Inför: Mjällby AIF - Malmö FF

2010-05-14 @ 17:21:54 • Kommentarer (0)PermalinkMalmö FFTrackbacks ()

Som jag tidigare skrev i veckan så var det osäkert om det blev spel på Strandvallen, kan nu ge ett lugnande besked om att det blir spel på Strandvallen imorgon. Det är fasen att man missar denna matchen, blir bara så besviken på mig själv men det är smällar man får ta. Kan dock hoppas på att ni som ska upp får ett underbart väder med solsken.

Hoppas även innerligt att Malmö vinner då min f.d mentor är Mjällbyare och eftersom dem vann över oss i cupen förra säsongen så fick man höra ett eller annat. Så nu hade det ju absolut inte varit dumt att få hålla på lite tillbaka. Har även fått tillgång till en bild med Mjällbys fana på, den bär han med stolthet i skolan och det retar upp en lite sisådär.


Mjällby som har överraskat stort i år ligger på en 5:e plats och har ett par vassa spelare, speciellt en Mr. Ekenberg som gör allt för att få vara med imorgon, då han har varit skadad sen tidigare. Noterbart är även att Mjällby bara har vunnit en match på 6 omgångar. Dock så vann dem föregående med 2-0 mot Elfsborg som vi tappade mot. Mjällby snittar ett mål / match hemma och imorgon tror jag faktiskt att dem gör två.

Malmö då, Malmö som imponerade senast mot Åtvidaberg och bjöd på mycket fin fotboll och mycket läckra mål har en bättre statistik,  Även fast Mjällby är nykomlingar och har spelat bra så ska Malmö absolut inte gå ut och bara tro dem kan ställa skorna på planen, utan det kommer krävas ett bra spel som föregående matcher och en kämpar insatts. Malmö som har gjort 11 mål på bortaplan hittils har inte haft problem alls med att pumpa in mål, senast mot Åtvidaberg gjorde man 3 och imorgon kommer blir det 4 mål.

Noterbart från träningen idag var att Daniel Andersson fick gå av mot slutet med ett lindat knä, dock så gav Rolle lugnande besked efter och sa att det var lungt. Men om det nu skulle visa sig imorgon att det inte är lungt så tycker jag att Miljan ska få chansen och spela där, då han har spelat där innan med U21 och skött det bra.


(Foto: Alexandra Flodin)
Rolle har valt att ta med en 18-manna trupp upp imorgon och vi kan även se att Dardan Rexhepi är med i truppen, efter att ha spelat bra med U21 truppen och även gjort 2 mål i veckan så förstår jag varför han är med.

Laget imorgon kommer se ut såhär:

J. Dahlin
U. Vinzents, P. Jansson, D. Andersson, J. Elanga
G. Molins, W. Figueiredo, I. Pekalski, J. Durmaz
A. Mehmeti, D. Larsson.

På bänken finner vi: Dusan Melicharek, Richardinho, Miljan Mutavdzic, Robert Åhman Persson, Jiloan Hamad, Rick Kruys, Dardan Rexhepi.

Mjällby AIF - Malmö FF:
2-4

Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback