Malmö FF - Åtvidabergs FF

2010-05-09 @ 13:46:17 • Kommentarer (0)PermalinkMalmö FFTrackbacks ()

Man tackar och bugar, är väl de ända ord som passar in justnu? Vilken fotbollstillställning man bjuds på, jävligt roligt och se när Malmö spelar sånhär fotboll, längesen och som jag har väntat.

Matchen drog iallafall igång och sen tidigare visste man att man kunde räkna med att Åtvidaberg skulle kunna bjuda upp till dans, men Malmö var idag snäppet bättre. Matchen drog iallafall igång och det tog inte merän 20 minuter innan vi bjöds på första delikatessen.
Det var Agon Mehmeti som var tillbaka efter huvudskadan som han drog på sig förra hemma matchen. Agon fick bollen strax in på Åtvidabergs planhalva och slog den till Daniel Larsson, Daniel Larsson klackar vidare bollen till Agon som löpt vidare och Agon ställs själv mot målvakten och placerar in den på bästa möjliga sätt.

Dock tog det inte lång tid innan Åtvidaberg kvitterade, bara ett par minuter faktiskt. Dock så var det ett litet turligt mål men alla mål räknas. Åtvidabergs, Etuwe Prince Eboagwu sköt bollen och Johan Dahlin var på väg mot bollens riktning men sorgligt nog styrs den på Pontus Jansson (om jag inte minns fel) och bollen ändrar riktning. 1-1 och cirka 23 minuter spelade.

Och som tidigare skådat så har vi märkt att det blir många mål inom loppet av kort tid, och det skulle bli så igår också. I den 25:e matchminuten står Molins i offsideposition men den hävs eftersom att bollen tar på en Åtvidabergs spelare först, och Molins kan enkelt trycka in 2-1 målet.

Malmö äger totalt denna match och man går till vila med 2-1, visst är det inte speciellt överlägset men Malmö känns som det starkaste laget på plan, i andre halvlek bjuds vi även på ett klassmål av WiltonIvo Pekalski gör en klockren brytning lite in på deras planhalva och bollen spelas till Wilton som visar sin bössa och det resulterar med mål, ett mycket snyggt sådant.

Matchen blåstes av och Malmö som vann med 3-1 tog 3 nya pinnar, mycket viktigt och man kan ju bara hoppas på att Helsingborg förlorar sin match mot Gefle borta imorgon, dom kan iallafall ta en poäng. Skönt var det iallafalll!

Matchens bästa spelare: Wilton, helt klart. Krigar uppe och nere på plan, står oftast i rätt position och spelar bollen perfekt. Även ett snyggt mål bjuds vi på!

Noterbart:

+ Hela laget kämpar och sliter
+ Rick Kruys tillbaka från sin skada, fick spela i cirka 15 minuter. Skönt för han!
+ 12-3 i skott till fördel för Malmö, säger ganska mycket.
+ 25 mål på 12 matcher, gott säger jag bara.