Malmö FF - Bröndby 24/6 - Träningsmatch

2010-06-24 @ 21:37:31 • Kommentarer (0)PermalinkMalmö FFTrackbacks ()

Då var sista dagen av jobbet avklarad och jag får väl ta och vara ärlig med att säga att det har varit fantastiskt roligt att jobba, iallafall nu den sista veckan som bara har sprungit iväg.

Egentligen slutade man 15.30 idag men man fick sluta ett par minuter tidigare för att kunna hinna till Stadion och fixa med biljett och dylikt. Skillad som man är kommer man in bara ett par minuter innan matchstart och man sätter sig ner på en av långsidorna och njuter i solen. Dock så blir det hyfsat varmt efter ett tag så man beger sig upp till Royns hörna där det förs ett ganska bra liv.

Matchen i sig kommer väl inte direkt igång som den ska, efter cirka 6 minuter blåser domaren och beger sig ut mot avbytarbänken då något är fel på han, tror det var knäet då han hade tejpat runt om. Efter en stund så blåser han igång igen men det dröjer inte länge förens han blåser av och tvingas byta. En linjeman får ta över jobbet som huvuddomare och som linjeman får Kenneth Folkesson förtroendet. Eftersom att det bara är en träningsmatch så gör det inte speciellt mycket.

Båda lagen presterar bra, men man ser ingen Hernan Vidal de Sousa, Edward Ofere, Markus Halsti eller Molins på plan, började smått undra varför Pekalski samt Wilton spelade? Menar, ett gyllende läge att träna upp sig inför matchen mot Mjällby i cupen.

Efter en stund, rättare sagt 19 minuter så får Bröndby en straff. Och vem? Om inte Johan Dahlin går in och räddar bollen? En mycket snygg räddning och jag får nog utnämna han redan nu till matchens lirare. Visst han tar straffen, men det finns minst 20-25 snygga räddningar till han gör.

Vi går till halvlek med 0-0 och en ny linjeman har kommit till Stadion, Driton Halili. Det tar 66 minuter innan Malmö FF gör sitt första mål via Pontus Jansson på en frispark. Ganska skönt att Ponne får göra mål vid såna här situationer, för det är då han ska göra målen. Tyvärr varar lyckan inte för evigt och det tar inte mer än 2 minuter innan danskarna och Nicolaj Agger gör mål för Bröndby. Innan MFF:s mål så kom även Hernan Vidal de Sousa in i spel och bytte med Agon Mehmeti.

1-1 står det och i stridens hetta gör Malmö några byten, bla. kommer Molins och Miljan in först och cirka 10 minuter efter kommer Halsti och Elanga in. Med ett fåtal minuter kvar tycker jag Malmö har pressen ganska bra, skapar ett par bra chanser där bollen nästan studsar in över mållinjen. I den 90' spelminuten passar vår brasse, vars provspelar hos oss, Hernan Vidal de Sousa på att presentera sig återigen och avgör matchen med en delikatess där han får bollen och fintar sig förbi målvakten. Matchen slutar 2-1 och ja, en godkänd match. Absolut!

***

På tal om Hernan Vidal de Sousa, efter dagens match så tror jag absolut att Malmö kommer att erbjuda honom ett kontrakt. Det jag ser i honom är om man vill kalla det en Wilton - ego. Han har ett spelsinne och löper oftast rätt, tar absolut inte lång tid på sig med bollen utan han får den, sen smäller de till. Om han skjuter eller passar det kvittar men han gjorde iallafall rätt denna matchen.