29/4 2010 - IFK Göteborg borta!

2010-04-30 @ 10:01:07 • Kommentarer (0)PermalinkMalmö FFTrackbacks ()

Då var det dags igen, den 2:e svåra bortamatchen på 10 dagar. Första bortamatchen vet vi redan hur det gick och om ni inte vet så förlora vi mot Helsingborg borta med 2-1.

Men igår blev det en magisk kväll, IFK Göteborg stod för motståndet och min dag började redan 12.00. Drog upp till stan och Burger King för att få lite mat i magen mötte ju även upp några polare som också skulle med. Vi satt på BK en bra stund, tror nämre 1 timme och efter det begav vi oss till Malmöhus. Vi var där 1,5 timme innan bussarnas avgång och redan när vi kom var där ett fåtal personer. Men folket började droppa in efter och efter varandra hela tiden och snart stod de cirka 100 ressugna personer som ville upp till Göteborg.

Bussarna kom vid 14.30 och vi begav oss, vi gjorde det ända stoppet i Halmstad där bl.a. Coop och McDonlads fanns. Så de som ville käka gjorde det och de som ville handla på coop gjorde de, själv blev det ett snabbstopp på McDonlads. Dock så blev det ingen lång visit utan man käkade och sen rullade bussarna igen.

När folket hade fått isig mat i magen så blev det genast lite stämmning på bussen och några sånger drogs igång. Själv satt man och njöt av en god öl och underbara vänner. Vi närmade oss Göteborg efter en stund och man kom in snabbare än förväntat, vet inte hur många som hade förköpt biljett men det gick ganska snabbt vid insläppet.

Matchen drog igång och Malmö tog kommando direkt och i den 21 matchminuten så var det Daniel Larsson som klev fram efter några finter och satte dit 1-0 målet till Malmö. Man kände verkligen att det var ett annat Malmö på plan, eller vad var det som egentligen hände? Jo Malmö vågade göra saker, det är inte ofta man har sätt Malmö våga göra saker men dom gjorde faktiskt det därav ett annat Malmö på plan.
Innan pausvila så drog Jeffrey på sig en skada och man såg direkt att det var slut för hans del för han gick ut direkt, in fick Jimmy Durmaz komma.

Vi var uppe i Göteborg, ledde över IFK Göteborg med 1-0 på bortaplan, det var fint väder. Det kunde faktiskt inte bli bättre för stunden. Andra halvlek drog igång och Malmö försatte äga bollen, det var bara ett fåtal gånger IFK kom till och skapade chanser, men där var inga speciellt vassa. I den 69:e matchminuten så vågade återigen Molins och sprang förbi sin motstånade på sin kant och drog till ett skott rakt upp under ribban. 2-0 mot IFK Göteborg borta, fyfan vilken känsla. Det kunde även blivit 3-0 då Agon fick en chans men satte bollen i stolpen. Matchen sinade mot sitt slut och vi vann med 2-0 mot IFK borta, snacka om hur jävla skönt som helst. Hemresan var en av de roligaste hemresorna någonsin!

Det jag stör mig på är att Richardinho blev utvisad med bara ett par minuter kvar men ja det är smällar man får ta.

Noterbart idag:
+ Daniel Larsson har kommit igång med målskyttet igen, hoppas de håller i sig.
+ Ivo Pekalski växer och växer för varje match, tycker han sköter sig utmärkt.
+ Pontus Jansson som jag har varit hur negativ till har vänt, tycker han blir bättre och lugnare för varje match.
+ Läktarinsattsen var hur bra som helst.
+ Creds till dem på bussen och även Dennis som fixade och donade.
- Jeffrey Aubynn fick utgå skadad, vet ej vad som hände men något måste det varit.
- Richardinho som jag tidigare skrev blev utvisad, Joseph Elanga mot Trelleborg? Jadå!
- Agon i all heder, men jag tyckte han spelade piss.

Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback