En mycket försenad matchrapport från Elfsborg

2010-05-06 @ 22:34:56 • Kommentarer (0)PermalinkMalmö FFTrackbacks ()

Sitter justnu och lyssnar på "MFF" musik och försöker verkligen glömma men ändå minnas det som hände uppe i Borås. Visst vi gör en jävligt bra match, en jävlar kämpamatch. Men sen givetvis ska vi åka på de små misstagen och en max otur.

Efter cirka 25 minuters spel så slår Jimmy Durmaz till, vilket skott han får till. Visst tar den på en Elfsborgare men det gör ändå det så jävla snyggt. Jimmy Durmaz, målkungen 2010? Nja han är iallafall på god väg och presterar bättre och bättre för varje match. Matchen forsätter i ett bra tempo och 10 minuter senare slår Wilton till och gör 2-0 målet. Vilken känsla det var och man var jävligt stolt att vara Malmöit (visst är jag det alltid) men lite extra då.

2-0 mot Elfsborg borta, visst varade den 0:an inte speciellt länge, utan i anfallet efter gör Elfsborg mål via Avdic framspelad av Bajrami. Vet inte vad som var fel, men de kom alltid förbi på vår högerkant, eller det var bara jag som upplevde det? Nja, de flesta snackade om det på O'lerys.

2-1 och 45 minuter spelade, de resterande 45 + tillägg visste man skulle bestå mycket av Elfsborg och snabba kontringar av Malmö. Och så blev fallet också, Elfsborg pressar och pressar medans Malmö kör på kontringar, vissa är jävligt farliga då vi kommer i 3 mot 1 och 3 mot 2, dock ingen utdelning med en stor besvikelse då man bör tycka att man kan köra på istället för att fiffla till de med bollen.

Guess what? Jo vi får straff i den 81:e minuten och Wilton kliver fram, visst en del av mig säger att denna sätter han stensäkert men en annan del tvekar som fan. Och givetvis så ska Wilton lägga den till vänster, som han gjort de andra straffarna om jag inte minns helt fel. Vad tänker han med egentligen? Klart alla målvakter vet att Wilton lägger den till vänster om han har gjort de tidigare. Vi hade kunnat haft ledningen med 3-1 med cirka 10 minuter kvar, men icke sa nicke.

2-1 med 10 minuters spel kvar, och om så kliver Elfsborgs, Avdic fram igen och klämer dit 2-2 målet på en straff, orsakad av Daniel Andersson då han får den på armen vid en rensning där bollen egentligen ska gå ut till hörna. Känns bara så jävla, AHHH vet inte hur jag ska beskriva de, man blir ju bara så ledsen.

Matchen slutade 2-2 och det känns förjävligt men 1 pinne uppe i Elfsborg är alltid något. Matchens lirare idag var Molins, tycker han totalt äger sin kant för det mesta och tar ett par riktigt bra löpningar, dock får han inte bollen så ofta som han själv vill, men han är iallafall där.

---

• Helsingborg med 5 poängs försprång, gillar vi det? Absolut inte. Hoppas verkligen dom kommer in i en svacka snart och börjar förlora lite matcher.
  • IFK Göteborg vann idag med 4-0 mot AIK, dom ägde matchen totalt och såg faktiskt bättre ut idag än mot Malmö när vi mötte dem.