Malmö FF - Brommapojkarna

2010-05-25 @ 18:11:23 • Kommentarer (0)PermalinkMalmö FFTrackbacks ()

Trotts att matchen var sen och började 20.00 så begav man sig redan vid 17.00 för att dra till Mobilia samt käka lite och möta upp några kompisar. Det blev McDonlads och sedan att gå runt lite och kolla lite saker, hittade även ett par snygga skor man ska köpa sig till sommarträningen som drar igång om cirka en månad.

Vid 18.00 började man faktiskt vandra mot stadion och eftersom att man gick med två töser så tog det extra lång tid, men såsmåning om var man framme och man gick och fixade en biljett till en polare som skulle bli sen. Sedan gick vi in och bara tog det lungt, lite halvsjaskigt väder såg det ut att bli men såfort matchen drog igång så blev det fint väder och det gillar vi.

---
Protestaktionen blev lyckad, efter spelarpresentationen så satte sig alla ner och njöt av 15 minuters match samt Alexander Nilssons första mål i Allsvenskan. Det kom redan efter 6 minuter efter en hörna och lite turligt kom den på Alex knä och bollen hittade sig in över mållinjen. Ganska skönt att han också fick göra sitt mål, men efter det kändes det som om matchen dog ut, Malmö skapade ett par chanser och det gjorde även BP också. Och BP skapade en riktigt farlig chans med först ett skott som Johan Dahlin tog men släppte retur och returen tog en BP spelare hand om men Johan räddade med fötterna och ja vilken jävla målvakt Johan är.

Andre halvlek började lika dant och man fick vara med om lite heta känslor på plan, först när Jiloan Hamad blir nerdragen av en BP spelare och sedan i slutändan av matchen, men innan detta uppstår så gör faktiskt Alexander Nilsson sitt andre mål för kvällen, där han lyckas springa förbi sin försvarare och ta bollen, snygg insatts! I slutet får även BP ett mål, ett mycket snyggt sådant som görs av John Guidetti. Matchen slutar 2-1 och vi avslutar denna delen av säsongen med 5 poäng efter Helsingborg.

---
Något jag tycker man borde ta upp och man gör det ganska ofta är domarna, tycker faktiskt de sköter sig hyffsat bra i första halvlek, men sen i andre vet jag inte vad som händer med dem. Syftar mest på de 2 röda korten som delades ut. Man måste ha lite känsla, leva sig in i spelet.

Domaren gav först Brommapojkarnas, Pablo Piñones Arce ett rött kort för att ha gett en armbåge i huvudet på Kruys, det kan man diskutera till max, tycker bara det ska vara ett gult till både Pablo samt Kruys, då Kruys drar i han som fan. Visst nu gynnar det Malmö FF med ett rött kort men tycker ändå domaren måste ha lite mer känsla för spelet.

Sedan åker Wilton på ett rött kort, för vad? Jo han kastar bollen mot John Guidetti, visst ska man inte göra så men när John Guidetti uppträder som han gör och går och spelar tuff så förtjänar han det. Men ett RÖTT? Domarnivån i Sverige är verkligen urusel. Något måste verkligen ske.