl inlett denna säsongen helt ok, 3 vinster och 2 oavgjorda. Dock så har Häcken också de, så man ska ju inte ta för givet att Malmö vinner idag. Med en skadad Halsti får vi antingen se Ricardinho eller Elanga på plan. Riktigt roligt att se en av dem iallafall men önskar faktiskt att Elanga får lite speltid idag. Halsti har skadat sig därför han inte är med.

BK Häcken som alla vet kan överraska vilken dag iveckan och kan säkert göra det ikväll, man bör akta sig för John Chibuike som sägs va på topp nu.



Malmö FF ställer upp såhär:

Johan Dahlin
Ulrich Vinzents, Jasmin Sudic, Daniel Andersson, Ricardinho / Elanga
Guillermo Molins, Robert Åhman Persson, Wilton Figueiredo, Jeffrey Aubynn 
Daniel Larsson, Edward Ofere.

Dagens domartrio:
Domare: Jonas Eriksson
Ass. Domare 1: Fredrik Nilsson
Ass. Domare 2: Mehmet Culum

Matchresultat:
4-2

Allsvenskan Omgång 5

2010-04-14 @ 10:38:08 • Kommentarer (0)PermalinkAllsvenskanTrackbacks ()

BK Häcken - Åtvidabegs  0-0
Helsingborgs IF - IF Elfsborg 2-1
Halmstads BK - Mjällby AIF 1-2
IFK Göteborg - IF Brommapojkarna 1-1
Gefle IF FF - AIK 1-0
Kalmar FF - Malmö FF 2-3
Djurgården - Trelleborgs FF 3-0
Örebro - GAIS 0-2

---

Då var den 5:e omgången avklarad och tiden bara springer iväg känns det som, Malmö FF vann över kalmar med en supervändning och står som obesegrade när den 6:e omgången drar igång idag. Tabellen är fortfarande hyffsat jämn och det är väl inget lag som sticker ut ur mängden precis.

Nella Nella Nella!

2010-04-13 @ 13:09:51 • Kommentarer (1)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

Ett bra bloggtips på en blogg till min käre klasskompis
Skriven av Nella, the one and only.
http://coconelle.blogg.se

Barcelona till Malmö och Sverige med ett B-Lag?

2010-04-13 @ 12:42:34 • Kommentarer (0)PermalinkMalmö FFTrackbacks ()

Enligt den Spanske tidningen, Sport så kommer Barcelona till Sverige och Malmö när deras säsong är slut. Vilket kan betyda att redan i Maj kommer vi att få möjligheten att se Malmö FF - Barcelona. Det ryktas även att dom ska möta Helsingborg också då Henrik Larsson har ett förflutet i Barcelona. Datum är ej fastställt eller har kommit ut till allmänheten.


Pelle Svensson, VD för Malmö FF säger såhär till Sydsvenskan:
När vi diskuterat med Barcelonas agenter - för det har vi - så är det enda vi pratat om en match med deras bästa spelare. Ska vi ha ut något av en jubileumsmatch, så ska det vara mot ett av Europas bättre och lag och alla ska vara där, säger Pelle Svensson med eftertryck.

Jag tycker att Barcelona kan spela med ett reservbetonat lag, bara Zlatan är med. Och spelar Barca med ett b-lag så kanske Malmö har en chans att producera något?:)

Det blir buss till Helsingborg

2010-04-13 @ 10:27:49 • Kommentarer (0)PermalinkMFF SupportTrackbacks ()

MFF Support kommer efter önskemål att arrangera en bussresa till Helsningborg. En buss kommer att bokas och det är först till kvarn som gäller. Bussen är främst till för dig som föredrar att åka direkt till och från arenan. Bussresan kommer att säljas på ståplatstorget innan matchen imorgon samt i MFF-shopen fram till matchdagen. Mer info om resan finner du här: http://www.mff-familjen.se/mff-support/bortaresor/.

I övrigt så är en gemensam tågavgång med kollektivtrafik planerad, håll dig informerad via Internet.

Bilder: Kalmar FF - Malmö FF 11/4

2010-04-12 @ 11:05:39 • Kommentarer (0)PermalinkMatchbilderTrackbacks ()

Alexandra Flodin var uppe och såg när Malmö vann över Kalmar igår och knäppte även ett par bra bilder, vill ni använda dessa bilderna så får ni kontakta henne.

(Klicka för större)

Söndagslistan V.14

2010-04-11 @ 23:25:10 • Kommentarer (0)PermalinkSöndagslistanTrackbacks ()

Då var ännu en vecka avklarad med kämp och glöd, det fina vädret har även tittat fram ett par gånger i veckan, alltid lika skönt med lite sol. Det blev en jävla match idag, hela 5 mål i matchen och vinst för Malmös del. Skönt!

TOPPEN:

1. MALMÖ FF - OBESEGRADE NÄR 6:E OMGÅNGEN DRAR IGÅNG!
På 5 omgångar har Malmö lyckats vinna 3 matcher och spelat oavgjort 2, med en målskillnad på 10-4 och 11 poäng så ligger man nu på en andreplats strax efter Helsingborg med 13 poäng. När jag drog hemifrån idag så stod det 2-1 till Kalmar och jag skulle blivit glad om vi gick därifrån med minst 1 poäng. Men istället vände allt via Wilton och Halsti, matchen slutade 2-3, jävligt skönt faktiskt. Nu väntas BK Häcken hemma på Tisdag, visst tror nog den blir hyffsat svår men Malmö tar nog hem den också.

2. RÖGLE - NER TILL ALLSVENSKAN I HOCKEYN
Visst hör inte hockey hemma här på bloggen, men måste säga att det känns extra roligt och vara Malmöit nu, då man också är en Malmösupporter på hockeysidan så känns det jävligt roligt att få ett Skånederby i hockeyn också, tänk er själv en fullsatt Malmö Arena och mot Rögle, den matchen ska man inte missa. Riktigt roligt!

3. EDWARD OFERE - VARFÖR ENS TVEKA?
Detta är en fråga jag har ställt mig sen Ofere blev spelklar igen (tillbaka från sin skada), varför ens tveka? Visst Agon gör ett jävla bra jobb på plan men han har inte "DET" än tycker jag, därför är han fortfarande en avbytare för mig. Skrev tidigare i veckan att jag ville se Ofere från start idag, menar man skriver inte så bara för att det ska skrivas utan han har verkligen något, 2 mål tidigare i veckan med U21 och idag slog han till mot Kalmar efter 15 minuters spel.

BOTTEN:

1. MISSADE KALMAR MATCHEN
Detta var den första matchen man missade denna säsongen och jag är faktiskt besviken på mig själv, men när där kommer andra problem ivägen så måste man faktiskt lösa dem. Att man ska missa just en sånhär målglad match är verkligen inte roligt och jag kommer väl ångra detta hyffsat länge, men man får lida.

2. JOSEPH ELANGA?
Vad händer med denna man nu? Jag själv personligen tycker han är värd en plats i startelvan, iallafall i truppen. Men nu när Ricardinho är tillbaka så tvingas Elanga att stiga åt sidan. Visst som jag skrev i veckan så blir det mer konkurrens i laget men det håller inte. Kanske dax för Ulrich att stiga åt sidan snart, hörde att han räddade Malmö idag men han verkar hyffsat instabil för tillfället.

3. DENNA LÄMNAR VI TILLS VIDARE!

Kalmar FF - Malmö FF

2010-04-11 @ 15:25:17 • Kommentarer (0)PermalinkMalmö FFTrackbacks ()

Ska strax bege mig av men sitter och följer matchen på liveupdate, och på 25 minuter har matchen bjudits på 3 mål, dock 2 av Kalmar och 1 av Malmö FF.

Målskyttar är:
12' - Abiola Dauda, Kalmar FF
15' - Edward Ofere, Malmö FF
16' - Tobias Eriksson, Kalmar FF

Det har spelats cirka 25 minuter av matchen och fler mål kan man nog räkna med, Ofere från start och mål direkt, som jag sa!

Kalmar FF - Malmö FF

2010-04-11 @ 13:03:24 • Kommentarer (0)PermalinkMalmö FFTrackbacks ()

De som tog tåget upp till Kalmar kom upp för cirkus 20 minuter sen, så justnu känns det verkligen piss att man missar denna resan, men man måste planera och överväga, då jag har valt att lägga kraft på Helsingborg borta (20/4) och sedan förmodligen IFK borta (29/4).

Men matchen idag blir nog en rolig en, kommer dock inte hinna se den då jag ska iväg på andra uppdrag. Medans Malmö i mitt tycke har inlett säsongen hyffsat bra så har Kalmar inlett den hyffsat dåligt om man jämnför med förra säsongen. Kollar man på föregående omgång så mötte Kalmar, Åtvidaberg borta och matchen slutade 0-0, och Åtvidaberg ska man köra över i alla väder så jag ser absolut att Malmö vinner idag.

Noterbart hos Malmö är att Ricardinho är tillbaka, dock tror jag han börjar på bänken. Hoppas även att Ofere börjar från start då han har visat sig i hyffsat skick under veckan med U21.

Matchen slutar:
1-3


Vad är meningen?

2010-04-10 @ 17:50:47 • Kommentarer (0)PermalinkMalmö FFTrackbacks ()

För att vara helt ärlig så ser jag faktiskt ingen anledning till att vi tog tillbaka Elanga faktiskt, nu när Ricardinho kommer tillbaka så kommer en man tvingas lämna "truppen" och det blir Elanga. Då jag knappats tror man tar bort Halsti, visst blir de konkurrens i laget men Rolle står nog hyffsat fast vid dom spelarna han har.

Sen är det ju givetvis bra med reserver men ja, Elanga ska vara på plan i mitt tycke, iallafall med i truppen.
Truppen förövrigt åker upp redan idag till Kalmar, laget blir som i förra matchen förutom att Edward Ofere tar Agons plats, eller ja jag hoppas stort på de, för Ofere har visat att han ska ha en plats i laget nu.

Kommer personligen inte åka upp till Kalmar imorgon pga. personliga skäl och hoppas att jag kan maka mig ner till O'Learys iallafall och se den där. Hoppas iallafall att ni som ska åka stöttar laget till 100% och kommer hem med 3 sköna pinnar!

---
Förövrigt så blir de El Classico ikväll och hoppas verkligen på en rolig och intensiv match, båda lagen saknar hyffsade spelare och tror denna kan bli hur jämn som helst, Barca åker dock ifrån Madrid med 3 pinnar i bagaget där Messi avgör med sitt 3-2 mål!

Förfester på ståplatstorget!

2010-04-09 @ 15:28:31 • Kommentarer (0)PermalinkMFF SupportTrackbacks ()

Vill du vara med och skapa fest på supportertorget – ytan bakom ståplats – och göra det till en levande mötesplats även innan matcherna? Det finns stora möjligheter och en långsiktig målsättning är att supportertorget alltid ska fungera som en plats för alla MFF-supportrar att samlas på före matcherna; för att ha trevligt, umgås och socialisera.

Under det senaste läktarmötet, som arrangerades av MFF Support, fördes diskussioner kring hur vi MFF:are kan skapa förfester på supporterstorget. En del intressanta förslag har framkommit; allt från ”speakers corner” till att bygga upp en minifotbollsplan men även att arrangera flaggmålningar och dylikt.

För att det ska bli verklighet krävs det att många MFF:are hjälper till. Därför beslutades att bilda en intressegrupp som är öppen för alla MFF:are som har idéer och vill hjälpa till för att få supportertorget mer levande och roligare att besöka innan matcherna.

Ingen idé är för dum och det kommer att behövas hjälp – förfesterna på supportertorget är ”av supportrar för supportrar”!

Är du intresserad av att hjälpa till? Hör i så fall av dig till:

Peter Åhlander, Medlems- och supporterdialog Malmö FF
E-post: [email protected]
Telefon: 0708-496713

Maki Zdravkovic, MFF-supporter
E-post: [email protected]
Telefon: 0704-380383

Ska vi räkna bort Daniel Larsson nu?

2010-04-08 @ 14:51:51 • Kommentarer (0)PermalinkMalmö FFTrackbacks ()

Man kan idag läsa på fotbolldirekt.se att Udinese har visat intresse för Daniel Larsson, dock är inte Udinese den ända klubben utan det finns ett x-antal klubbar som följer Larsson.

Patrick Mörk, Larssons agent har under en längre tid sålt spelare till Udinese och känner klubben ganska väl så jag ser inte varför dom skulle komma över ett bra förslag. 

Men jag tycker absolut inte vi ska räkna bort Daniel Larsson än, tror nog han stannar denna säsongen ut, eller ja jag hoppas det. Hade varit förjävligt och förlora en till BRA spelare som har kommit igång rejält nu, men så är det med fotbollsvärlden.

---
Både Ricardinho och Ofere spelade med U21 laget igår och dem vann med 5-2 mot Kristianstad divsion 1. Ofere stod för 2 bollar och nästa match startar nog han, Ricardinho spelade även större delen av matchen och presterade bra, gick in i närkamper ordentligt. Tror inom en snar framtid att han blir spelklar för A-laget.

Bilder: Malmö FF - Halmstad BK 6/4

2010-04-08 @ 13:41:23 • Kommentarer (0)PermalinkMatchbilderTrackbacks ()

Här kommer 15 bilder tagna av Alexandra Flodin, vill ni använda dessa bilder så kontakta henne!
(Klicka för större)



Ricardinho på väg tillbaka

2010-04-07 @ 09:20:08 • Kommentarer (0)PermalinkMalmö FFTrackbacks ()

Jo, det stämmer faktiskt. Redan ikväll kommer Ricardinho spela med U21-laget mot Kristianstad i en träningsmatch. Och det är bekträfat av Roland.

Matchen spelas iallafall 17.30 på Malmö stadion.

Allsvenskan Omgång 4

2010-04-06 @ 23:32:45 • Kommentarer (0)PermalinkAllsvenskanTrackbacks ()

AIK - Örebro 0-1
Mjällby AIF - Gefle IF FF 1-3
Trelleborgs FF - Helsingborgs FF 0-0
IF Brommapojkarna - GAIS 1-0
IFK Göteborg - Djurgården 1-1
Malmö FF - Halmstads BK 1-1
IF Elfsborg - BK Häcken 0-0
Åtvidabergs FF - Kalmar FF 0-0

---

Vad ska man säga, en jämn omgång (om man bortser från Mjällby - Gefle). Vad händer med Kalmar FF, någon som vet svaret så hör gärna av er, tycker det är märkligt att man inte ens klarar ta 1 pinne borta mot Åtvidaberg. Sedan så blev skånederbyt 0-0 och det måste nog ha varit ett tråkigt skånederby, endast 3 780 personer besökte Tångavallen. Och Djurgården överraska stort mot IFK och spelade lika mot dem, vad händer? IFK var ju stortippade att vinna Allsvenskan men nu vettifan asså. Får se vad som händer kommande månad, tror mycket kan hända.

Malmö FF - Halmstads BK

2010-04-06 @ 23:18:51 • Kommentarer (0)PermalinkMalmö FFTrackbacks ()

Får väl ta och börja med att be om ursäkt för man inte har skrivit här inne, har haft massa andra saker och fixa så därför kom det inte en Söndagslistan, men vi tar nya tag och kör på igen.

Matchen idag i mina ögon var helt säker för Malmö, men det visade sig att det inte var säkert alls för Malmös del. Man fick inte till några avslut eller fick till några bra anfall, men frågan jag ställer mig är: var Malmö dåliga eller var det Halmstad som höll tillbaka bra?

Jag måste faktiskt få det till att Halmstad var bra, dom var det bättre laget idag på planen, dom var alltid först på andrabollarna, dom fanns alltid i ryggen på oss. Tyckte Malmö absolut inte fick de ytor som de behövde som de har fått i dem tidigare matcherna, första halvleken slutade 0-0 och ja jag tycker egentligen inget lag var värt ett mål.

När den andre halvleken skulle börja så blev jag faktiskt besviken, redan DÅ ska man göra ett / två byten, tänker bla. på Molins och Agon som absolut inte var på tå i matchen, tycker verkligen att Oferé och Jille höjer laget en del när dom kommer in, tycker det blir ett helt annat spel då. Jag har absolut inget emot Molins eller Agon, men dom såg inte alls pigga ut idag. Kanske var Molins nervös för agenterna som satt på läktaren?
Halmstad tog iallafall ledningen och det såg länge mörkt ut, men vem om inte, Robert Åhman Persson kliver fram IGEN och gör ett mål. Jag säger som jag sagt innan, Robert ÅP är fortfarande en b-spelare i mina ögon, men sådana behövs också, ser ju hellre att Kruys eller Miljan tar RÅP plats, men han lär inte lämna ifrån sig den när han producerar.

Bäst på plan idag: Wilton, utan tvekan. Tycker att han har utvecklats mer och mer nu på sistonde och nu gör han faktiskt dom rätta valen. Han fick även till en riktig kanonare idag, synd att den inte gick in.

---
Tifo arrangerades även idag och det blev det vitt / rött med pappersark och sedan M.F.F i mitten av allt, jävligt snyggt. Även spelarna kom ut i röd/vita tröjor. Fett med cred till alla som var med och arrangerade detta. Mycket fint MT96!

---
Hur kommer det sig att alltid Hansson ska vara emot oss när det gäller dömningen, kändes som om vi fick max 5 frisparkar på hela matchen medans vi borde haft 20, nu är detta inte exakta siffror men en jämnförelse. Tycker absolut han borde lägga ner med verksamheten direkt. Han börjar komma till åren och orkar inte mer känns det som. Han var en bra domare innan och det kan nog många hålla med om, men nu känns det som där springer en pajas runt om i sin dräkt med två livvakter på kanterna.
GÖR NÅGOT ÅT DENNA DOMARNIVÅN, gäller inte bara Hansson utan Sveriges domare är verkligen dåliga.

---
Måste även berätta en kulig sak, efter matchen så drog man ner i shoppen och skulle inhandla sig Helsingborgsbiljetten, jävla tur ska jag säga er. Eftersom att man inte har speciellt mycket tid om dagarna så hinner man inte besöka shoppen, så vi drog ner efter matchen, fick vänta en stund eftersom att personalen skulle installera sig. Man stod längst fram och snackade lite med vakten och när vi blev insläppta så gick vi in och kom fram till kassan, när vi frågade efter 2 ungdomsbiljetter till Helsingborgsmatchen så fick man svaret " Skrivaren är isönder så vi kan inte skriva ut några biljetter förens imorgon". Men som tur var så hittade denna trevliga tösen två biljetter som man nu har inhandlat, gytt säger jag bara! ALLA TILL HELSINGBORG

Glad Påsk önskar MFF Snubben

2010-04-03 @ 22:53:33 • Kommentarer (0)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

Får väl ta mig tiden och önska alla en glad påsk, hoppas ni haft en trevlig dag och käkat god mat. På Tisdag gäller det, halmstad hemma!

Lite påskuppehåll och då passar jag på

2010-04-02 @ 02:29:29 • Kommentarer (1)PermalinkAllsvenskanTrackbacks ()

Ja, dem är ju människor dem också som springer ute på plan så givetvis har dem också lite påskledighet. Omgång 4 kör igång på Måndag med 3 matcher. Här under kommer lite information om hur det ser ut i tabellen och vilka som leder skytteligan, kan tillägga att alla lag har spelat 3 matcher var, sen får eran matte kunskaper avgöra.

Tabellen:


1. BK Häcken 9
2. Helsingborgs IF 9
3. Malmö FF 7
4. Mjällby AIF 7
---
5. IF Elfsborg 5
6. GAIS 4
7. Gefle IF FF 4
8. Halmstads BK 4
9. IFK Göteborg 3
10. Örebro 3
11. IF Brommapojkarna 2
12. Trelleborgs FF 2
13. AIK 2
---
14. Kalmar FF 2
---
15. Djurgården 1
16. Åtvidaberg 0

Man kan ju klart säga att Mjällby som nykomlingar har överraskat stort, jag hoppas dom håller en jämn nivå under hela säsongen. Sen har både HIF och BK Häcken vunnit sina 3 matcher, tror dock dom faller inom kort då jag ser att båda lagen är lite mer av mittenlag än topplag. Inte för att jag är Malmöit men jag tror faktiskt att Malmö kan komma hyffsat högt upp iår.

Skytteligan (Top 5):


1.Marcus Ekenberg, MAIF 4
2.Ricardo Santos, KFF 3
3.Mattias Lindström, HIF 2
4.Tobias Hysén, IFK 2
5.Paulo José de Oliviera, BKH 2

Ja, det är bara att tacka och ta emot för Marcus Ekenberg, gick in och gjorde 3 bollar mot GAIS när Mjällby vann med 3-0.

---

Det är förtidigt på säsongen för att avgöra vilket lag som vinner SM guldet 2010, men för er som kanske inte hänger med övriga lagen så hoppas jag detta kan hjälpa er något annorlunda. Ska försöka få ihop några summeringar då och då om hur det går för diverselag.